Dühöngés

Bakancslistához adom
Fureur
francia akciófilm, 105 perc, 2003

Értékelés:

13 szavazatból
Szerinted?

Manut, a spanyol származású thaibox-bajnokot a szülők halála óta bátyja, Rapha neveli, aki a rá maradt autószervizműhely fenntartása érdekében feladta ígéretes bokszkarrierjét. Eközben Chinh, a csodaszép kínai lány, kilátástalan jövőjét hátrahagyva Párizsba költözik, és megismerkedik Tonyval, egy gazdag ázsiai család örökösével. Chinh nagynénje hatására igent mond a kicsapongó aranyifjú házassági ajánlatára, hiszen tisztában van vele: soha nem lenne képes kitörni a nyomorúságos körülmények közül, ha elutasítaná a férfit. Tonyval szemben érzett ellenszenvét bátyja, a menekült Noi felbukkanásakor végleg leküzdi. Úgy tűnik, hogy Tony az egyetlen, aki segíteni tud a fiú tartózkodási endedélyének megszerzésében.
Bemutató dátuma: 2004. szeptember 2. Forgalmazó: Best Hollywood

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
kevinspéci 2008 júl. 09. - 07:08:26
"Az eleinte baljós módon sablonos bunyós bosszúfilmnek (amikor Van Damme 70 percen keresztül a nagy összecsapásra készül, hogy péppé verje barátja/testvére/iskolatársa gyilkosát) induló történet, hamar biztató fordulatot vesz, és egy remek, romantikát sem nélkülözõ kortárs végzetdrámába csap át, amelyet a kiváló színészek hihetõ alakítása valóságossá, átélhetõvé tesz. Sokkal "mélyebb", mint amilyennek elsõ pillantásra tûnik."

Csak az a baj, hogy amíg eljutunk addig a fordulatig, élvezhetetlen (szerintem). Legalábbis én 20 perc után kikapcsoltam, olyan idegesítõen gyengék voltak a színészi alakítások, bugyuták a jelentek, a párbeszédek.

De utána már biztos szuper... Nézze meg valaki, s támassza ezt alá.