Édenkertünk Írországban - Játék a tűzzel

Bakancslistához adom
Unsere Farm in Irland - Tanz auf dem Vulkan
német filmdráma, 2010

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

Stáblista:

Szereplők

Dr. Martin Winter
Erin Winter geb. O'Toole
Marie Winter
Paula Winter
Anne O'Mally

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
grosz_i 2021 aug. 23. - 08:23:28 8/10

Édenkertünk Írországban - Játék a tűzzel - Tanz auf dem Vulkan (2010) - VII. epizód

Összegyűlt egész Ballymara, hogy együtt ünnepelje Dr. Lucius McNamara születésnapját. Az ünneplés meglepő fordulatot vesz, amikor a fiatal hegedűművész, John úgy véli, a parti egyben kedvező alkalom arra, hogy a Marie iránt érzett szerelmét ott, valamennyi résztvevő előtt egy lánykéréssel megkoronázza.

Nem csupán Marie, hanem Dr. Winter is meglepődve szemléli a leendő vejének a merész, spontán döntését. Azonban még mielőtt Marie beszélni tudna Johnnal az elképzeléséről, közbeszól a sors: John egyszerűen rosszul lesz, összeesik.

Ismételt vizsgálatok után Dr. Winter súlyos következményekkel járó diagnózisra jut: Johnnak agydaganata van, és csupán műtéttel lehet azt eltávolítani. Viszont ez az operáció azzal a következménnyel is járhat, hogy John a későbbiekben már nem lesz képes virtuóz hegedűjátékra.

Jennifer és Patrick szinte gondtalanul élvezik a rájuk talált szerelmi boldogságot, hacsak Patrick a kettes együttlétük legintimebb pillanatait nem rombolná le azzal, hogy azt egyszerűen félbeszakítja és visszavonul. Jennifer már semmit sem ért az egészből, amikor Patrick egy a problémájukat megbeszélni szándékozó kísérlet után, elhagyja Jennifert. Csupán egy különleges párbeszéd, vagy inkább monológ során, egy csacsi mutatja meg Patrick összezavart lelkének az igazi utat, és a szerető pár ismét visszatalál egymáshoz.

Az O’Mally farmon egy új vendég is megjelenik. Anne odavitte Tomot, akit autóval véletlenül elütött, magukhoz vette, hogy ápolja. Az ifjú igen szomorú ember benyomását kelti, és nem csak Erin teszi fel magának a kérdést, vajon Tom milyen súlyos titkot is rejtegethet, ami a fiatal férfinak ilyen súlyos terhet rakott a vállára.