Egy hely, ahol lehet autistának lenni

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

"Mi lesz Zalánnal, amikor mi idősebbek leszünk, és nem tudunk segíteni neki?" - teszi fel a kérdést az egyik autista kisfiú apukája. Lássuk be, teljesen jogosan. A felnőtt autistáknak ugyanis nincs hová menniük, nincs olyan hely, amely befogadná őket, ha a szüleik vagy rokonaik már nem tudnak velük foglalkozni. Éppen ezért volt felkarolandó az Ébner házaspár ötlete, akik elsősorban autista fiuk, Domonkos miatt nagy fába vágták a fejszéjüket: eldöntötték, hogy egy önfenntartó majorságot alakítanak ki a fiatal autistáknak. A hírTV 2007-ben a kezdeményezés mellé állt, és a Napsugár 67 Alapítványnak ajánlotta fel a Jótékonysági Borárverés több, mint 30 millió forintos bevételét. Ott voltunk, amikor elkezdődött az építkezés, amikor Böjte atya árvái segítettek az autista fiataloknak, forgattunk az átadó ünnepségen, és a filmből azt is láthatják, hogyan is indult be végül az élet Karácsondon, a Boróka Autista Majorságban.

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
RGB19 2008 dec. 24. - 13:21:54 10/10
Örülök, hogy Magyarországon végre valahol "élhetnek" az autisták. Kryon szerint mi "normális emberek" egy fehér siklapon élõ fekete-fehér pálcika emberek vagyunk az õ 3 dimenziós szines világukhoz képest ... !!!
Cíkk itt: http://www.kryon.hu/ Baloldalt a "Fordítások" menûpont, aztán a megjelenõ listából a "2008.09.26. Az emberi evolúció" cikken belül közép tájon olvasható amit írtam ...
Ez szerint nekünk kéne megtanulni megérteni õket és nem fordítva!
Kellemes ünnepeket mindenkinek: GáBOR