Éjszaka a házban

Bakancslistához adom
The Night House
18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai horror, thriller, 108 perc, 2020

Értékelés:

48 szavazatból
Szerinted?

A férje váratlan halála felett napirendre térni képtelen fiatal nő egyedül él a tóparti házban, amit a férfi épített. Beth igyekezete, hogy lelkileg ép maradjon, hiábavalónak bizonyul, amikor rémálmok törnek rá. Felkavaró látomásaiban a házban ólálkodó kísérteties jelenlét őt szólítja. Barátai tanácsa ellenére Beth kutakodni kezd néhai férje holmijai között, abban bízva, hogy válaszokra lel. A titkok, amiket feltár, egyszerre különösek és ijesztőek – ám ez sem tántorítja el attól, hogy megoldja a rejtélyt.
Bemutató dátuma: 2021. szeptember 23. Forgalmazó: Fórum Hungary

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
LokiDi 2023 júl. 20. - 01:46:13 1/10
Unalmas, 1óráig semmi de tényleg semmi nem történik.... Az utolsó 5-10percben indul be de addigra meg már vége. Ne nézzétek meg, felesleges
2/10
Makkos Bandi 2022 jún. 15. - 07:41:08 2/10
Már azt hittem, hogy fog szólni valamiről, de addigra vége is lett..
kybuck 2022 jún. 13. - 04:22:04
Ahogy néztem a Végső állomás és a Ha eljön Joe Black című filmek ugrottak be, persze ez nem fanyalgás, hisz így sokszor sokan egymástól inspirálódnak, és ez a történet a maga módján egész sajátos, ötletes. Persze a kérdések, amiket már megfogalmaztak ott maradtak, hogy miért így, miért nem úgy, miért ekkor, miért nem akkor stb., de ezeken viszonylag könnyű túllendülni, mert egyreszt a filmben is vannak válaszok – ha nem is mindenre –, másrészt ha az ilyen misztikus filmek dramaturgiáit nézzük sok ilyen filmben csak megtörténnek a dolgok, az indokok, körülmények gyakran háttérbe szorulnak, persze nem mindig, de ezért nem akkora meglepetés, legalábbis nekem, hogy a logikát vagy racionális magyarázatot miért sinkófálják el ilyen filmekben; fontosabb a dráma, a bonyodalom, az izgalom, a fordulat, mint egy túlvilági entitás természetrajza. Ezt amúgy nem lenne hülyeség bemutatni, mert az ilyenfajta "dramaturgiai lustaságra" én is háklis vagyok, és pont ennél a filmnél ki lehetett volna jobban is bontani a lényeget, de így sem volt rossz megnézni.
kybuck 2022 jún. 13. - 04:03:03 Előzmény kriszta.g

A házra, az okkult könyvekre és a bábura megvan a válasz: a könyvekből tudta meg a tulvilági "semmi" (vagy "Sötetség hercege", ahogy én hívtam) természetét, a ház, a bábu pedig az elterelésre szolgált, ahogy a nők is – ez utóbbi ráadásul el is hangzik a filmben. A könyvtáros lánynál valszeg megállta a gyilkosságot, mert besokalt. A többi kérdés valóban kérdés.


10/10
metalstorm 2022 jan. 23. - 17:57:27 10/10
Végre nem az a mostani vacak... Szerintem jó kis film
5/10
pihes 2022 jan. 21. - 17:12:24 5/10
Ez is valami beteg nőnek a rémképei, meg aztán igazán nem is volt ijesztő.
A vége felé már dúdoláztam, hogy elüssem az időt!

5/10
8/10
The Cortez 2021 nov. 01. - 11:34:11 8/10
Szellemjárásos moziként induló horrordráma, mely a befigyelő klisék ellenére is sokkal több annál, mint aminek elsőre tűnik.
A sztori fokozatosan adagolja az információkat, a rejtélyt, a horrorisztikus motívumokat- meg helyszíneket. A jump scare-ek hatásosak, mivel a legváratlanabb pillanatokban érkeznek. A készítők ügyesen játszanak a fényekkel-árnyakkal, a színhasználattal + a hanghatásokkal. A hangulat erős, a színészi játék úgyszintén, bár Rebecca Hall jó pár arckifejezése leugrik a vászonról. A többször felcsendülő Calvary Cross című betétdal faszán működik, mert passzol a borongós atmoszférához, és még a félelmetes részeket sem vágja tönkre!
Az alkotás többféleképpen értelmezhető. Egyfelől kapunk egy jól megírt, ötletes, ijesztő horrort, de szimbolikus rétegei is vannak: felfogható

sima megőrüléstörténetként

, lehet gyanakodni a

cefrére

, amelyet már kezdettől fogva az arcunkba tolnak az alkotók, továbbá a

depresszió (ami ugye a gyász egyik fázisa)

ugyanúgy elképzelhető megfejtésként. Viszont akárhogy nézzük, a film minden irányból a gyászról szól.
Manterlac 2021 nov. 01. - 03:48:10 Előzmény Anna Dé
A felszínen valóban az történt, amit leírtál, de a film valójában a gyászról és a lét értelméről szólt.
7/10
User Friendly 2021 nov. 01. - 00:57:36 7/10
Bírom azokat a horrorokat, ahol egy belső szörnnyel, vagyis saját magával kell megküzdeni a főhősnek. Ebben az műfajban ez egész jól sikerült darab lett, a végét kivéve. A depresszió, az üresség, a gyász megélése, feldolgozása kicsit kísértetházas, kicsit nyomozós horrorba csomagolva.
Igazából kőkemény dráma, amit Rebecca Hall visz a hátán , helyenként zseniálisan.
A történet szép lassan (néha talán túl lassan) csordogál előre, fölösleges ijesztgetés nélkül, de a feszültséget végig tartva, fokozatosan építkezik a végkifejletig, ahol viszont sajnos még egy egészen kicsi katarzist sem kapunk. A vége szerintem egyszerűen leesik a filmről, nem passzol az előzmények drámaiságához, mintha egy sokkal igénytelenebb sztori befejezését biggyesztették volna hozzá. Ezért kár, de ennek ellenére megnézésre érdemes film.
7/10
Anna Dé 2021 okt. 11. - 22:05:08 7/10
Nem csak a hazban volt éjszaka hanem a nő fejében is. :D
7/10
Anna Dé 2021 okt. 11. - 21:58:48 7/10

És az nem lehet hogy valójában nem is volt odaát tényleg semmi, csak a nő a sok piától meg a a férje halálától ami sokként érte, elkezdett hallucinálni? Egyébként is egyszer elhangzott a filmben hogy kettőjük közül mindig ő volt a depisebb. Lehet öngyilkos akart lenni a végén. Csak úgy szimplán. A férje meg lehet egy őrült pszichopata volt, aki a fura házakban meg a a feleségére hasonlító nők megölésében élte ki magát. Csak aztán volt egy tiszta 5 perce,aztán ezalatt megölte magát. Lehet a valóság sokkal egyszerübb mint amit beleképzel az ember. ;)


7/10
Katalin93 2021 okt. 10. - 23:09:35 7/10
Vége zavaros volt.

Rendben, hogy a férjén keresztül akarja megölni "semmi" a nőt, mert neki mondjuk nincs felhatalmazása rá vagy ki tudja. Viszont a végét befejezetlennek éreztem. Most akkor hagyja elmenni a nőt, míg be nem következik a természetes halála? Hisz ugyanott vannak, mint az elején, a barátnője eddig is támaszt nyújtott (volna). Vagy még folytatódik majd az üldözés csak már nem akarták tovább húzni és a többit a képzelőerőre bízzák?


k11zoltan 2021 okt. 09. - 23:19:26
Nem volt rossz film, de valóban sok benn az értelmetlenség.
7/10
Anna Dé 2021 okt. 09. - 17:31:48 7/10
Érdekes sztori :) Nem pontozom le, mert amúgy egész szépen kitöltötte a felesleges időt, csak hát ..hmm. Nekem nem azzal voltak gondjaim mint az előttem hozzászólóknak, engem ezek a kis furcsaságok nem igazán zavartak, ennyire mélyen sose megyek bele egy horror filmbe se, vagy thrillerbe, mert szerintem itt a lényeg azon van hogy végig fenntartsa a figyelmet, és közben izgalmas is legyen. Ez annyira nem volt az, egy kicsit vontatott is volt az egész, sok felesleges részlettel, cirka 30 percbe belelehetett volna süllyeszteni az egészet. De a helyszín meg a megvalósítás az tetszett. Egyszer nézhető darab. (7 pont)
kriszta.g 2021 szept. 29. - 18:56:50
blood1 hozzászóló pontosan leírta a film lényegét, de nekem mégis zavaros maradt.

Spoiler alert




Arra hogy ez a Nothing üldözi a nőt semmi ráutaló jel nincs, nem volt évtizedekig? Miért a férjét veszi rá hogy ölje meg? Az hogy a férje más nőket öl meg akik hasonlítanak rá azzal miért cselezi ki? A pasi miért nem mondja el a nejének mi történik? A könyvtáros lányt miért nem öli meg? A búcsúlevelében a pasi miért írja hogy már biztonságban van a nő mikor tudja hogy a nothing továbbra is üldözi? Miért kellett a fordított ház? Mire kellettek az okkult könyvek és a bábu?


Összességében izgalmas film de egy katyvasz az egész alaptörténet.
9/10
Ildikó Nóra 2021 szept. 28. - 17:11:10 9/10
Érdekes, izgalmas, nem az az átlagos film, tetszett, különleges a hangulata, a helyszín, a filmzene is. Rebecca H. jól játszott és jól is állt neki a szerep, a fordulat, csavar is tetszett benne, ami kiderül, nem erre számítottam. Szerintem inkább thriller, mint horror.
7/10
blood.1 2021 szept. 27. - 00:09:24 7/10
Magyarul, de még magyar felirattal is a film értelmezhetetlen sajnos. Nagy kár, hogy én végig a magyar feliratra figyeltem.

------------ Spoiler, akik nem értették, mert sajnos a moziban körülöttem kb. senki:
A nő meghalt 4 percre fiatalon, de visszahozták. A kérdésre, hogy mit látott mialatt meghalt, azt mondja, hogy semmit, ami angolul ugye "it was nothing". A film alatt ez a bizonyos "Nothing" üldözi a férjét, hogy vigye vissza neki a halálba a nőt és ezért kezd okkultista kötetek olvasásába és öli meg a hasonmás nőket, hogy ezzel kicselezze őt. ("tricking" a filmben) Erre "nothing" rájön, de a férfi már képtelen megölni több nőt, viszont a feleségét sem bírná megölni, ezért lesz öngyilkos. A film végén, amikor a barátnője beszél a nőhöz, hogy a csónakban nincs senki, az angolul "there is nothing there" és erre a válasza az, hogy tudom "I know" vagyis a nothing egy személlyé vált. Ez a szójáték nagyon zavaros szerintem a magyar feliratokkal.