Elvis - A kezdet kezdete

Bakancslistához adom
Elvis: The Early Years
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai-német életrajzi minisorozat, 173 perc, 2005

Értékelés:

39 szavazatból
Szerinted?

Elvis Presley tizenhét évesen az amerikai tinédzserek életét élte, esetenként egy szál gitár kíséretében énekelt az egyik ifjúsági klubban. Elektroműszerésznek tanult, majd egy ideig teherautó-sofőrként dolgozott. 1953-ban azután betért a Sun Records stúdióba, ahol édesanyjának lemezre énekelte a My Happiness című dalt. A többi már történelem.

Dalai hamarosan lemezen is megjelentek, a rádióállomások állandóan azokat játszották. Elvis találkozott Tom Parkerrel. Az egykori csirketáncoltató, aki a menedzsere lett, minden pénzt kisajtolt a könnyű műfajból (és Presleyből), amit csak lehetett. Valóságos tömeghisztéria alakult ki körülötte. Hamarosan a rock and roll királyaként tartották számon, bár sok száma az amerikai folklórban gyökerezik, a country, a gospel és a rhythm and blues hagyományait egyesítette. A koncertek mellett sokat szerepelt a televízióban és számos filmet forgatott. Bár sikert sikerre halmozott, magánélete csődbe jutott: ivott, nőzött és kábítószerezett, a felesége is elhagyta.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Ann-Margret
Tom Parker
Priscilla Presley
Vernon Presley
Gene Smith

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
Ildikó Nóra febr. 25. 19:39:41 9/10
A két részes minisorozatot érdemes megnézni, kikapcsolódásnak teljesen jó. Tetszett a történet, a szereposztás, az operatőri munka, a filmzene, a ruhák, sminkek, frizurák, a szinkron is. Jonathan R-M-nek nagyon jól állt a szerep és jól is játszott, Viczián Ottó hangja is szuper volt neki. A Priscilla P-t alakító színésznő szerintem gyenge, halvány volt, lehetett volna jobb is. Randy Q., Rose McG. (először azt gondoltam, hogy ő fogja játszani P. P-t) kellemes meglepetés volt.
9/10
Mr. Anderson 2021 márc. 01. - 23:23:21 9/10
Sokkal jobb film, mint amire számítottam. J. R.-Meyers-t nem ismertem előtte. Csodálkoztam is, hogy honnan szereztek ilyen élethű Elvis hasonmást. Egyéb fényképein viszont nem is hasonlít rá, szóval dicséret a stábnak is. A gesztusa, a mozdulatai megtévesztésig hasonlóak. Sok jó rock 'n roll, eddig ismeretlen részletek, fordulatok. Akinek bejön Elvis, annak ez is tetszeni fog.
m.kaladze 2012 szept. 16. - 14:08:13
Mellesleg Elvis legendásan jószívû volt ,két kézzel szórta a nagyértékû ajándékokat"
Ez így volt valóban, állítólag nem halmozta a vagyonát, hanem akin csak tudott megpróbált segíteni, ismeretleneken is, szolgálatban elhunyt rendõrök családjait segítette, stb, s Graceland-en kívül a legendás sok-sok millióból halálakor volt néhány-százezer dollár!

Sõt a az ún. "Gracelandi Maffiának is vett kocsikat". Egy sima járókelõnek az utcán is. Sokat adakozott ez mind mind igaz.

IGEN ÉS EGYETÉRTEK DE ELVIS MÁSIK OLDALA (akár a skizofréneknél).

1. Priscilla Presley elmondása szerint aki farmert öltött azt mindjárt kirúgta
2. Betegesen féltékeny volt miután Priscilla elvált tõle, akkori szeretõjét meg akarta ölni ill. öletni
3. Parker ezredesen kívül másra nagyon nem halgatott mert õ volt a király és neki nedirigáljon senki
4. Amikor a Beatles jött Amerikába, Elvis pedig visszatért a hadseregbõl idétlen filmekben kezdett játszani, megváltoztatta a stílusát és a 60nas évek Sinatrája lett aki ellen valamikor önmaga is lázadt. De nem ez a baj, hanem a Beatlest fogadta ugyan mert a hírnevét népszerûsítette, de mindenki rajongott értük, és õ ezt gyûlölte azon dolgozott hogy kitoloncoltassa õket Amerikából, és az elnöknek azt mondta drogoznak is... Bagoly mondja verébrõl... Képes volt a Beatles végett szétlõni a TV-t is.
5. Neki is megvolt a maga is alvilága Memphisi Maffia. Ha egy nõ nem akart eleget tenni neki képes volt nekimenni.
6. Anyuci fiacskája volt és mivel nem volt testvére egyke volt. Szintén az anyjától látta a sok gyógyszert ami végül a bukásához vezetett

azt mondják Elvis korszakát 5 korszakra lehet osztani:
1. 1953 - 1956 A Sun Recordsos Elvis ..aki a legtisztább a saját stilusában és fantasztikus
2. 1956 - 1960 a lázadó Elvis akiért csakúgy mint késõbb a Beatlesért a fiatalok odavoltak és a szülõk tiltották
3. 1960 - 1968 a filmes úgymond Sinatrás Elvis aki megtagadta saját magát és a szülõk is megkedvelték - Hollywoodi idõszak
4. 1968 - 1974 a visszatérõ Elvis aki játszott rock n rollt, soult is és a fekete bõrszerkó is illet neki, nekem az egyik kedvenc korszakom
5. 1974 - 1977 Elvis önmaga paródiája a kosztümökkel, elhízásával, zsebkendõ dobálásával..stb..

DE A HANGJA UTÁNOZHATATLAN VOLT ELVIS A KIRÁLY ...R.I.P.
drabál 2011 jan. 07. - 22:27:58
Ez annál inkább így van,mert mutassanak egy világsztárt ,aki minden ösztönzõ nélkül(Drog,gyógyszer stb)képes megfelelni annak az életnek ,ami ezzel jár.Sorolhatnánk hosszan,akiket felõrölt :Bob Marley,Jennis Joplin, M.Jackson stb stb
Valahol ez egy embertelen hajsza a menedzserek karmai között,és általában nincs menekvés ,ha nincs nagyon észnél a sztár.
Mellesleg Elvis legendásan jószívû volt ,két kézzel szórta a nagyértékû ajándékokat .Egy hatalmas élõsködõ siserehad vette õt is körül mint általában a sztárokat ,amíg fut velük a szekér.De amint bajba kerülnek ,egyedül maradnak.Mint Elvis is a hotelszobában halálakor.
mulao 2010 márc. 16. - 16:55:15
Szerintem JRM tök jól játszott, a film egyszer nézhetõ, szerintem se olyan nagy durranás, õ viszont szerintem hitelesen játszott.
8/10
charlena08 2010 márc. 16. - 16:35:35 8/10
"A film egész jó, bár a témához képest nem túl frenetikus."
Igazad van! :( Szerintem, errõl fõleg a forgatókönyv, és a rendezés tehet... Eleve, TV-film sose fog felérni 1 mozival, közel se... Hosszú is, felesleges a 2 rész. Ezért írtam alant, hogy bánom, mert 1 jó rendezõ azért "kipofozhatta" volna, és JRM igencsak jó színész. Bár igaz h. nem mindig tudott meggyõzõ lenni. NAGY falat ez még a legjobbaknak is. Voltak pillanatok azért, mikor "elhittem", hogy õ Elvis.

(meggyõzõbb Elvis: Kurt Russel a '79-es verzióban! Vele csupán az a baj, hogy szinte egyátalán nem hasonlít... Viszont hitelesen alakít.)
E. megérdemelne már 1 mostani, nagy mozit, pl. a Nyughatatlan stílusában.

T.A.M. c. szám: hát nekem se tetszett. :) Elvis hangja helyett bárki mást benyomni: halálos bûn. :DDD Jobban áll JRM-nek, ha énekben marad a saját stílusánál. (August Rush dalai)

Rémlett nekem vmi régebbrõl, hogy "kavartak" A.M.-tel, de a VLV után már biztosra vettem. Jó kis film volt az, tényleg mûködött köztük a "kémia". ;)
Pickwick 2010 márc. 04. - 11:37:28 Előzmény charlena08
Igen, megtaláltam. Köszi még1x. :)
8/10
charlena08 2010 márc. 03. - 15:21:46 8/10
Dehogy zaklatsz, nagyon szívesen! ;)
Írtam privit, bár nagy része annak is rögvest moderálva lett, de azért szerintem +találod! ;))
Pickwick 2010 márc. 02. - 20:15:48 Előzmény charlena08
Bocs, hogy zaklatlak de írnál privátot, hogy honnan tudom letölteni?
Ide is beírhatod, csak néha törölni szokták az ilyesmit.
Köszi.
8/10
charlena08 2010 márc. 02. - 16:04:05 8/10
Azért hozzászólnék a filmhez is.

1.-re bevallom, nem jött be, (fõleg a "lecsonkított" életút) mert nagy Elvis-rajongó lévén talán joggal azt gondolhatom, ugyan ki lenne rá "méltó" õt eljátszani? A történet és rendezés is hagy némi kivetnivalót maga után, lehetne még mozgalmasabb, de hát ez "csak" 1 TV-film...

J.R. Meyers alakítása mindamellett nem volt rossz, elég jól hozta a figurát (a '68-as Comeback színpadi jeleneteire szerintem jól ráérzett :), és bizonyos szögbõl még hasonlít is E.-re. Valljuk be, pokolian nehéz dolga volt, és mostmár, kissé rápihenve a megnézésre, azt mondom, egész jól csinálta. Ebben láttam õt elõször, de felkeltette az érdeklõdésemet. Azóta már túl vagyok pár filmjén és a Tudorokban is láttam. Azt kell hogy mondjam, az évekkel csak 1-re jobb lesz, kiváló színész, igazi szélsõséges, intenzív a játéka.
Randy Quaid nagyon jó választás volt az ezredes szerepére, de szegény Priscilla amilyen bájos jelenség (volt) a való életben, itt olyan "jelentéktelen" volt számomra.
Érdekes egybeesés hogy Robert Patrick játszotta E. apját, és J. Cash apját IS a Nyughatatlanban! :) Jó volt mind2-ben.
Viszont R. McGowan közelébe se ér szépségben és kisugárzásban Ann-Margret-nek, elég közepes volt...

Összegezve: Nem rossz ez a film!!! Jobban +ismerve JRM színészi képességeit, SAJNÁLATOS hogy nem forgattak belõle mozifilmet, 1 neves rendezõ segítségével, és kissé "feszültebb", fordulatosabb forgatókönyvvel. Szerintem lett volna közel olyan sikere, mint pl. a Nyughatatlannak v. a Ray-nek, amik nagyon jól sikerültek. (még akkor is, ha nem õ énekel a filmben.)

OFF: Részemrõl DRUKKOLOK JRM-nek, (bár a Tudorok-ban is nagyon jó) hogy végérvényesen felfedezze Hollywood, és ne tv-sorozatokban "aprózza el" a tehetségét!!! Olyan kevés a jó színész manapság a 30-as korosztályban, ezért se ártana feltornászni az ilyen tehetségeket, mint pl. õ. Ráadásul elég jól "megjárta már a ranglétrát", kb. 10 éve van már a pályán, és nem a "semmibõl" felkapaszkodott 1-sikerfilmes sztárocska. :P
8/10
charlena08 2010 márc. 02. - 15:52:46 8/10 Előzmény fredi60
OFF: Kedves fredi60, nem keveset spoiler-eztél itt a La Bambával kapcsolatban :)) Látom, nagyon kened-vágod a dátumokat! Üdv ebben a topiban is :)

OFF: NONEEESZ: tényleg nem érdemes hasonligatni a LB-val, mert Valens karrierje jóval rövidebb volt, bár közel olyan meredeken ívelt fölfelé, mint Elvis-é :) De jó látni, hogy annak ellenére, milyen régen adták a filmet, ennyien ismerik és szeretik a mai napig! ;)
8/10
charlena08 2010 márc. 02. - 15:29:57 8/10
Ne csüggedj, a netrõl letölthetõ! ;)
Pickwick 2010 márc. 02. - 13:42:36
Nem hiszem el, hogy lekéstem!
Egyszer régen láttam belõle egy fél órát, érdekesnek tûnt úgy gondoltam érdemes megnézni. Most is így gondolom, csak most már várhatok... :(
offtopic
pozsizsuzsi 2010 márc. 02. - 08:52:33
Nem láttam, úgyhogy köszi!
10/10
mademoisellemnq 2010 márc. 02. - 07:40:58 10/10 Előzmény pozsizsuzsi
de van második rész is, bár remélem, a kommented óta már láttad... :) most jövõ kedden adják le a 2. részt.
offtopic
fredi60 2010 febr. 26. - 15:26:36
Nehéz összehasonlítani a La Bamba-val, mert az sokkal rövidebb idõszakot ölel át.
Hiszen Ritchie elsõ, "bemutatkozó" fellépése 1957. október 19-én volt.
A lemez szerzõdését 1958. május 27-én írta alá; a repülõgépük pedig 1959. február 3-án zuhant le. Azaz a valódi karrierje (amit a is film feldolgoz) mindössze 8 hónapig tartott.
NONEEESZ 2010 febr. 26. - 15:03:43
Sajnos elkövettem azt a hibát, hogy elõbb láttam a nyughatatlan címü filmet mint ezt, így végig az járt a fejemben, hogy Jonathan Rhys-Meyers a Johnny Cash-t alakító színészre hasonlít... Viszont ezt leszámítva, szerintem hiteles lett Elvis karaktere.
A filmet viszont kissé untam az az igazság. Nyomába sem ér pl a hasonló mûfajú La bambának.
De tény, hogy Elvis volt a KIRÁLY :)
zs9302 2010 febr. 16. - 20:34:29
Magyarul is.

Rose-nak mennyi a szerepe?
1/10
toshiba321 2009 okt. 15. - 12:56:02 1/10
valószínûleg igen
offtopic
pozsizsuzsi 2009 okt. 15. - 10:16:53
Most azt írja a port, hogy 1. rész. Akkor van egy 2. is, de a múltkor ez nem derült valahogy ki, szerintem nem is adták le...
Összes hozzászólás