Emilie Richards: A múlt nyomai

Bakancslistához adom
Emilie Richards - Spuren der Vergangenheit
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német filmdráma, 89 perc, 2012

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

A zenekari zongorista, Jessica, anyja halála után megtudja, hogy őt még csecsemőkorában örökbe fogadták. Elutazik a szigetre, ahol megszületett, azért hogy megtudja mi is az igazság. Először szinte semmilyen információhoz sem tud meg a születése körülményeiről.

Hosszantartó nyomozásba kezd, ezért Jessicának állás után kell néznie. Zongoratanárként álláshoz jut Lydia zeneiskolájában, és szállást is kap a munkaadójától az uszoda melletti vendégházban. Gyorsan megbarátkozik Jessica Lydia férjével, Bennel továbbá a pár gyermekeivel, a tízéves Oliverrel és a 15 éves Trixie-vel is. Aztán ott van még Ben öccse, Alex, a túlságosan is szimpatikus sebész, aki mágnesként vonzza magához a szigetlakó hölgyeit, és Alex nem mindig áll ellen a kísértésnek. Jessica és Alex egymásba is szeretnek, de Alex egykori barátnője, Kristin megtorpedózza a kibontakozó szerelmüket.

Lydia rájön, hogy Jessica tulajdonképpen az ő lánya, akit annak idején elvettek tőle a szülei és a gyámhatóság - mivel Lydia még szinte gyermek volt, és örökbefogadó szülőknek adták Ausztráliába. Jessica születésnapjára rendkívüli ajándékot kap Lydiától, majd a további események után, Alex hathatós segítségével kinyomozza, hogy a vér szerinti anyja nem más, mint Lydia.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
sexykex 2020 júl. 10. - 03:35:25 6/10
Úgy gondolom, hogy felnőtt fejjel én sohasem kezdeném el keresgélni a valódi szüleimet. A feleségemet csak hat éves koráig nevelték rokonok, de még 60 évesen is édesapának és édesanyának szólítja őket. Engem borzasztóan irritál, ha egy örökbefogadott ember megtagadja azokat, akik etették, ruházták, befogadták, iskoláztatták, vigyáztak rá. Mi a lófütyit akar azoktól, akik kidobták az utcára? Nem mindegy, hogy miért? Van olyan anyuka, aki azonnal megtalálta a fiát, mihelyt dolgozni kezdett és magához édesgette, de korábban talán egyszer látogatta meg a nevelőszülőknél. Nem csoda, hogy hivatalosan nem akarják kiadni a címeket senkinek.
Emilie Richards egy tök értelmes öreglány lehet, mert nem bűzlött a mű negédes és nyálas párbeszédektől, egészen mainak tűnt a forgatókönyv is, ezért a film jobb volt, mint amire számítottam. Félig meddig – vagy talán egészen – TV film, de a jobbak közül való, úgy vélem érdemes megnézni másoknak is.
10/10
surildi 2018 dec. 09. - 10:25:12 10/10
Szep film :)