Erdei Iskola

Bakancslistához adom
Higher Ground
amerikai-kanadai ifjúsági filmsorozat, 45 perc, 2000

Értékelés:

13 szavazatból
Szerinted?

Fent a Sziklás-hegységben, az erdő közepén, gyönyörű környezetben működik egy nem mindennapi iskola, ahol problémás tizenévesekkel foglalkoznak. Kis közösségben tanulnak és élnek együtt olyan fiatalok, akik különböző magánéleti problémákkal küzdenek. Van, aki droghasználat miatt került ide, van, aki sorozatos lopások következtében, van, akit a családján belül ért zaklatás stb.
Az iskola vezetője, Peter Scarbrow (Joe Lando), saját tapasztalatai miatt fordul különös empátiával a nehezen kezelhető tinik felé, mivel kamaszkorában maga is lakója volt az iskolának drogfüggősége miatt. Sajnálatos módon a heroinfüggőség démonai még mindig nem múltak el belőle nyomtalanul, de minden erejével azért küzd, hogy olyan helyet teremtsen a gyerekeknek, ahol biztonságban érezhetik, elengedhetik magukat, és végre őszintén beszélhetnek a többnyire nagyon mélyen elrejtett belső gyötrelmeikről, sérelmeikről, félelmeikről, szorongásaikról. Nagy segítségére van munkájában kollegája, Sophie Becker (Anne Marie Loder).
Az iskola közel 150 tanulójából hatnak a sorsát követi nyomon a film. Scott (Hayden Christensen) új tanuló az iskolában, és hasonló problémák vezették ide, mint annak idején Peter-t. Scott egyébként ígéretes rögbijátékos, s apja abban reménykedik, hogy ennek az erdei iskolának a különleges módszerei talán segítenek visszakerülni fiának a normális kerékvágásba. Scott apjának azonban nincs tudomása arról, hogy a fiát elcsábította a mostohaanyja, és a bűntudat, düh és talajvesztés juttatta a fiút lelki pokolba...

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
luci87 2017 júl. 21. - 08:34:28 Előzmény cath11
Én is keresem, de sehol nincs!!!:((
10/10
cath11 2009 júl. 06. - 14:08:49 10/10
Sziasztok! nincs véletlenül meg valakinek ez a sorozat? nagyon szeretném megszerezni!! Ha jól emlékszem jópár éve a TV2 adta le délelõttönként... de jó lenne, ha egy nyári ismétlésként leadnák újra, s akkor megszerezhetõ lenne!!
Stella Stable 2006 máj. 22. - 18:44:47
Én imádom ezt a filmet, csak az a kár, hogy délelõtt vetítették. Nagyon jó, mert a tinik életérõl szól. A tinik mindennapos bajairól. Jó nem mindennanpos, de sokan vannak, akiknek ugyanolyan problémái vannak, mint a filmben. Mint pl.: drog problémák, zaklatás, bulémia, alkohol, rossz társaság, lopás... Szerintem nagy sikert aratna, ha még egyszer levetítenének, csak délután.
A Horizont nevû iskola egyik tanára Peter, akinek drogproblémái voltak, de már nincsenek. Õ vigyáz a gyerekek életére, lelki világára. Scott azért került ide, mert a mostohaanyja zaklatta, Shelby a suli "rossz" kislánya, de mindez csak álca. A mostohaapja megerõszakolta. Ezra, drog problémák, érzékeny lélek. Daisy, a szülei alkoholisták, megverte egy golf ütõvel az apját. Auggie rossz társaságba keveredett. Julie, a "hercegnõ", akinek a sokszorosan elvált anyjának kell megfelelnie, ezért lesz bulémiás. És végül Cat, akinek a mostohahúga meghalt, és õ úgy érzi miatta, ezért lopni kezdett. Mindenkinek ajánlom nagyon jó. :DDDD