Feet of Flames

Bakancslistához adom
angol dokumentumfilm, 114 perc, 1998

Értékelés:

14 szavazatból
Szerinted?

Michael Flatley világhírű táncegyüttesének látványos show-ja, csodálatos ír zenével kísérve. A felvétel a londoni Hyde parkban készült 1998. július 25-én.

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
cellasto 2014 jan. 05. - 16:28:45 Előzmény Sagittarius
a feet of flames dvd-je a hyde parkban lett felvéve.
nos a syma csarnok színpada sztem kb a negyede annak,ha nem kisebb.
továbbá sztem csak a lord of the dance jött ide,nem az extrákkal tele lévõ feet of the flames...
Sagittarius 2010 jún. 05. - 15:11:11
Kíváncsian vártam most tavasszal a Syma csarnokbeli elõadást, mert végre élõben akartam látni, amit eddig csak részleteiben és csak tv-n keresztül nézhettem. Az elõadás végén ovációmentes taps, korrekt elõadás. Csalódtam. :( Kölcsönkaptam a videokazettát, a hangulat a régi. :) Vagy az itteni elõadás volt kissé gépies, vagy ennyit tud hozzátenni egy jó filmes stáb.
10/10
a_hansolo 2009 aug. 20. - 21:28:14 10/10
Kár, hogy az ATV hangrendszere fordítva volt bekötve (ha mégis az én készülékemben volt a hiba, akkor mea culpa), de mikor sorban tapsol a lánysereg, a megfelelõ (bal- illetve jobb) irányból kell hallani a tapssorozatot. A fejhallgatót megfordítottam a fejemen.
10/10
a_hansolo 2009 aug. 20. - 21:14:18 10/10
Elõször kb. 2000-ben láttam, egy ismerõsöm hozta a VHS kazettát Angliából. Rögtön hanyatt vágtam magam. Ez az, amit KATARZIS-nak hívnak!!! Életemben nem láttam-hallottam-tapasztaltam ilyet! Ilyen profizmust! Nézd a történetet, a táncot, a hangot, a fényt! Volt-e egy hiba is? Nem kell válaszolni. Mikor megkaptam a kazit, és számtalanszor megnéztem, nem tudtam, ki lenne arra érdemes, hogy ezt megismerje. Végül egy baráti lány testvérpárnak mutattam meg egy délután, akikben volt némi mûvészi hajlam. Mondtam elõtte, hogy most nem fogunk beszélni kb. 2 órán keresztül, csak nézni kell. És a cuccot az erõsítõre kötve megfelelõen felhangosítottam. A hang, a látvány belevarázsolt minket abba a képzeletbeli, csinált (de nagyon jól megcsinált) világba. Életem egyik legszebb, legjobb pár órája volt. Végül egyikük azt mondta, hogy az egyik jelenetnél majdnem elsírta magát. Lehet, hogy mondtam neki (vagy mégsem), hogy én is (pedig férfi vagyok).
Sajnos, több esetben csak egy összevágott, szenzációhajhász, a nagyon lényeges, kihagyhatatlan apró részleteket kihagyó mûsort láthattunk a TV-kben (Az ATV sem a teljes, vágatlant adta le, csakúgy, mint jó pár éve a Vitray-mûsor sem). Pedig aki elejétõl végéig végignézi, és "ért a szóból", az mintha egy szerelmes regényt olvasna végig, mire véget ér az elõadás. Akire ez nincs hatással, annak nincs lelke.
Aki úgy gondolja, hogy hû, de jó volt, amit most látott a TV-ben, az szerezze be az eredeti teljes mûvet, és egy nyugalmas napon megfelelõ hangerõvel (akár fejhallgató is segíthet) nézze-hallgassa végig szó nélkül, el se tudja képzelni, hogy a TV-mûsor csak egy kis cirógatás, míg a teljes mû egy eszeveszett kéjmámoros katarzis!!!
A teljesség kedvéért el kell mondani, hogy alaposan szemlélve a felvételt, azért látható, hogy össze van vágva, nem hagytak benne sok üresjáratot, de teljesen elvarázsolódik az ember, belekerül abba a világba, és bármit elhisz ott, és akkor.
Még annyit a technikáról és a táncosokról, hogy sok apróbb-nagyobb hangosítást végeztem már, ezért is nyûgözött le az a profizmus, amit ebben a mûben tapasztaltam. Így kéne a dolgát végeznie mindenkinek nem csak az országban, a világon is, és akkor minden a jó úton menne.
Minden elismerésem az összes szereplõnek és közremûködõnek!
E mû nélkül szegényebb lenne a világ.
10/10
aa194545 2009 aug. 19. - 21:28:05 10/10
Huhhh ... ki az aki erre nem 10-t ad? Max egy profi táncos, aki képes észrevenni a csomókat is a kákán. Nekem ez maga csoda. Bár azt nem egészen értettem mi a különbség a Feet of Flames és a Lord of the Dance között. Egymás után láttam a kettõt. Szinte ugyanaz. Vagy elõbbi olyan Best of válogatás lenne?
Hamvi 2007 márc. 07. - 01:06:13
Szerintem is zseniális... Nekem megvan a Gold és a Celta Tiger is (DVD-n).Fergeteges és lélegzetelállító! Tavaly én is kint voltam a Stadionban a Celta Tiger-en, lányomtól kaptam a jegyet a szülinapomra. Ennél nagyobb örömöt nem is tudott volna szerezni...Én is csak azt tudom mondani: aki teheti nézze meg!
rot 2007 márc. 06. - 20:20:12
Most kaptam kölcsön DVD-n és hát mit mondjak.... Még mindig kész vagyok tõle! Annak idején kint voltam a Népstadionban a koncertjülkön (vagy nem is tudom, minek kell az elõadásukat hívni:)) és egyáltalán nem bántam meg! Aki még nem látta, feltétlenül nézze meg!:)