"Köztudott, hogy a 19. században egyetlen író vagy tudós sem hagyhatta ki a nagy európai körutat. Az igazi szakács számára pedig legalább ugyanilyen fontos, hogy ellátogasson Olaszországba" - indítja sorozatát Keith Floyd, aki útját az "Öt föld" vidékén, északnyugaton kezdi. Menet közben aztán főz pestós halat, Piemonte szívében, Barolóban pedig, amely az olaszok egyik legnagyobb bortermelő vidéke, egy igazi, munkásoknak való pikáns előételt, a szardellából, fokhagymából, vajból és olívaolajból álló mártogatós bagna caudát. A Lago Maggiore tónál frissen fogott sügért tálal mandulás mártással, majd sort kerít egy klasszikus ételre, a bollitóra, ami egy többféle húsból (kakas, marhaoldalas és -lábszár, ökörnyelv, disznófejhús, házikolbász) álló, pörköltszerű étel. Végül bemutatóját egy helyi fogással, a fehér szarvasgomba-forgácsokkal ízesített fondutával koronázza meg.
Figyelem: A beküldött észrevételeket a szerkesztőink értékelik, csak azok a javasolt változtatások valósulhatnak meg, amik jóváhagyást kapnak. Kérjük, forrásmegjelöléssel támaszd alá a leírtakat!
No ná, hogy igen! Én is nemsokára veszem ki a csõbe-tolt Rakottkel elvársat, majd kis hûlése után jön a vértelen vérfartõ (vérfagyasztás): kés, villa, kaszabolás, zabizás!
Köszi -ha szabad ezt mondanom-! Megdöbbentem a szomorú híren! Õrizzük emlékét, szeressük,miként Õ is mindenben az élvezni valót, a jót, és az Élet vidám oldalait mutatta, ajánlotta! Szerintem örök példa a mai elkeseredett, savanyú mindennapok legyõzéséhez! Lehet, hogy egy kicsit dagályosnak tûntem, de az ilyen életszemlélet a helyes-szerintem-. Repül a tésztafõzõ-fazék teteje: "Ez egy fõzõmûsor"! "Akik ismernek, tudják, hogy körülöttem nem nagyon találni ledugaszolt üveget".
Csak nem halt meg a szentem? Ha így van, kérem sírhelyét, megöntözöm whiskyvel! A szomorú esetben légyen Néki könnyû a föld, s az alkohol járja át!
Egyébként örülök, hogy megindult egy ilyen élmény-portál! Ne hagyjuk veszni! Fõzzünk együtt! Ebédelni mentem! Pussz!
A remény bennem is meg van. Csak végig nyomják azt a jópárszor tíz részt! Mert -a közmondással ellentétben- nem a Remény, hanem a Reménykedõ hal meg utoljára!
Néked is!
Szintén hódolója vagy a vén szivacsnak (szegénynek) ?
Remélem, a Duna a többi Floydosat is sorra veszi, Afrikában, Egyiptomban, Spanyolországban, Dániában (vagy valahol arra) stb stb, nagyon szórakoztatóak.
Szégyelld magad Rossz Kislány! Én szerettem volna indítani a topicot(de másik port.hu-n voltam). Megértük, hogy a Nemzet TV-vizilova végre mûsorra tûzte a "Mester" sorozatát! Elfogult vagyok, sorry! Keith Floyd szerintem az egyetlen -tán még erre a hivatásra utolsóként mondható-, élõ polihisztora a konyhamûvészetnek! Szeretem Jamie Oliver-t (aranyos diszlexiás),stb. De Keith! Másfél szál hajával, egészséges alkohol-szeretetével szenzációs minden körülmények között! Lásd: viharos tengeren-6-os szélerõsség, 5-6m-es hullámok- alkot a fedélzet alatti konyhában, Ausztráliai sivatag -napon kb. 58 fok Celsius, víz nuku (no nem is errõl híres, már vízügyileg) tûzõ napon, hadakozva a tojásaikat féltõ, ám a fõzésre rendkívül kíváncsi struccokkal (próbáltak is lopkodni). Két szélsõség! Ez Õ! Egyszeri és utánozhatatlan! Élvezze és jegyzetelje mindenki!
Az értesítések jelenleg le vannak tiltva! Amennyiben szeretnél cikkajánlókat kapni, kérlek, hogy a böngésző Beállítások / Értesítések menüpontja alatt állítsd be az értesítések engedélyezését!
Hozzászólások