A Brit ízek a legjavából c. sorozatunkból már jól ismert brit tengeri herkentyű-szakértő, Rick Stein most Franciaország felé veszi az irányt, hogy felkutassa frankhon legfinomabb, friss, helyi alapanyagokból készülő ételeit és a bordeaux-i borvidék borait. Egy Rosa nevű rozoga bárkán 800 km-t hajózik Bordeaux-tól egészen Marseilles-ig, és a folyó menti városkákban bejárja a helyi piacokat, elidőzik a tengerparti kávézókban, és elfogyaszt egy-egy könnyű vacsorát a rusztikus éttermek valamelyikében. A nézők pedig a nem mindennapi kaland- és gasztrotúra keretein belül olyan ételek elkészítésében vehetnek részt, mint a lencsés fésűkagyló, Toulouse-i kolbász paradicsom, kapribogyó és mogyoróhagyma salátával, vagy a vörösboros-ribizlis öntettel megbolondított körtetorta.
Figyelem: A beküldött észrevételeket a szerkesztőink értékelik, csak azok a javasolt változtatások valósulhatnak meg, amik jóváhagyást kapnak. Kérjük, forrásmegjelöléssel támaszd alá a leírtakat!
Hozzászólások
10/10
pozsizsuzsi
2008 febr. 18. - 11:17:10
10/10
Nagyon kedves és szép (meg jó) sorozat. Szeretem annyira, mint Floydot és Gordont, de egész más. Kitûnõ utifilmnek is. Erre a kalandra felkerekedne bárki. Csodás képek, tájak, ja, és vannak receptek is. Kár, hogy erre a túrára nem vihette magával öreg kutyusát, de emlegeti sokszor. Aki még nem látta, szerintem nézze meg, és még az sem fog csalódni, aki az említett két urat a stílusáért nem állhatja.
Az értesítések jelenleg le vannak tiltva! Amennyiben szeretnél cikkajánlókat kapni, kérlek, hogy a böngésző Beállítások / Értesítések menüpontja alatt állítsd be az értesítések engedélyezését!
Hozzászólások