Gûzen to sôzô / Wheel of Fortune and Fantasy

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott japán romantikus dráma, 121 perc, 2021

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

Tematikusan kapcsolódó romantikus drámafilmek antológiája. Három női szereplő - egy modell, egy végzős egyetemista és egy 30 éves nő - élete váratlan fordulatot vesz, miközben apró, de sarkalatos véletlenek befolyásolják az események kimenetelét. Meiko egy taxis utazás során rájön, hogy a férfi, akiről a barátja áradozik, történetesen éppen a volt barátja. Nao kidolgoz egy tervet, hogy bosszút álljon egy professzoron, amiért megbuktatta a barátját a záróvizsgán. Aya és Natsuko osztálytársak voltak, és 20 évvel később összefutnak. A japán rendező, Ryusuke Hamaguchi három epizódban bájos és mulatságos történeteket mesél kínos találkozásokról és valószínűtlen véletlenekről, ám mindegyik középpontjában a szerelem áll. Szórakoztató film tele meglepő fordulatokkal.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
sexykex 2023 júl. 26. - 12:46:45 5/10
Tőlem biztosan nem kapott volna Arany Medvét ez a film. Nem állítom, hogy teljesen érdektelen a történet, de az első rész párbeszédei nem igazán nyűgöztek le és az sem világos mi a köze a számítógépes vírusnak a harmadik történethez. Két idegen egymásra borul, mert azt hiszik ismerik egymást korábbról, de csak a találka után lesznek igazi ismerősök.
Egyedül a középső történetet mondanám igazán eredetinek, amikor egy erotikus regényrészlet felolvasása valóban érzékire sikeredett és a szerencsétlen professzor hiába volt a nyitott ajtó híve egy hibás címzés mégis „betett” a hírnevének. Ezzel együtt nekem nagyon japán ez a film.
7/10
itsme1 2023 máj. 07. - 07:52:32 7/10
A szerző nem bajlódott vele, hogy az alapötleteiből egy másfél órás forgatókönyvet dolgozzon ki, hanem csokorba szedett három rövid történetet, ami kreatív ugyan, de európai szemmel kissé fura. De hát Japánt pont ezért szeretjük.