Gyerekjáték: A vers

Bakancslistához adom
magyar ismeretterjesztő film, 25 perc, 2011

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A műsor a fiatalok számára "testközelbe"kívánja hozni a verseket, élménnyé téve azokat. Egyedi módszerekkel- dramatizálás, megzenésítés, tánc- segít a költemények értelmezésében, felszabadítva a befogadókat az iskolákban szokásos merev tanulási formák alól. Fiatalok gondolkodnak, beszélgetnek három konkrét versről (Szilágyi Domokos: A szomszéd asztalnál, Weöres Sándor: Ha vihar jő a magasból, Kányádi Sándor: Békabúcsúztató), közben kiderül, hogy milyen sok a közös a "klasszikusok" és saját életük között.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
babatv 2011 okt. 05. - 20:25:32 Előzmény nemazert
Még sok ilyet!
nemazert 2011 okt. 03. - 10:43:59 Előzmény feketevipera
Egyetértek! Izgalmas és igényes mûsor volt, és végre másképp nyúlt a költészethez, mint azt eddig láttam. Jó lenne több ilyen, ha a Duna Autonómia átalakul Duna2 csatornává és tényleg kulturális televízió lesz, az ilyen mûsorokat, sorozatokat rendszeresíthetnék!
feketevipera 2011 okt. 01. - 11:26:26
Érdekes kísérletet jelent a mûsor, nem igazán láttam egy ideje hasonlót tévében. Persze kérdés az, hogy mennyire sikerül ezzel közelebb hozni az irodalmat a fiatalokhoz, mennyire lehet õket elvonni pl. a számítógéptõl, az agymosó dolgoktól. Remélhetõleg azért pár embert meg tud majd szólítani, és esetleg lesznek olyanok, akikkel megkedvelteti az ilyesmit. De ott él bennem az a félelem is, hogy nem lesz túl hosszú életû a sorozat, mert nem lesz nagy igény rá. Viszont elsõsorban a fiúkat biztatnám, hogy nézzék, mert elég csinoska leányzók is szerepelnek benne, így ilyen típusú esztétikai élményben is részük lehet. :))