Halloween 3.: Boszorkányos időszak

Bakancslistához adom
Halloween III: Season of the Witch
amerikai horror, 96 perc, 1982

Értékelés:

59 szavazatból
Szerinted?

Daniel Challist (Tom Atkins) - egy kórház ügyeletes orvosát - sürgős esethez riasztják. Egy halálra rémült férfit szállítanak kórházba, aki azt ismételgeti, hogy "Mindenkit megölnek", és egy halloween-maszkot szorongat a kezében. Az éjszaka folyamán a beteget meggyilkolják, a gyilkos pedig az orvos szeme láttára felgyújtja magát a kocsijában. A későbbi vizsgálatok során azonban nem találnak emberi maradványokat az elszenesedett járműben. Daniel érdeklődését felkelti az eset, és elkíséri a meggyilkolt férfi lányát Santa Mirába, ahol a férfi halloween-maszkokat akart beszerezni a gyártótól. A furcsa történések arra utalnak, hogy valami nincs rendben a gyár körül, mígnem világossá válik, hogy a Silver Shamrock tulajdonosa ártatlan embereket készül meggyilkolni a maszkok segítségével.

Stáblista:

Szereplők

Dr. Daniel Challis
Ellie Grimbridge
Conal Cochran
Buddy Kupfer

Hozzászólások

Szerinted?
3/10
KKornél 2023 márc. 07. - 16:51:29 3/10
Éljenek a szar a Halloween filmek!
Mr. Pornóbajusz és a fiatal, csinos csaj kalandjai. A csaj valamilyen érhetetlen okból vonzódik hozzá, Mr. Pornóbajusz pedig akkora férjek gyöngye, hogy első este levarrja :D Mondjuk ez a legkisebb gond a filmmel.
Van itt minden. Pocsék sztori, alacsony költségvetés, dramaturgiai funkció nélküli férfisegg, tűzsugár!?, béna gyerekdal.
Érdekes adalék volt olvasni a kommentekben, mi volt a készítők eredeti célja ezzel a filmmel, de ettől még borzasztóan férement. A legnagyobb probléma a fentiek mellett a vér és az izgalom teljes hiánya, na, meg, hogy kb 20 perccel hoszabbnak érződik a kelleténél. Ennél a filmnél nem folyik a cselekmény, hanem vánszorog. Ez kb. a Feltámadás epizód szintjét hozza, azzal a különbséggel, hogy abban legalább van egy viszonylag szórakoztató nyitójelenet, és van Mike.
És az a lezárás: "Állítsák le gyorsaaaaaan!" Meghalunk az izgalomtól.
2/10
Atis88 2023 jan. 11. - 20:07:37 2/10
Ez a film nem több szimpla bőr lehúzásnál. Semmi köze nincs az eredeti franchisehoz. Önmagában még teljesen különálló filmként lenne is létjogosultsága, bár akkor is harmatgyenge lenne. Így viszont csak vérlázító, hogy ezt a selejtes horrornak szánt valamit, egy népszerű horror sikerét meglovagolva próbálták meg eladni...
5/10
Norbert Szalai 2022 okt. 31. - 13:52:58 5/10
Az tény,hogy Halloween filmként nagyon nem álja meg a helyét,de önálló alkotásként nézve közel sem olyan vészesen rossz,mint amilyen a híre.Talán a legnagyobb hibája a zagyva,kesze-kusza történetvezetés.Ha sok más dolog nem is,de legalább annyi értékekendő van benne,hogy a faék egyszerűségű első két rész után,próbáltak valami igazán új dolog fele nyitni,csak sajnos inkább negatív, mint pozitív végeredménnyel.

begamary 2021 aug. 12. - 01:00:32 Előzmény King Diamond
'John Carpenter és Debra Hill eredeti elképzelése az volt, hogy a második résszel véget ér a Michael Myers-Laurie Strode-Haddonfield-történetszálas Halloween. Ezt követően pedig évente akartak készíteni újabb filmeket, melyek különböző Halloweenhez kapcsolódó történetek lettek volna.'

Ezt szerintem inkább lett volna értelme folytatni, mint Michael Myers kettő évtizedes kaszabolását nézni. Állandóan feltámasztják. Még halhatatlanabb, mint Jason Voorhees.

[Köszönjük szépen a leírást! Amit fentebb aposztrofba zárva beszúrtam, hogy mire kívánok reagálni.]

Michaelból elég kettő, ennek több mondanivalója lett volna. Legalább nemcsak a kaszabolást értékeltem volna. De sebaj, a legújabb történet középsőjét hamarosan láthatjuk, mert Jamie Lee Curtis aláírt még kettő filmre.

(Csak arra leszek kíváncsi: Ezt hogyan akarják lezárni? :) Myers-öt egy porig égett házból is képesek feltámasztani azzal, hogy eloltják a tüzet a tűzoltók s Michael-nak semmi baja... Se egy égési sérülés, se egy legalább valamennyire megégett ruha vagy lebénult kar, semmi!)
5/10
danek87 2020 nov. 07. - 13:59:35 5/10
Nem egy jó túl kiemelkedő film,de a nyomozós szállal,társadalomkritikával(még ha nem is jött át benne annyira mint a They Live-ban) és a nem pozitív kicsengésű véggel simán egy közepes szint,a Halloween feltámadás bőven alulmúlja ami a sorozat mélypontja a valóságshowsdi Busta Rhyme-os ripacskodással.
B Sz Lilla 2019 febr. 21. - 21:09:00 Előzmény King Diamond
Köszi a magyarázatot‼️‼️????????
6/10
offtopic
King Diamond 2019 febr. 11. - 22:17:52 6/10 Előzmény Bodellger
Csak nem megszólítva érezted magad a hozzászólásomban? Pedig el sem olvastam a tiédet mostanáig. Ezt mondd Carpenternek meg Debra Hillnek, hogy baromság volt ezt a címet adni ennek a filmnek, ne nekem. Bár van egy olyan érzésem, hogy akármit mondanának ők is, neked az sem lenne elég kielégítő és velük is elkezdenél kötekedni...
Kit érdekel, hogy mennyi trivia-t vágtál be a Halloweenről (és még én arcoskodom...vicc az egész)?? Amúgy meg igenis, az emberek többsége lófasznak sem néz utána a filmekhez kapcsolódóan...ha ezt nem látod/olvasod a topikokban, akkor egyszerűen hülye vagy. És már az is megerőltető a többség számára, hogy vegye a fáradságot (még mindig t nélkül, ha már arcoskodásról beszélünk), és utánaolvasson bizonyos dolgoknak.
Na mindegy, ennek semmi köze a filmhez (és értelme sem sok), ilyen hülye kötekedős barmokkal leállni vitatkozni meg végképp nincs (Inkább azt mondd meg, hogy miért is adtál a filmnek 1-est, ha 3-asra értékelted? Azért, hogy lejjebb húzza az átlagát, mert ez szokott a leginkább elhangzó indok lenni erre...és még én vagyok a bohóc..)
1/10
Bodellger 2019 febr. 11. - 20:50:01 1/10 Előzmény King Diamond
Hat kurva rosszul lattad, mert en utana olvastam es tisztaba is voltam a haterrel, mint, ahogy az egesz sorozatrol bevagtam vagy ezernyi triviat, ettol meg azonban baromsag volt ezt a címet adni, s ezt az elmult evek boven bizonyitottak is. Amugy marha nagy faradtsag utana nezni, nagyon meno vagy, foleg, hogy itt arcoskodsz is vele. Jar a keksz, bohoc.
4/10
sorozatneked.hu 2018 okt. 30. - 16:38:45 4/10 Előzmény King Diamond
4/10

Először is köszönöm King Diamondnak a magyarázatot, mert én sem értettem, hogy lehet ez a harmadik rész, de most már világos. :) Egyébként a film nem olyan rossz. Tipikus '80-as évekbeli "horror", a zene is nagyon el van találva végig a történet alatt. Így halottak napja előtt egy délutáni filmnek elment. :)
6/10
King Diamond 2018 okt. 24. - 22:47:51 6/10
SPOILER IS LEHET!!!
Úgy látom, az eddigi hozzászólók közül senki sem olvasott utána a film és az alkotók koncepciójának. Én legalább vettem a fáradságot és elolvastam az IMDb-n a Did you know résznél olvasható érdekességeket. John Carpenter és Debra Hill eredeti elképzelése az volt, hogy a második résszel véget ér a Michael Myers-Laurie Strode-Haddonfield-történetszálas Halloween. Ezt követően pedig évente akartak készíteni újabb filmeket, melyek különböző Halloweenhez kapcsolódó történetek lettek volna. Ezért kapta ez a film a Halloween 3 címet és nem önállóan jelent meg. A magyar szinkronban egyébként Halloween 3-A boszorkányok évada hangzik el magyar címként.
Aztán, hogy ez jó ötlet volt-e, azt mindenki döntse el maga. Szerintem annyira nem. De ez a rész korántsem olyan borzasztó, mint amennyire itt beállítják.
Igaz, maga a történet elég gyatra és abszurd, de egyszer simán elviselhető/megnézhető. Az a fajta Halloween-hangulat, ami az első két részben megvolt, itt kevésbé van jelen, de valamennyire képes átadni azt. A másik nagy erőssége az előző két résznek, a zseniális feszültségkeltés- és tartás, már nem sikerül neki. A szereplők elmennek, úgy igazából hasonlóan teljesítenek, mint a korábbi részekben. Hozzák azt, amit egy ilyen jellegű filmben szükséges. Tetszett az első részből megismert Nancy Kyes cameója, aki ott Laurie egyik legjobb barátnőjét, Annie-t alakította. Valamint tetszett a két Halloween-trailer is a tv-spotokban. A zenék viszont itt is jók, a Halloween-versike/dalocska ötletes és hiába hangzik el a filmben jó néhányszor, számomra egyáltalán nem vált unalmassá, sőt. A magyar szinkronnal is minden rendben.
Féltem, hogy milyen film is lesz ez a harmadik, mivel ugye olvastam, hogy egyáltalán nem illeszkedik bele a Halloween-történetbe, de nem lett olyan rossz, mint amire számítottam. Ám az is kijelenthető, hogy a film megbukott, így Carpenterék úgy döntöttek, visszahozzák Michael Myerst a további folytatásokra. Amit szerintem jól tettek.
6/10
1/10
Bodellger 2018 máj. 01. - 09:28:40 1/10
Ez a film egy Halloween-kritika. Marmint maganak az esemenynek a kritizalasa, az eluzletiesedett, populista, tomegkulturat lefetyelo, media altal manipulalt vilagban. Ez meg oke is, csak a film a mondanivalojanak megfeleloen ugyanugy megforgatja az embert, ugyanugy a manipulativ elemeket hasznalja, amikor a Halloween 3 cimet olti magara, hiszen koze nincs a Mike Myers fele sztorihoz. Marpedig, legyunk oszintek, aki ramegy arra, hogy Halloween 3, az ne legyen ketsegunk afelol, azert teszi, mert kivancsi az alarcos ujabb apritasaira. A kovetkeztetesem az, hogy egy mas cimmel ez az alkotas lehetne egy teljesen kulonallo darab, es az az erzesem sikeresebb lenne a pontszamokban is. Na persze nem sokkal, mivel maga a kivitelezes, a szereplok, es a dialogok, meg ugy az egesz hatas rendkivul B jelleget olt. Carpenter filmnek ez azert kurva gyenge volna. S bar itt csak producerkent jegyzik, a robotos uzemmodban gyilkolo figurak, azzal, ahogy varatlanul elotoppanak vagy a fergek, bogarak megjelenese, ezek ketseg kivul Carpenteri elemek. Na, de az apokalipszis trilogiajanak minden darabja jobb ennel a filmnel. Szoval, aki Myers miatt keres ra, annak semmikepp sem ajanlom a filmet, aki pedig Carpenteres filmet akar nezni, az inkabb a mester rendezeseben tekintsen meg valamit. Ez a film csak Stacy Nelkin bajos arca es fekete fehernemus latvanya miatt izgalmas, emlekezetes. Ez meg lassuk be, azert eleg keves. 3/10
2/10
nikato 2017 okt. 30. - 18:52:15 2/10
Ez borzadáj és semmi köze a Michael Myers féle Halloween-ekhez, tehát miért nevezték el 3. résznek??? John Carpenter ok, de ... na mindegy..
boom48 2014 aug. 17. - 13:24:47
TUDOM hogy ez nem része a Haloween-franchise-nak, mégis megnézem.
Nem igazán értem miért döntött úgy a studió hogy ez ezen a címen jöjjön ki, vagy nem értem miért lett a 2. rész kiadva, vagy nem értem a kapcsolódó marketing hiányát.
Vagy meg kellett volna tartani a branet Myerssel végig, vagy azt modnani, mi vagyunk az X stúrió, akik mindig kihoznak egy filmet - egy akármilyen horrortörténetet - Halloweenre. Mint a MEsék a Kriptából, de ennek csak évente egy részt gyártunk.
No mindegy, ez van.

A film maga JÓ. Afféle Gyilkos Paradicsomok Támadása. Van itt minden: ZS-kategóriás történet, teljesen abszurd sztori, megszálló robotok... Amit csak akarhat egy 8-12 karikás közönség.
6/10
mikehodges 2013 febr. 27. - 12:10:41 6/10
Nálam is olyan 6 pontos film...a zene+az alaphangulat sokat erõsít rajta.Önálló darabként elálldogál a maga lábán,amennyiben sikerül kicsit elvonatkoztatni a többi Halloween epizódtól...egy kicsit talán az Ördögûzõ 2-vel vetném egy lapra ezt a részt,az is egy,az alapkoncepciótól merõben elvonatkoztatott,újraértelmezett kísérlet.Kb 1 kategória ezzel a Halloween-nal,s szintén brutálisan levan húzva...

-Spoiler-
Pár dolgot azért elég hülyének tartottam,,,most a hús-vér emberek átalakultak valahogy robotemberekké?vagy a szektatagok megölték õket,s készítettek egy robot hasonmást?(lehet nem figyeltem eléggé,,),az egyik jelenetben meg,a kövér házaspár gyerekének a feje csak úgy rohadásnak indult,s megtelt férgekkel?pusztán a tv képernyõn át érkezõ "jelek","sugarak"hatására?hmm,roppant érdekes,,,
LCsajszi 2012 okt. 01. - 19:59:51
Ez inkább különálló film, de semmiképpen sem Halloween 3!!! Semmi köze a horrorhoz sem, nemhogy az elõzõ kettõhöz.

SPOILER
Elõször azt hittem rosszul látok, amikor maffia feelingem volt a film iránt, talán elírták a címet. Aztán azt hittem valami James Bondhoz hasonló filmet látok, hogy egy fõgonosz magának akarja a hatalmat. Aztán azt hittem a Terminátor elõdjét látom, hogy hogyan születik meg a chip. Majd belerakták még a Stonehange-t meg a hozzá fûzött mitológiát is.
agarik 2012 jún. 30. - 09:08:10 Előzmény vacendac
Kicsit gyengék voltak az effektek, de amúgy igazad van, azt a 6 pontot megérdemli, mert amúgy van olyan jó, mint a Videodrome.
5/10
vacendac 2012 jún. 29. - 20:13:42 5/10
Valószínûleg egyedül maradok a véleményemmel, de nekem bejött. Azt elismerem, hogy a filmes trükkök elég gyengék, viszont maga az alapsztori az nekem bejön, fõleg azóta, mióta Drábiknak a könyvét a tudatmódosításról olvastam. A CIA és a "társ-szolgálatai" már a II. vh után elkezdtek az agyprogramozással kiemelten foglalkozni, mivel nem akartak lemaradni a KGB mögött. Ennek az egyik eszköze a tévén keresztüli befolyásolás és tömegmanipuláció, de ennek amúgy tengernyi szakirodalma van. Emiatt az alapsztori miatt tetszik ez a film, bár a film története - lehet hogy szándékosan? - egy elég gyermeteg mitológiai keretbe van ágyazva. Viszont 1982-ben, a amikor a Hidegháború még javában zajlott, nyíltan még John Carpenternek sem lehetett ezzel a tudatmódosító projektek felháborító voltával a nagyközönség elé állni. Mondjuk ez a személyes véleményem, de talán érdemes ezt a filmet ebbõl a szemszögbõl is nézni.
Mr hardware 2011 nov. 29. - 17:45:35
Attól az idegesítõ halloween zenétõl, a hajam téptem.
Mr hardware 2011 nov. 29. - 17:43:20 Előzmény tyrichie
Én csak az elsõnek a felét néztem, annyira sz... volt, ezeket el sem keztem. :D
1/10
tyrichie 2011 jan. 20. - 21:04:12 1/10
Ez vmi borzalmas, alig tudtam végig nézni.
Összes hozzászólás