Ütős zárást kap a Halloween-franchise

Kijött az első előzetes A Halloween véget ér című horrorhoz, amivel lezárják a Halloween-filmek régóta tartó sorát.

David Gordon Green alkotása október 13-án kerül a magyar mozikba, amivel igazán stílszerű finálét kap a kultikus horrorfranchise, hiszen az új, 2018-as Halloweent negyven évvel a klasszikus Halloween – A rémület éjszakája, a 2021-es Gyilkos halloweent negyven évvel a Halloween II., a közelgő filmet pedig negyven évvel a Halloween 3.: Boszorkányos időszak után mutatták/mutatják be.

A Halloween véget ér sztorijáról még semmit sem lehet tudni, azt leszámítva, hogy az alkotói ígéret szerint ebben az opusban kerül sor Michael Myers és Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) végső összecsapására.

A most nyilvánosságra hozott trailer is csak ezt erősíti, plusz információkat nem fed fel a cselekményről.


Annyit azért alkotói nyilatkozatokból össze lehetett rakni, hogy a sztori négy évvel a Gyilkos halloween történései után játszódik, és Jamie Lee Curtis figurája az unokájával, Allysonnal (Andi Matichak) éldegél, és épp a memoárján dolgozik, amikor

a pszichopata sorozatgyilkos újból lecsap.

„A Halloween véget ér egészen más tónust kapott, mint a 2018-as Halloween és a Gyilkos halloween, ami igazából a saját vágyaim kielégítéséről szól, mivel nagyon szeretek a filmek során különféle műfajok között ugrálni, és eltérő témákba beleásni magam és a karaktereimet.

Épp most jutott például az eszembe egy plusz nagy filmvégi csavar,

ahhoz a lezáráshoz, amit pár hete találtam ki a filmnek. De ez valami olyasmi, ami egészen a premierig kizárólag a mi titkunk lesz azzal a darab papírral, amire leírtam” – nyilatkozta David Gordon Green (társ-)forgatókönyvíró-rendező.


(via The Hollywood Reporter)


Nyitókép: Halloween (2018), forrás: UIP-Duna Film.