Három asszony

Bakancslistához adom
3 zan
iráni filmdráma, 94 perc, 2008

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

Három nő, három különböző generáció: nagyanya, anya és lánya. Három nő, akik elvesztek a múlt, jelen, jövő útvesztőiben. Minou szövésből és szőnyegkészítésből keresi kenyerét. Anyjával és lányával él együtt, de ügyet sem vet a körülötte élő másik két nőre, mert teljesen beletemetkezik saját álmaiba és vágyaiba, ráadásul épp lefoglalja egy értékes kelim szőnyeg megjavítása. Amikor lányának nyoma vész, Minou a nyomába ered. Eközben Minou feledékeny édesanyja annyira kicsúszik a jelenből, hogy elfelejti, merre kell hazamennie, és eltéved. Hirtelen minden és mindenki veszélybe kerül, Minou elveszítheti a számára legfontosabbakat. Lánya és anyja keresése rádöbbenti, hogy ő egyben az igazságot is keresi, és talán így rálelhet önazonosságára. Mindhárman esélyt kaptak, hogy rájöjjenek, kik is ők valójában. A kérdés csak az, hogy ezek után képesek lesznek-e újra együtt élni?

Manijeh Hekmat második nagyjátékfilmje nemcsak egy lebilincselő három generációs történetet mond el Irán legtehetségesebb színészeinek tolmácsolásában, de átfogó portrét is ad napjaink Teheránjáról.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
tündemamusz 2009 ápr. 02. - 10:42:05 8/10
Iráni filmek hajrá hajrá nálam mindig jók vagytok!!!!!!!!!
8/10
tündemamusz 2009 ápr. 02. - 10:37:02 8/10
Nem kell kimondani dolgokat ahhoz, hogy tudjuk, mirõl van szó.
Ez a film pont errõl szól, filmes eszközei is hûen követik ezt a fajta koncepciót! - Rendkívüli érzékenységgel ábrázolja a rendezõ a szereplõk változását, mégsem erõltetetten, hanem szinte észrevétlenül, nõiesen.

Arról nem is beszélve, hogy az összes szereplõ gyönyörûen szép, szóval garantálom, hogy mindenki talál benne látnivalót!