Heston Blumenthal: A brit konyha legjava

Bakancslistához adom
Heston's Great British Food
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol ismeretterjesztő filmsorozat, 60 perc, 2013

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Legyen szemtanúja Ön is, ahogy Heston Blumenthal, a gasztronómiai zseni saját ízlése szerint formálja át a legikonikusabb brit ételeket: ismerje meg az új köntösbe öltöztetett fish and chipset, marhasültet, a Blumenthal-féle pitéket és pudingokat. Szakácsunk mindeközben pikáns tényeket is megoszt a nézőkkel az elkészített finomságokkal kapcsolatban, így például választ kaphatunk az alábbi kérdésekre is: Melyik volt a legelső táblás csokoládé? Hogyan segített a fish and chips a háború alatt a pozitív közhangulat fenntartásában? Melyik volt a legszokatlanabb pitetöltelék?
A hétrészes sorozatban Heston inspirációt keresve járja be Nagy-Britanniát, majd a helyi különlegességeket saját egyediségével fűszerezve készíti el - az eredmény persze minimum elképesztő. Heston a tengerparti sziklák alatt és között megbúvó ehető herkentyűk, az édes hot dogok, az óriási, méteres átmérőjű indiai papadamok, valamint a csokoládéból készült teáskannák segítségével igyekszik meglepő és elképesztő pillanatokat okozni, felhívva ezzel a figyelmet mindarra, ami a brit konyhát világhírűvé tette.

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?