Hív a hold

Bakancslistához adom
magyar portréfilm, 52 perc, 2011

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

Amikor PIERMARIA feliratú harmonikáján önmagát kísérve Christian Paccoud énekel a színpadon, az olyan, mintha egy éppen kitörő vulkán tetején találnánk magunkat. Mindent elsöprő módon lövelli elénk szorongásainkat, félelmeinket és reményeinket. Egy pillanatig sem hagy békén, mint egy rakoncátlan rosszcsont. A francia Christian Paccoud már lassan harminc éve énekel. Termékeny és közkedvelt szövegíró és zeneszerző, aki soha nem törekedett rá, hogy sztár legyen. Vérbeli anarchista, félénk és morcos, maga az eleven nyúzottság, de hallgatóinak mindig legfényesebb arcát mutatja. Christian Paccoud sokkoló, ritka és különleges: összezavar és újraértékel mindent, amit a dalról ez idáig tudni véltünk, felrúgja a régóta kimunkált szépséges hierarchiát. Paccoud ökölcsapás a gyomorba, szemtelen köpés a levesbe. A szegények zongorájának hangjára síró, álmodó, tangózó és lázadó énekes, a Cseh Tamások és Vlagyimir Viszockijok fajtájához tartozó, még köztünk élő dalköltő. Dalaiban a mindennapi élet köszön vissza fanyar humorral, öniróniával keverve, tangóharmonikájának hangjai a párizsi mulatók hangulatát idézik. Filmünket Párizsban, Debrecenben és Jászberényben forgattuk róla.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
adamnagysweetmovie 2011 nov. 02. - 10:56:55
Egy közérdekû: ennyi szöveget, ilyen kisbetûkkel képtelenség elolvasni. Javaslom, hogy nagyobb betûket használjanak, és ne a szószerinti fordítást, hanem a mondandó lényegét írják ki. Így jobban követhetõ lenne.
Azért is fontos lenne, mert a jövõben az idegennyelvû mûsorok jelentõs része feliratos lesz.
adamnagysweetmovie 2011 nov. 02. - 10:35:17
A "Képzeletbeli operett" (rendezõ Valére Novarina) darab francia elõadásairól Éber álom címmel forgatott dokut Mispál. Európa egyik legrangosabb színházában, a párizsi Odeonban adták elõ 5 este.
adamnagysweetmovie 2011 nov. 02. - 10:27:20 Előzmény drProktor
Hát ha neked a Benedek meg ez a tangóharmonikás egy kaptafa, akkor nézzed az elõbbit. Javasolhatok még pár mulatós mûsort is, vagy egy technopartyt, ha tényleg nagyon másra vágysz.
Mulató sincs már nagyon Párizsban, ergo tangóharmonikás sem, de ezt te úgy látszik, jobban tudod a dokfilm szereplõinél.
A mai Magyarországnak nagyon is szüksége lenne azokra az emberekre, akik a kirekesztetteket, lecsúszókat emberszámba veszik és megadják a módját, hogy kiénekelhessék magukból a megaláztatásaikat.
jedanicska 2011 okt. 27. - 16:37:23 Előzmény drProktor
HÜLYE PARASZT!!!!!!!!
drProktor 2011 júl. 15. - 00:36:38
Hát bocsika, nekem ez a mûsor egyáltalán nem tetszett.
Azt gondolom, még most is garmadával zenélnek párizsi kiskocsmákban,
s 100 ilyen zenész-énekes közül 90 sokkal jobb, mint ez a fazon.

Engem fantasztikus muzikalitása, intelligenciája a nagy
UgrinBenedekre emlékeztet, gondolom, van azért,
akinek mond ez a név valamit.

Marad a kérdés,ki volt az a pihent agy, aki úgy vélte, ez
a pasi érdemes s alkalmas arra, hogy magyar dokumentumfilm
készüljön róla? Minek köszönhetjük ezt a kitüntetõ lehetõséget?
Ford Mustang 2011 júl. 14. - 16:40:19
Jól van na, nem tudtam, hogy itt is írják a fölvezetésben amit írtam, máshonnan néztem.
Magyar dokumentumfilm, szerintem jó. Érdemes megnézni.
drProktor 2011 júl. 14. - 16:36:45
És?
Milyen?
Ezt eddig látjuk a fölvezetésbõl!
Ford Mustang 2011 júl. 14. - 14:52:07
Portréfilm Christian Paccoud párizsi harmonikásról.