Hórusz szeme

Bakancslistához adom
belga dokumentumfilm sorozat

Értékelés:

15 szavazatból
Szerinted?

E tíz részből álló dokumentumfilm címe az egyiptomi istenkirályság jelképére, Hóruszra utal: a fáraókat ugyanis Hórusz földi megtestesülésének tartották. A sorozat az egyiptomi vallási kultuszok olyan híres helyeit mutatja be, mint Szakkara, Dendera, Edfu, Kom Ombo vagy Philae. Egy rész külön foglalkozik Hórusz apjával, Ozirisszel, s persze a "rejtélyes" Szfinx sem maradhat ki a sorból.

Egyéb epizódok:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
parduccica 2012 dec. 03. - 11:17:32 10/10
csodálkozom, hogy nincsenek hozzászólások, pedig egy csodálatos sorozatról van szó. jópár éve láttam elöször és itt-ott ujra elöszedem, mert mindig van benne valami olyan dolog amire nem figyeltem fel. Csak ajánlani tudom
fax 2009 jún. 14. - 01:58:54 Előzmény Finneas33
Megtalálod õket az interneten is 'El Ojo de Horus' v 'The Eye of Horus' az egyik legnagyobb videómegosztón ill. letölthetõ formában is fent van többféle minõségben.
10/10
Finneas33 2009 jan. 16. - 10:08:04 10/10
Egy rendkívül jól megalkotott sorozat az egyiptomi vallásról, amely nemcsak elmeséli a mitológiai eseményeket, de kellõ tudományossággal magyarázza is azokat, spirituális, társadalmi-történelmi, csillagászati szempontból közelítve a témát.

Az illusztrációk és a zene egyszerûen szuper.

Rengeteg haszos ismerettel (mellék adattak is szolgál errõl az õsi civillizációról.

Remélem van valaki, akinek megvannak a sorozat részei!!!!