Hutteriták - élet egy vallási kolóniában: Nem vagyunk szekta

Bakancslistához adom
dokumentumfilm

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

Wesley megelégeli, hogy a külvilág máig a régi sztereotípiák alapján ítéli meg a közösséget, ezért elhatározza, hogy "felvilágosítja" a környék nyílt gondolkodású városi fiatalságát. Missziója jegyében előbb nyílt napot szervez, mely során körbevezeti az érdeklődőket a kolónia lakó- és gazdasági épületei között, majd maga látogat el a helyi egyetemre előadást tartani a hutteriták előtt álló mai kihívásokról. Claudia és Lori ezalatt egészen más céllal keresi fel a felsőoktatási intézményt: szeretnének beiratkozni, dacára, hogy ezzel a közösségből való kizáratást kockáztatják.

Hozzászólások

Szerinted?
vino-et-veritas 2013 ápr. 14. - 17:50:51
Nincs ebben semmi különös. Számos vallási közösség határozza meg viseletét is az amisoktól az ortodox zsidókig. Az, hogy ez mennyire kellemes vagy "egészséges" viselet más kérdés. Persze a törekvés, hogy több száz éves hagyományt akarnak valamiben követni, ezzel is jár...

Ebben a sorozatban az a jópofa, hogy minden szigor ellenére is "élik" az életet - adott keretek között - és nem teljesen hatja át a mindennapjaikat a bigott vallásosság.
ceia 2013 ápr. 14. - 13:28:08
Addig rendben van, hogy máshogy, más értékrenddel akarnak élni, de mi értelme a kötelezõ kendõ viseletnek, vagy annak, hogy nem hordhatnak világos, színes ruhákat? Attól nem lesznek jobbak. Az állandó kendõ vagy kalapviselet nem egészséges, és a színek tiltása sem.