Idegenlégió

Bakancslistához adom
Deserter
angol háborús filmdráma, 90 perc, 2002

Értékelés:

16 szavazatból
Szerinted?

"Simon Murray (Paul Fox) és Pascal Dupont (Tom Hardy) a Francia Idegenlégióba jelentkeznek és hamarosan barátok lesznek. A kiképzést követően éles bevetésen vesznek részt, ahol hamar kiderül, hogy a két férfi teljesen más értékrendet képvisel. Háborúban meggyötört férfiak története a becsületről, reményről és erkölcsről.. mert bármi elől elmenekülhetünk, de saját magunk elől nem.

Stáblista:

Szereplők

Simon Murray
Pascal Dupont
Benito Valdes
Dumas őrmester

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
InteriorLulu 2018 jan. 08. - 11:48:43 5/10
A film egy frissen az Idegenlégióba állt, és egybõl egy algír helyõrségbe tett angol srác története: kiképzés, a helyi civilekkel való kapcsolódások, a lázadó arabokkal való csetepaték, majd a de gaulle-ista karhatalommal való rövidke szembenállás, mindeközben pedig a legjobb barátjával való fokozatos és tragikus véget hozó szembefordulás.
Lehetne mindebbõl egy erõs, tökös, fajsúlyos, katarzist hozó drámát is forgatni, ám ez a film semennyire nem lett ilyen. Unalmas lett, lapos, vértelen és teljesen érdektelen, nélkülözve bármiféle súlyt, izgalmat és katarzist.

Ezt a filmet szerintem ha valami miatt egyáltalán, akkor csupán két dolog miatt érdemes megnézni. Az egyik a történet körítése, a kulisszák: a hatvanas évek eleje, Algéria, Francia Idegenlégió, háttérben De Gaulle és az OAS, azaz Algéria Franciaországtól való elszakadásának akkor mindennél aktuálisabb kérdése. Viszonylag ritkán tárgyalt téma.
A másik pedig a fiatal Tom Hardy. Már itt is azt a fajta típust játssza - igaz, még kiforratlanul -, amit megszokhattunk tõle, ami amúgy igen jól áll neki: csendes, kemény, konok és eltökélt. Nem õ a fõhõs ugyan, de inkább õrá emlékezhetünk késõbb.
Viszont ez a két dolog sajnos nagyon-nagyon nem elég. Gyenge film.