Illancs

Bakancslistához adom
korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető magyar ismeretterjesztő film, 25 perc, 2004

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

A feleségemet egyszer megkérdezte egy pszichológus:
- Mit utál a legjobban a férjében?
- Olvas.
- Mit olvas?
- Térképet.
Aki nem böngész rendszeresen térképeket, az nem is tudhatja, hogy van Magyarországon egy olyan táj, melynek neve: Illancs. Hazánk déli részén, nagyjából a Baja-Kunfehértó-Kecel háromszögben egy futóhomokos, akácerdős, hullámzó tájegység, melynek elnevezéséről gyakran még az ott élők sem tudnak. Pár éve nagy pánik tört ki a vidéken, mikor Szerbiából ideköltözött néhány farkas...

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
safi5055 2016 máj. 18. - 00:26:26 Előzmény feketevipera
Az efféle mûsorok mindig "tõttike" szerepet játszottak az MTV-ben, két fontos mûsor között, vagy hajnalban, amikor nem akadt fontosabb. Ne is várj az ilyen mûsorhoz jobb adásidõt, kivéve, persze, a politikailag fontos.
SJ
7/10
adamnagysweetmovie 2011 okt. 04. - 21:34:26 7/10 Előzmény feketevipera
Dél-alföldiként és tájfutóként nem túlzás, ezen a tájon nõttem fel. Alföld ide vagy oda, nagyon változatos a domborzata, és tényleg olyan valószínûtlenek pont ott azok a nagykiterjedésû fenyvesek. Mácsai narrációja külön jó pont.
feketevipera 2011 okt. 03. - 21:43:37
Nagyon szép, tartalmas természetfilm, amely révén megismerkedhetünk egy valóban eldugottnak tekinthetõ tájjal. Rengeteg színpompás növényt és érdekes állatot láthatunk (mindezt látványos felvételek segítségével), még pl. a viszonylag ritka borzzal is "találkozhatunk". Bátran ajánlom minden természetkedvelõnek, de azoknak is, akik még nem érdeklõdnek annyira a környezetük iránt, talán e kisfilm segít ráébredniük, hogy mennyi csoda vesz körül bennünket. Egyedül csak azt sajnálom, hogy hajnalra suvasztották be a mûsort, nehogy esetleg véletlenül az is láthassa, akit még érdekel az ilyesmi.