A váráról, szőlőjéről híres Siklós a Villányi-hegységtől délre, az Alföld legnyugatibb kiszögellésén, a Harkány-Nyárádi síkon fekszik. A versenyeket is nyert gasztronómiai csapatot alapító helyi asszonyoktól elleshetjük, hogyan készül a szőlőszemekkel töltött sajtcsemege, a tejszínes birsalmaleves, a horvát eredetű libapörkölt szőlőfejes tésztával, a töltött lángos, a Tenkes gulyás és a darázscsípés elnevezésű sütemény.
Figyelem: A beküldött észrevételeket a szerkesztőink értékelik, csak azok a javasolt változtatások valósulhatnak meg, amik jóváhagyást kapnak. Kérjük, forrásmegjelöléssel támaszd alá a leírtakat!
Hozzászólások
Ford Mustang
2011 szept. 13. - 17:22:35
Ez a része is nagyszerû a sorozatnak, remek betekintést nyerünk Siklós ízvilágába, a helyi hagyományokba, és szokásokba kapunk betekintést, mindemellett megismerhetjük a siklósi emberek mindennapjait.
Az értesítések jelenleg le vannak tiltva! Amennyiben szeretnél cikkajánlókat kapni, kérlek, hogy a böngésző Beállítások / Értesítések menüpontja alatt állítsd be az értesítések engedélyezését!
Hozzászólások