Jordán Tamás Kossuth-díjas színművésszel Alföldi Róbert beszélget

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
matuschkapista 2010 szept. 05. - 23:02:08
Nem Te voltál múltkor El Kurtovszkij nagy csodálója? Akkor mindent értek, Alföldi pontosan az a színmûvészetben, mint El kazovszkij a képzõmûvészetben. Különben Caeusescu elvtársnak is sok kitüntetése volt.
fredi60 2010 szept. 05. - 21:00:16 Előzmény matuschkapista
"inkább bízom a saját benyomásaimban és értékítéletemben"

Felõlem aztán! :D
Még szerencse, hogy vannak hozzáértõk is a világon. Talán nem érdemtelenül kapott annyi szerepet, díjat.
http://hu.wikipedia.org/wiki/Alf%C3%B6ldi_R%C3%B3bert
fredi60 2010 szept. 05. - 20:56:16 Előzmény matuschkapista
Talán színpadon kellene megnézni (ha nem bírod, akkor nem mint színészt, hanem valamelyik rendezését)és nem egy amerikai filmsorozat hangjaként osztályozni.
matuschkapista 2010 szept. 04. - 18:39:17
Ez a jó színész egyetlen szerepet kiválóan el tud játszani: a mindenre rácsodálkozó, hülye vigyorú, kellemkedõ, énekelve beszélõ pederasztát.
Nem az elõítélet beszél belõlem. Eleinte megnéztem néhány epizódot a Vészhelyzet-bõl. Volt egy figura, bizonyos Carter doktor. Valami olyan irritáló hangú szinkronja volt, hogy az idegeinmet kímélendõ , nem néztem a továbbiakban a sorozatot. Késõbb tudtam csak meg, hogy nyefegõ robika hangja idegesített fel.
Ez így mûködik Magyarországon. Ha valakinek van megfelelõ médiahátszele, akkor szépen bele lehet sulykolni a köztudatba, hogy az illetõ milyen zseniális. Ezt addig lehet ismételgetni baráti újságírók által, míg mindenki készpénznek nem veszi.
Ha nem haragszol, én inkább bízom a saját benyomásaimban és értékítéletemben.
fredi60 2010 szept. 04. - 18:19:04
Mondjuk az se hátrány, ha valaki tehetséges (és jó) színész illetve rendezõ. Márpedig ezt nem lehet elvitatni Alfölditõl.
Bár köpködni lehet, persze.... :(
matuschkapista 2010 szept. 04. - 08:40:26
Alföldi Robika nagyon bájosan tud nyefegni és rácsodálkozni hülye vigyorral mindenre. Azt sem lehet ráfogni, hogy homofób lenne, a szexuális orientációja is nagyon haladó. És a karrierjének az égvilágon semmi köze ahhoz, hogy édesapja Alföldi Albert MSZP képviselõ, a kulturális bizottság tagja (úgy, hogy nincs felsõfokú végzettsége). Az ember szíve örül Alföldiék láttán.
én1951 2010 szept. 03. - 22:58:54 Előzmény Ezüstliliom
Szombathelyi mûvelõdési ház
Ezüstliliom 2008 márc. 15. - 20:09:19
Mi az az MSH?

Én sajos elszalasztottam, pedig szerettem volna megnézni. Remélem, majd megismétlik valamikor.
10/10
lancelot28 2008 márc. 15. - 19:44:16 10/10
Szóval Kedveseim, kedves Szombathelyi polgártársaim !

Bár ez a "beszélgetés" még 2007. novemberében készült, és azóta sokminden elhangzott pro és kontra a Színház szükségességérõl, Jordán Tamás személyérõl, csak remélni tudom, hogy ezt a "Filmet" sok szombathelyi látta - azok közül is, akik zsigerbõl ellene vannak.

Én (bár az elsõ 5-10 percet elszalasztottam) õszintének, emberinek találtam a "beszélgetést", és lélekben, a SZÍNHÁZAT akarva ! néztem végig.

Most értem igazán, hogy miért Alföldi Róbert fogja követni Jordán Tamást a Nemzeti igazgatói székében - abszolúte rokonlelkek, természetesen egy generációnyi távolságot nem feledve.

Az, hogy le akarják bontani miatta a MSH-at, azt én is értetlenül hallottam, de ha ez az ára az újnak, mert az átalakítás (toldozás-foldozás) sehogy sem járható út - ám legyen.

Azt tudom, hogy már az ideiglenes Színházban is ott leszek, amikor csekélyke nyugdíj, és pillanatnyi egészségem megengedi.

Örülök, és boldog vagyok, hogy (én sz-gépen nézem) ráakadtam véletlenül "A Beszélgetésre".

Nem szégyellem, hogy mint embert szeretem mindkettõjüket, "Alföldikémet" a Heti Hetesben is hús-vér embernek ismertem meg, és õszintének.