Kamu feleség

Bakancslistához adom
Room to Rent
16 éven aluliak számára nem ajánlott francia-angol vígjáték, 98 perc, 2000

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

Ali egy fiatal egyiptomi forgatókönyvíró, aki imádja a londoni diákévei alatt megismert politikai, művészi és egyéni szabadságot, a zenét, a nyugati élet forgatagát és sokszínűségét. Ám egy napon szembesülnie kell azzal a ténnyel, hogy ezekről és jövőbeli írói ambícióiról is le kell mondania diákvízuma lejártával. Egyetlen lehetséges megoldás létezhet csak a kitoloncolás elkerülésére, ha rövid időn belül összeházasodik egy brit állampolgárral. A "fehér esküvő" azonban kissé nehezen jön össze, ugyanis míg Ali kétségbeesetten kutat megmentő jövendőbelije után, a világ legfurcsább és legexcentrikusabb szobatársaival hozza össze őt a sors. Találkozik Mark-kal, a szabados életet élő fotóssal, aki ugye feleségként nem igazán megfelelő. A már inkább szóba jöhető szöszi Linda-val, aki modell-színésznőként többnyire Marilyn Monroe hasonmásként éli a mindennapjait. Valamint még Miss Stevenson is szóba kerülhet, ám a hölgy éppen a régóta halott egyiptomi szerelme reinkarnációját véli házasulásra készülő hősünkben felfedezni. Ali ideje egyre jobban fogy, a kavarodás pedig mind nagyobbá válik. A legmerészebb írói fantáziáját is felülmúló fordulatok azonban még váratnak magukra.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
gimbiikeeh 2017 okt. 29. - 02:03:58 8/10
Csodálom, hogy ilyen kevesen értékelték eddig ezt a filmet. Pedig nagyon jó kis vígjáték. Számomra kellemes csalódás volt. Remek forgatókönyv, egyedi történet, szerethetõ karakterek. Ajánlom mindenkinek, aki egy színvonalas vígjátékot szeretne látni.

8/10
teakettle 2013 júl. 31. - 23:48:43
A film egynek elment, számomra Rupert Graves vitte a hátán az egészet. A spirituális csavar nem igazán jött be, ahonnan letöltöttem ott nem volt említve így valami reálisabb megoldásra számítottam.
Az egyik kedvenc jelenetem és szerintem vicces nagyon vicces amikor a rendezõ megemlíti,hogy a melegtéma mennyire nyolcvanasévek. Hiába csak egy mondat én jót kuncogtam rajta :)