Katie Fforde: Szerelemtánc

Bakancslistához adom
Katie Fforde: Tanz auf dem Broadway
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német filmdráma, 88 perc, 2016

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

Sky életében mindig is a tánc volt az első helyen. Egy sikeres fellépése után azonban közlik vele, hogy kiöregedett a szakmából és jobb ha ebbe beletörődik. A lány azonban nem adja fel és elhatározza, hogy mindenkinek bebizonyítja tehetségét. Ekkor ismerkedik meg a jóképű zongoristával Michaellel, aki szintén most veszítette el a munkáját, így közösen kezdenek bele egy új projektbe.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Széles Ágnes 2021 nov. 20. - 17:17:46 10/10
Nekem nagyon tetszett a film, a zenék fülbemászóak, a szereplők kedvesek, szimpatikusak. Amikor műsoron van, mindig megnézem.
5/10
grosz_i 2021 jan. 21. - 10:03:07 5/10

Fforde - Szerelemtánc (2016) - 28. epizód

Skye Rhodan, aki éveken keresztül sikeres színházi előadások első számú táncosnője volt -, elbocsátják, állítólag, az ehhez a műfajhoz már túl idős kora miatt. Új állás vagy projekt keresése közben összefut a koreográfus, Ryan Lessiterrel, akivel régebben viszonya is volt, nos, tőle kap ajánlatot egy hamarosan megalakuló művészcsoportban.

Rhodan szerződteti a szomszédját, az özvegy és kétszeres apát, Michael Tandsomot, ő fogja majd számára a zongorakíséretet biztosítani, ugyanis a férfi nagyszerű zongorista. Később más érdekesség is kiderül róla; korábban filmzenét is komponált Hollywoodnak, mielőtt a felesége meghalt és most kénytelen egyedül gondoskodni a gyerekeiről.

New York Cityben szinte lehetetlen megfelelő próbatermet azonnal és elfogadható áron találni, ezért Skye és Michael elutazik, a férfi a gyerekeit Ellát és Liamet magával viszi és Skye-t örökbefogadó szüleihez mennek, akik ott, a városon kívül egy vendéglőt működtetnek. A vendéglő mellett találnak egy használaton kívüli pajtát, amit a próbákhoz alkalmas helyiségnek ítélnek meg, mint azt Sky már kislánykorában is a próbáihoz gyakorta használt, ha magányra vágyott, mindig oda vonult vissza táncolni.

Sky örökbefogadó apjának komoly vállproblémái vannak, ezért egyre jobban függ a feleségétől, majd ráadásul egyszer csak összeomlik a vérkeringése is, így mindenképp korházba kell szállítatni. Ezt követően Walter már végképp eldönti, hogy a vállproblémájával is szakorvoshoz fordul, miután nem szívesen, de kénytelen volt - igaz csak átmenetileg - egy kisegítő szakácsot felfogadni.

Skye kislányként egy autóbalesetben veszítette el a szüleit, és most Michael gyerekei szinte ugyanazt az élethelyzetet élik át. Pontosan érti, mi megy végbe Ella és a kisöccse, Liam fejében. Ugyanis ők is az édesanyjukat autóbalesetben veszítették el. Liam azóta meg sem szólal, nem ejt ki egy szót sem, ugyanúgy mint Sky, akit a vérszerinti szülei legjobb barátai fogadtak örökbe. Skye esetében ez a hallgatás-kényszer akkor szűnt meg, amikor felfedezte önmaga számára itt a pajtában a táncot, azaz a tánc örömét.

A castingon Sky rendkívül meggyőző volt mindenki szemében - még a „magas kora” ellenére is felülmúlta az ismert riválisát. Úgy tűnik meg is kapja a munkát, mindezek dacára mégis úgy dönt, a táncos karrierjének véget vet, és valami új dologba fog. Michael életében találja meg a helyét, a gyerekek nagy-nagy örömére, ami Liamet is olyan boldoggá teszi, hogy végre újra beszélni kezd…

9/10
kifo2 2019 okt. 20. - 10:29:14 9/10
Jó kis sírós-nevetős film, tele pozitív szereplőkkel, semmi lövöldözés, még intrika is kevés. Még a híres koreográfus (a nevét elfelejtettem), aki rá akarja kényszeríteni Sky-t arra, ami idegen tőle (akit ugyanaz a Tyron Ricketts alakít, aki a Trópusi doktornőben Mike-ot, a szállodatulajdonos bárpincért), még ő sem teljesen negatív.

Vannak visszatérő motívumok, pl. utalások a film végén arra, ami az elején történt, esetleg másvalakivel. Ezek jól sikerültek.

Sky a szüleihez megy, az ő pajtájukban akar készülni a próbatáncra. A szüleinek étterme van. A főnök az édesapja, az történik, amit ő mond, de neki fáj a válla (úgy tűnik, több éve), ezért nem tud dolgozni. Így a konyhában minden munka az édesanyjára marad, aki szintén nem fiatal már, és nem bírja a kétszeres munkát. Van egy alkalmazottjuk is, Susan, akit Sky édesapja nem enged be a konyhába (hiába szeretne az ott dolgozni), csak pincér.

További veszélyforrás Michael két gyereke, bármikor várható tőlük, hogy bajba keveredjenek, különösen Liam, aki azóta nem beszél, hogy az édesanyja meghalt.

Zavaros volt számomra, hogy hogyan volt Michaelnak lakása vagy hogyan nem, illetve mikor volt, mikor nem. Még az volt fura, hogy amikor „láttuk”, hogy eldöntötte, mi legyen a próbatáncon, utána az következett, hogy megy a házba, ahol a próbatánc lesz, és csak utólag jövünk rá, hogy ez nem másnap volt, hanem a közbeeső időben ő próbált, gyakorolt, egyeztetett stb.

Az itt „közölt” IMDB-link nekem nem működött, úgyhogy kerülő úton kerestem meg:
https://www.imdb.com/title/tt6372238/fullcredits/?ref_=tt_ov_st_sm
temi3 2018 dec. 03. - 13:49:46
Sky életében mindig is a tánc volt az első helyen. Egy sikeres fellépése után azonban közlik vele, hogy kiöregedett a szakmából és jobb ha ebbe beletörődik. A lány azonban nem adja fel és elhatározza, hogy mindenkinek bebizonyítja tehetségét. Ekkor ismerkedik meg a jóképű zongoristával Michaellel, aki szintén most veszítette el a munkáját, így közösen kezdenek bele egy új projektbe.