Keleti bazárok

Bakancslistához adom
Eastern Bazaars
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott spanyol ismeretterjesztő film, 50 perc, 2008

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

A Selyemút a legfontosabb kereskedelmi útvonalak egyike volt évezredeken keresztül. Nemcsak áruk kereskedelme zajlott itt, hanem kultúrák, ideológiák és technológiák cseréjére is szolgált, és számos nagy civilizáció fejlődéséhez járult hozzá. A 8.000 kilométer hosszú útvonalat kereskedők, katonák, szerzetesek, zarándokok és nomádok járták. Piacain aktív kereskedelem folyt, így jutott el hozzánk a selyem, a porcelán vagy a pézsma. A Selyemút örökségét őrzik ma is azok a török, szír, iráni, üzbegisztáni, pakisztáni, indiai és kínai piacok és bazárok, amiket ez a film bemutat.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
feketevipera 2011 aug. 03. - 22:16:11
Nagyon tartalmas és látványos dokumentum-, illetve útifilm, amely eléggé hitelesen visszaadja a bazárokban uralkodó hangulatot. Eközben végigjárhatunk pár országot, megismerkedhetünk a helyi jellegzetességekkel, bepillantást nyerhetünk az emberek mindennapjaiba. Aki érdeklõdik a téma iránt, az ne hagyja ki ezt a filmet, tényleg élvezetes.