Lilly Schönauer: A szerelemnek szárnya van

Bakancslistához adom
Lilly Schönauer: Liebe hat Flügel
német-osztrák romantikus film, 88 perc, 2006

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

A vonzó kertépítésznek, Tessa Bergernek tulajdonképpen annyi udvarlója lehetne, amennyit csak akar. Mégis miután zátonyra futott a házassága, a gyermekét egyedül nevelő anya már nem hisz a szerelemben. Ez változik meg egyszerre, amikor a volt anyósától egy telefonhívást kap. Sophie közli vele, hogy kificamította a karját, és megkéri Tessát, azonnal jöjjön el hozzá a Wolfgang-tóra kislányával, Miával, és segítsen neki.

Alighogy megérkezik Tessa az az idilli tóparti kisvárosba, épp akkor, szinte szó szerint odapottyan az égből egy idegen férfi is, a sztárkarmester Frederik Winter, egy lelkes sportrepülő, aki látványos kényszerleszállás után Tessa anyósának a kertjében landol. Amint Tessa ellátta az enyhén sérült pilótát, mindkettőjükben spontánul kialakul egy ellenállhatatlan vonzódás. A szerelmük viszont nem áll szerencsés csillagzat alatt.

Az ex-anyós, Sophie Tessát csupán azért csalogatta oda Wolfgang-tóra a baleset trükkel, hogy újra összefoltozza annak házasságát a fiával, Bernharddal. A volt férje állítólagos váratlan látogatásától Tessa csöppet sincs elragadtatva. Bernhard egy kifejezett családját elhanyagoló apa, akinek a külföldi munkája sokkal fontosabb, mint akár a saját gyereke. Most mégis Bernhard igyekszik meghatóan foglalkozni a Miával és Tessával is. Viszont Frederikre is meglepetés vár: a volt barátnője terhes, és elvárja tőle, hogy vegye feleségül. Frederik és Tessa útjai rövid időre keresztezték egymást, de most úgy tűnik, ismét szétválnak…

Stáblista:

Szereplők

Frederik Winter
Tessa Berger
Sophie Neubauer
Reginald Menzel
Mia Berger

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
grosz_i 2023 jún. 12. - 18:26:30 10/10
Romantikus film, pazar szereposztásban, azaz már jól ismert színészekkel. Képek linkje: https://www.kino.de/film/lilly-schoenauer-liebe-hat-fluegel-2006/
10/10
grosz_i 2020 aug. 19. - 08:28:01 10/10
Lilly Schönauer

Lilly Schönauer egy osztrák színhelyeken játszódó ORF, ARD, Bavaria Film és a Satel Film (bécsi filmgyártó GmbH) által forgatott romantikus koprodukcióban készült filmsorozatot jelöl. 2006-tól 2013-ig összesen tizennégy körülbelül kilencven perces epizód készült, amelyeket az ORF és az ARD sugárzott.

Ellentétben a hasonló jellegű romantikus filmsorozatokkal, mint a Rosamunde Pilcher sorozat, ahol a főbb színhely Cornwall, vagy az Inga Lindström álnévvel fémjelzett sorozat, forgatókönyvíró ugyanaz a személy, de igazi nevével Christiane Sadlo és a filmek színhelye Svédország, aztán Utta Danella és Katie Fforde (színhely Új-Anglia, azaz Boston és környéke), ebben a „Lilly Schönauer” sorozatban viszont nem álnévről van szó, nem konkrét személy áll mögötte - a forgatókönyveket különböző, epizódonként eltérő szerzők írják.

2013 júniusában bejelentette az ORF, hogy kilép a közös filmgyártásból és más formátumú sorozat indításában gondolkodik, míg az ARD két további részt forgatott Bajorországi helyszínnel.
Egy-egy rész könyv alakban, ill. DVD-n is megjelent.

10/10
grosz_i 2020 aug. 18. - 20:12:10 10/10 Előzmény zs9302
Marco Serafini Luxemburgban született főként német filmeket (Pilcher, Inga Lindström, Utta Danella, Lilly Schönauer, Álomhotel), de mellette természetesen egy luxemburgi sorozatot, valamint egy-egy olasz filmet, sorozatot. Egyébként a ’20-as években elég sok olasz vándorolt Luxemburgba, köztük nyilván Serafini szülei is. Serafini folyékonyan beszél németül, franciául, angolul és a luxemburgi nyelvet. A feleségével, a forgatókönyvíróval, Susanne Hertel-el felváltva München-Schwabingban és a Róma melletti Braccianóban élnek. (születési éve: 1956)
Erika_p 2009 dec. 16. - 18:19:04
Szerintem jó kis film, bár nem jut eszembe a mayar cime. Nekem tetszet és sziesen megnézném még egyszer, de nem tudom letölteni sehonan. Kár... ha valakinek van ötlete annak örülnék......
zs9302 2009 aug. 10. - 13:32:07
Azért furamód érdekes, hogy a Rexet rendezõ csóka az olasz, de németeket is rendez.