Menekülés a légióba

Bakancslistához adom
Escape to the Legion
angol dokumentumfilm, 2005

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

Generációk óta romantikus hangulat övezte a francia idegenlégiót, amely második esélyt jelentett a bűnös világ elől menekülőknek. De milyen is volt valójában az Idegenlégió? A kalandor-felfedfező Bear Grylls elindul a Szaharábam, hogy megtudja ezt. Tizenegy másik önkéntessel együtt, akik között volt bünözők és kallódó üzletemberek is akadnak, Bear részt vesz egy kemény, 1 hónapos kiképzésen egy volt nyugat-szaharai légiós erődben, hogy megtapasztalják a Légió saját szigorú kiképzését, az egyik legdurvább és leggyilkosabb fizikai és mentális ráhatást.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Dorian97 2009 szept. 07. - 18:17:36
Egyébként a mûsorban említi, hogy az alapkiképzés napjainkban már franciaország déli részén történik. Ha jól emlékszem így említi. Mondjuk az õ múltjával szerintem akárhol is lehetne a kiképzés. Én bírom.
Jose78 2009 júl. 09. - 13:05:27 Előzmény Jose78
Tévedtem. Ez valóban az "alapkiképzés", a 4 hónap elsõ 4 hete...
Jose78 2009 júl. 02. - 10:59:36
Az érdekes, hogy 1 hónap kiépzést ír, holott 4 hónap a légióban. Persze gondolom neki elég volt egy hónap ahhoz, hogy filmet csináljon, minek is nyomta volna végig a 4 hónapot. Gondolom a végére koncentrált, vagy már az alapkiképzés utáni specializációról, mert eleve nem Afrikában van az alapkiképzés, hanem Franciaországban.
Na mindegy, megnézzük és kiderül. ;)
mithrill 2009 márc. 12. - 16:51:56
És jó pár könyvet is kiadott már! Szívesen elolvasnám õket, már ha tudnám, hol lehet megvenni. Fõleg az érdekel, amit az Everest megmászása után írt.
sylas 2008 okt. 08. - 12:11:36
érdekes hogy még az SAS-ben is szolgált akkor a légióval sem lenne gondja

http://en.wikipedia.org/wiki/Bear_Grylls
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu