Moby Dick

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német-osztrák kalandfilmsorozat, 184 perc, 2011

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

A sokat látott tengerésznek, Ahab kapitánynak régi ellensége a hatalmas fehér bálna, Moby Dick, aki ellen eszeveszett hajtóvadászatot indít. A gigászi küzdelem során nemcsak a kapitány, hanem legénysége is veszélybe kerül. Minden erejükre szükségük van, hogy felvegyék a harcot az óriási bálna és a természet erői ellen.

A főszerepeket olyan sztárok alakítják, mint az Oscar-díjas William Hurt, a többszörös Oscar-díjra jelölt Ethan Hawke, vagy a Golden Globe-díjas Gillian Anderson, de epizódszerepben feltűnik a többszörös Golden Globe-díjas Donald Sutherland is.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
InteriorLulu 2014 márc. 24. - 14:40:31 9/10
Kétrészes, kimondottan igényes film, és amennyire a regényre emlékszem, elég hûen követi azt. Lassan építkezik, szépen építi fel a karaktereket, a motivációkat, a konfliktusokat. A hangsúly végig a karaktereken és a köztük lévõ, a kapitány és az õ rögeszméje által gerjesztett konfliktusokon van, és ugyan viszonylag kevés a látványos, bálnavadászatos jelenet, végig leköti a figyelmet. Persze a csúcsot az elképesztõen látványos, fehér bálnás jelenetek jelentik, fõleg a végén, ezeket is pazarul és abszolút élethûen csinálták meg.
Valamint kimagasló a színészi játék. Hurt, mint mindenben, remekel, de nagyon jó Hawke is, mint Ahab egyfajta antagonistája, és persze a többi fontosabb szereplõ is. Gillian Anderson tipikus, Scullyként megismert játéka, mimikái és nézései éppúgy nagyon jók, mint Sutherland sajnos rövidke szereplése.
Szóval kár lenne kihagyni.