Műholdak és meteorok

Bakancslistához adom
Satellites & Meteorites
ír romantikus dráma, 2008

Értékelés:

19 szavazatból
Szerinted?

Amikor a történelem eddigi leghevesebb meteorzuhataga éri el a Földet, egy pár szenvedélyes viszonyra lép. Daniel és Lucinda egyre közelebb kerülnek egymáshoz, de nem tudnak valamiről, ami szerelmük útjában áll: ők valójában sosem találkoztak, hanem mindketten balesetet szenvedtek, és ugyanabban a kórházban kötöttek ki. Ahogy az orvosok kezdik kihozni őket a kómából, a pár rájön, hogy szerelmük megőrzése érdekében el kell engedniük a valóságot.

Stáblista:

Szereplők

Dr. John Gore/Geoffrey/Tom
James/Dr. Hollywood
Angela Gore
Jean nővér

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
offtopic
jeffero 2011 febr. 23. - 03:10:53 10/10
Hát ez a film valami nagy favorit lehet a Movies24 mûsorstruktúrájának összeállítójánál, mert a keddi napon a mûsorújságban jelzett két film helyett is ezt tették be: reggel az Emberrablás Montreálban és most éjjel 2-kor A zsaru csalája 2. c. film helyett is a Mûholdak... megy. Múlt héten is volt párszor, és még látok 2 idõpontot itt a port.hu-n. Szóval már kezd nekem is - akinek pedig valamennyire tetszett is ez a film - zavaró lenni, hogy mire fel megy ez a sok értelmetlen ismétlés.
A másik sokat adott film, a Halálos nászút, az is elég sokszor ment már az utóbbi hónapokban, most hétfõn is betették a hét filmjének, hát micsoda újdonság egy ilyen esetén, amit sokszor adnak, ettõl jobb ötlet volt 1 héttel ezelõtt a Sohasem ártok, ami viszont nem ment olyan sokszor a csatornán, és fura módon csak 3-szor adták le a hét folyamán, pedig általában a hét filmjét 4-szer szokták.

Kedden írtam emailt a Movies24 társcsatornájának a Universal Channel-nek, remélem tesznek lépéseket, hogy feljavítsák a Movies24 kínálatát, ehhez írtam filmjavaslatokat is néhány régebbi Hallmark film újra leadásának kérésével, mert szerintem nagy örömet szereznének vele, és talán visszacsábítanának sok olyan embert is, akik már lemondtak a csatornáról a rengeteg ismétlés miatt.
Szerdán megy újra a Széthasadás c. minisorozat, aminek örültem, de végül kiderült a port.hu hozzászólásokból, hogy már tavaly is ment. Mondjuk ennek ellenére is jó, mert nekem csak 2010 novembere óta van meg ez a csatorna.
pappbea 2011 febr. 16. - 04:05:02 Előzmény jeffero
Ez egy nagyon rossz szinkron. Nincs mit többet ezen ragozni.
Hogy a Hallmark-Universal-on milyen az elõzetesek szinkronja, arról ne nyissunk most vitát. Színvonal alatti. Én magam írtam már nekik többször emiatt, de választ még nem kaptam.
Valamelyik film okán írta az egyik olvtárs, hogy a Hallmark és a movies24 filmjeit általában határontúli magyar színészekkel szinkronizálják.
Köszönöm, de nem kérek ebbõl.
Szégyen a magyar nyelvre, amit õk elõadnak.
Már valahol írtam, hogy olyanok szinkronizálnak, akik nem magyar nyelvi környezetben élnek. Érzõdik a hangsúlyon.
1/10
laborador 2011 jan. 28. - 16:34:17 1/10 Előzmény jeffero
Pedig ennél igénytelenebb szinkron talán nem is létezik.....
10/10
jeffero 2010 dec. 27. - 21:55:27 10/10 Előzmény patyomkin
Szerintem nem volt olyan rossz ez a szinkron, bõven az elfogadható kategóriában van. Néhol kissé nyersnek tûnhetnek a hangok, pl. Daniel barátja, aki a kórházi ágy mellett ül. Érdekes volt hallani a Lucinda hangját, amely ismerõs volt a Universal Channel mûsorajánlóiból. Elképzelhetõ, hogy egykoron ez a film volt jobb szinkronnal, mondhatjuk az eredeti szinkronnal, csak lejárt a csatorna joga a vetítésre, és utána már csak a saját szinkronjukkal adhatták, mert csak úgy kaptak korlátlan jogot rá. Tehát érdemes a premierként reklámozott vetítéseket (általában hétköznap 16-18 órai idõpontban, vagy a hét filmjét hétfõ 20 órakor) elkapni, sõt fel is venni, mert lehet, hogy pár leadás után már nem ugyanazzal a szinkronnal fogják adni. Ezt fejtegettem A szexbomba c. minisorozatnál, amelyet fura módon 3 leadás után dec. 25-e éjjel egy teljesen új és sokkal igénytelenebb szinkronnal adtak.

Egyébként meg aki leragad a hangoknál, és nem lép azon túl, az biztosan nem fogja élvezni a filmet és megérteni a mondanivalóját, és ez nem könnyû film, hisz a témája sem az. Kómában fekvõ betegekrõl szól, hogy mit élnek át, milyen valóságot tapasztalhatnak meg abban az állapotban, emellett pedig az õket ápoló orvosokról, nõvérekrõl.
Sokszor elhangzik a filmben: "minden valóságos". És ebben lehet valami, hisz nem véletlenül van jelen Lucinda, ha annyiszor vele álmodik Daniel, akkor valóságosnak kell lennie. Eléggé összetett ez a valóság és álom dolog, sokszor ugrál a film egyik valóságból a másikba, amivel talán azt akarja érzékeltetni, hogy mindegyik valóság ott vibrál körülöttünk, csak rajtunk áll, mikor hangolódunk rá, ahogyan pl. a mûholdas távközlési eszközökkel is tesszük. Ezenkívül mi alkotjuk, mi teremtjük ezeket a valóságokat, ha erõsen hiszünk benne, akkor tudunk is változtatni rajta.
--spoiler kezd--
Erre utal a film vége, hogy Daniel habár idõlegesen elvesztette, hisz benne, megtalálhatja a szeretett nõt, akármerre is van.
--spoiler vége--

A szokványos romantikus filmek kedvelõi nem biztos, hogy rá tudnak egybõl hangolódni erre a filmre, mert ez sokkal több, mint egy átlagos romantikus vígjáték, hisz nem is vígjáték, hanem dráma, vagy mondhatjuk azt is, hogy misztikus film. Az ezotériában, spirituális gondolkodásmódban jártasabbaknak szerintem tetszeni fog, vagy azoknak, akik valamilyen formában szeretteik kapcsán átéltek ilyen kóma dolgot.
Lehet, hogy érdemes többször is megnézni, szerintem nézhetõ többször is, de ha valaki leragad a hangoknál, vagy valami más irritálja a filmben, akkor talán jobb, ha hagyja egyelõre, mert talán még nincs felkészülve rá.

Ami nagyon tetszett benne, hogy a készítõk nem túlozták el a szexualitást, többnyire a csók szintjén maradtak, de ez érthetõ is, a filmnek nem errõl kellett szólnia. Persze ha Daniel és Lucinda fizikai valójukban is megtalálják egymást, akkor valószínûleg lesz ebbõl több is. Ha ír helyett amerikai film lett volna, akkor lehet, hogy nyálasabb lett volna, de ír alkotásként pont annyi volt benne mindenbõl, amennyi kellett.

A kóma témáról eszembe jutott egy sorozat epizód, akit érdekel, nézze meg a Rejtélyek kalandorai sorozat Ébredés c. részét (2. évad 11-es).
patyomkin 2010 dec. 18. - 14:40:17
Egészen különös és elképesztõ, hogy a Movies24 mint szolgáltató, milyen magasan tojik a nézõinek a véleményére és szitkozódásaira! Ha léteznek még, száz év múlva is pontosan ugyanilyen sz'r szinkronnal nyomatják unásig azt a néhány filmjüket, majd meglátjátok.
vitkovits 2010 okt. 17. - 03:06:10
Januárban tettem szóvá, hogy ezt a rettenetesen közepes, sõt, annál is gyöngébb filmecskét ez a csatornácska már vagy hatvanszor tûzte mûsorára. Miért e primitivizmus-imádat?

Bozsik "Cucu" százszor volt magyar válogatott. Ez az idióta film pedig a magyarság százszoros filmkatharzisa! Gratula.
sültkrumpli 2010 szept. 04. - 15:45:50
A nõ hangja egészen szörnyû! Ha csak hallgatom, és a képernyõt nem nézem, akkor szinte hányingerem lesz tõle.
real_madrid 2010 júl. 01. - 18:43:23 Előzmény laborador
egyet kell értenem labradorral. a movies24-en legtöbbször botrányos a szinkron. nem lehet végignézni a filmet.
pappbea 2010 máj. 28. - 16:26:01
Sz@ar a szinkron.
10/10
lujzika90 2010 ápr. 06. - 15:25:30 10/10
az lehet hogy kitünnék,de utálom a fekete pákót és a monika show-t és az ilyesmi gyökér müsorokat!ez csak igazi gyökerek nézik és azok tudják az ilyesmi müsorok mirõl is szólnak,mert nekem fogalmam nincs róla!ugy lol:D
1/10
laborador 2010 márc. 24. - 17:55:41 1/10 Előzmény lujzika90
Lujzika te amúgy is kitûnnél a színházból, ugyanis nem találnád a saját közeged, nem lenne Fekete Pákó, Mónika shaw, Kiszel Tünde és a ratyi szinkron csapatod!
10/10
lujzika90 2010 febr. 20. - 20:07:20 10/10
Kedves csirik tartsd meg az ajánlatod kösz én nem kérek belöle!nem vagyok stréber színházba ülös betokosodott nyomorék!akik megnéznek egy darabot a színházba ami olyan ku..a fa..ság hogy olyat nem ba... a világ,ahelyett hogy megnéznék az ítéletnapot aminek van egy kis értelme!úgy hogy tarstd meg magadnak a jó szokásaidat!jah és én meg csatlakozom a magam véleményéhez minden embernek két választása van,semi sem kötelezõ!
10/10
lujzika90 2010 febr. 20. - 20:00:31 10/10
Amugy meg nagyon de nagyon egyszerû a dolog akinek nem tetszik nem kell erre a csatornára kapcsolni!semmi sem kötelezõ,a mai világon az embereknek minden lehetõséget megragadnak hogy pénzhez jussanak!mondjuk kedves laborador ha te megtehetnéd amit õk,hidd el te is megtennéd!errõl ennyit,mindennek van oka!
offtopic
Csirik 2010 febr. 06. - 09:18:02
Hát tényleg nagyon retró és zavaró, hogy mindenkinek ugyanaz a hangja.Ilyent tényleg a nagy németvideókathozunkbeésnézzükafilmeket korszakban csináltak. Hjah kérem, nem viccbõl volt a magyar szinkron világhírû. és sajnos csak volt. Az ilyen mûnek nem nevezhetõ valamik tették tönkre.
Lujzika nem ártana valamiféle kultúra felé fordulnod, pl. színház, hogy csatlakozzam az elõttem szólókhoz. De a neten is van hatalmas mennyiségû igényes szinkronnal ellátott nagyon jófajta mûvelõ film.
1/10
laborador 2010 jan. 30. - 03:58:50 1/10 Előzmény lujzika90
Lujzika egyszer talán be kellene ülnöd egy színházba, hogy tudjál különbséget tenni színészet és giccs között, mert ezeket a nívótlan szinkronokat nem színészekkel készíttetik!!!
adobubus 2010 jan. 29. - 16:51:25
Ez egy jópofa film, DE...! már olyan sokszor imételték, hogy kezd unalmassá válni!
Amúgy a Movies24 az ismétlések és az ocsmány szinkronhangok csatornája! A szinkron néha a videózás hõskorából az "alámondásos" cuccokra emlékeztet, ahol a nõ és a pasi azonos hang volt.
Egy Pozsgai József nevû szinkrontolmács volt a szerelmes nõ és a begerjedt pasi hangja szeretkezés közben. Röhejes!

Akinek az ilyen szinkronhangok (amúgy ezek nem is magyarok, hanem szerbek) tetszenek, az egy elmebeteg és az sem komplett, akinek megfelel a temérdek ismétlés!
Na és a reklámok! Egy 80 perces flmet jó ha 2 és fél óra alatt adnak le a sok reklám miatt!

Gagyi az egész csatorna és a nagy ritkán leadott jobb filmek élményét is rontja Hallmark-Movies24 közös attrakció!
Ki a francot érdekel, hogy miként kell filmet gyártani? Ezt 5 éve ismétlik minden nap!
10/10
lujzika90 2010 jan. 28. - 16:46:18 10/10
Imádom a csatornát,és ezt a filmet,kit érdekel a hang,aki fikázza az pusztuljon meg!:D
nofrit 2010 jan. 19. - 19:51:39 Előzmény ms0304
Áááá, valaki magyarázza el nekem is a végét, pls!
1/10
laborador 2010 jan. 13. - 18:17:15 1/10 Előzmény vitkovits
Az a legfeltûnõbb, hogy mi hiába hadakozunk a rendkívül primitív szinkronizálás miatt, ha egyes botfülüek agyondícsérik, és még téged támadnak, hogy szólni mertél a nívó miatt!!!
Angelika 2010 jan. 10. - 18:42:23 Előzmény vitkovits
Kár, hogy ezt a filmet ilyen ritkán vetítik, szívesen megnézném, akár évenként is!
Összes hozzászólás