Náci gyilkossági rejtélyek

Bakancslistához adom
Nazi Murder Mysteries
angol dokumentumfilm, 65 perc, 2018

Értékelés:

12 szavazatból
Szerinted?

Megvizsgáljuk a legdurvább náci gyilkossági ügyeket. Szakértői interjúkkal és rekonstruálásokkal minden rész egy másik oldalát meséli el a történelem egy időszakának, amiről azt hittük, hogy ismerjük.

Évadok:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
zinajda 2023 aug. 04. - 21:26:16 10/10 Előzmény TMI58
Igazad van, ezeknek a szörnyűségeknek nem szabad feledésbe menni. Tanuljon belőle a következő nemzedék, hogy ilyen embertelen cselekedet sosem forduljon elő többet!

caravelle 2021 aug. 01. - 13:53:39 Előzmény Margo Hriczu
Az első résszel egyetértek, a másodikkal nem. A többi rémtettről is készült már szerintem legalább egy, de inkább 10 dokumentumfilm, vagy akár mozifilm.
TMI58 2021 júl. 29. - 22:48:43 Előzmény Margo Hriczu
Érdekes felvetés, hogy démonizálják a démonokat, akiket mintha te tudat alatt felmentenél a szörnyű bűneik alól! Nagyon helyes, hogy bemutatják a világot lángba borító gonoszságaikat, hogy azok a szerencsés nemzedékek, amelyek a 2. világháború után születtek, felismerjék és megértsék, mi vezet a borzalmakhoz és elkerüljék a saját életükben! Hitler szadista rémuralma történelmileg, jogilag, irodalmi és filmes eszközökkel is megfelelően feldolgozott, dokumentált. Nem feltételezett vagy kitalált, ilyet még feltételezni is elképesztő! Ha az általad felsorolt többiről is elegendő hiteles - és közölhető, pl. nem fűződik szerzői joghoz - film áll a rendelkezésre, azokat is adni fogják.
Margo Hriczu 2021 márc. 16. - 11:16:27
Még hány bőrt húznak le a nácizmus, Hitler valódi vagy kitalált, vagy feltételezések során. Már várom hogy Hitler kutyája azért pusztult el, mert ő volt a gazdája! Elképesztő hogy a nácizmus démonizálásának soha véget nem érő történeteinek nincs vége!! Minden ismeretterjesztő csatorna szinte napi szinten "gyártja" a véget nem érő történeteket! Viszont nincs vagy alig hallani az pl. USA, Izrael, az afrikai ill dél-ázsiai , de az orosz akarom mondani szovjet megszállás diktátorairól politokai és háborús bűnözőiről, ártatlanok ezreinek kivégzéseiről. Nincs szó az afrikai államok vérengző, gyilkos diktátorairól,Kína eltűnt politikai áldozatairól sem !! Vagy a fenti történések elnézhetők, áldozatai csak a nácizmusnak vannak???