Neve is van: Budapest

Bakancslistához adom
magyar ismeretterjesztő filmsorozat, 52 perc, 2013

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

Túlzásra hajlamos újságírók Budapestet időnként európai Hollywoodként emlegetik. Persze nem minden produkció azért jön ide, amire mi büszkék vagyunk. Van olyan stáb, amelyet a város gyönyörű fekvése és építészeti értékei vonzanak ide, de olyan film is akad, amelynek kopott, lepusztult háttérre van szüksége. Milyen is Budapest valójában? Mi az, amit ma láthatunk, és milyenné alakul a következő évtizedekben?
Építészek, képzőművészek, várostervezők, ökológusok és közlekedésfejlesztők segítségével próbálja a film értékelni a városképet és megérteni a város működését.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
keletid 2014 dec. 12. - 11:07:59 10/10
Nagyon jó!
Köszönet az alkotóknak :D :)
Mészáros-Szabó Orsolya 2014 márc. 16. - 11:38:24
Sziasztok, nekem megvan az elsõ két rész, viszont a harmadikat nem tudtam rögzíteni. Csereberélhetnénk :)
kiraly.andras 2014 jan. 30. - 22:28:43
Én az elsõ részt keresem, lévén a sorozatról csak annak vetítése után értesültem. Elõre is köszönöm, ha esetleg valaki...
weblond 2014 jan. 26. - 20:52:25
Kedves fórum látogatók!
A második részrõl lemaradtam. Ha valaki felvette, nagyon megköszönném ha el tudná küldeni valahogyan.
Köszönettel: weblond
Edmond Dantes 2014 jan. 24. - 21:29:09 Előzmény Texas Bill
Elsõ részrõl lemaradtam. Második rész jelentõs része BKK-propagandisták és fõvárosi alkalmazottak PR-akciója, némi körítéssel. Várom a harmadikat.
Texas Bill 2014 jan. 09. - 17:53:39
A második rész szerintem kevésbé sikerült érdekesre. Össze-vissza egyveleg volt. Talán a modern közterület-gazdálkodással akart foglalkozni.
Nem tetszett, hogy nem merték kimondani, hiba volt a Kálvin téri modern épületek odahelyezése. Rém csúnyák, önmagukban sem szépek, de egy modern városközpontban ellennének, azonban ott, ahol vannak, szörnyûek.
Az új metróvonal felszín feletti létesítményei szerintem szintén nem illenek a budapesti belvárosba, a felszín alattiak lehetnek ultramodern hangulatúak, de a felszínt, a tereket nem kellene a modernséggel terhelni.
Texas Bill 2014 jan. 04. - 07:58:10
Érdekes volt az elsõ epizód. Jól rátapíntottak arra, hogy milyen sok értéktelen és ronda épületet helyeztek el Budapesten az utóbbi évtizedekben. Pedig a lakótelepek világát még csak szóban sem érintették!
Vajon miféle építészképzés folyik Magyarországon, hogy ennyi "kukába való" épülettel lehet elárasztani az országot???