Niceland - Izland

Bakancslistához adom
Niceland - Population. 1.000.002
16 éven aluliak számára nem ajánlott izlandi-dán-német-angol filmdráma, 86 perc, 2004

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

A film főszereplője Jed, huszonéves kamasz és szerelme Chloe, akiért mindent megtenne. Chloe viszont a legjobban a cicáját szereti, s csak azután gondol néha Jedre is. Egy kicsit. No meg közös barátjukra, Alexre. Chloe egy napon azonban elveszíti azt, ami számára az életben a legfontosabb volt. Mindezek után Jedhez sem mehet hozzá feleségül, amíg nem lesz ismét boldog. Jed pedig mindaddig nem mehet haza, mígnem választ nem kap arra valakitől, hogy mi az élet értelme. A harmadik főszereplője az Izlandnak Max, aki egy öregedő bölcs, s önkéntes száműzetésben él egy roncstelepen.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Ezüstliliom 2008 márc. 14. - 09:19:30 Előzmény perry
Tervben volt, hogy megnézzem, de mégis kimaradt. Most aztán leshetem, mikor adja le megint valamelyik csatorna.:(
luetin 2008 márc. 05. - 22:56:50
Hmm, nagyon szépen összefoglaltad, mi több, felkeltetted a kíváncsiságomat. :) Tekintve, hogy szeretem a skandináv alkotásokat, ezt egyszer már kinéztem magamnak anno. Akkor - érthetetlen okokból ?? - kimaradt az életembõl, de most megnézem!
10/10
perry 2008 márc. 05. - 22:41:07 10/10
Élünk és meghalunk. Közte pedig kicsit boldogok szeretnénk lenni. Ezért aztán találkozunk, elválunk, szeretünk majd újra ismerkedünk. Fridriksson pedig nem tesz mást csak mesél nekünk. Õszinte embermeséket rólunk, rólad Izlandról, emberekrõl, macskáról az idõ múlásáról. Az élet tapasztalatról, és arról a törékeny egyensúlyról amit boldog barátságnak vagy szerelemnek hívunk. Már nem is fontos, hogy Izlandon vagyunk , vagy Kápolnásnyéken, itt a mese a fontos az emberek és az út a boldogsághoz.