A táplálékunk legyen több puszta energiaforrásnál - ez Nigella Lawson jelmondata. Ő nem titkolja, hogy imád enni és szórakozni. Sorozatunkban ellátogatunk Nigella konyhájába, hogy megtanuljuk, hogyan kell könnyen és gyorsan elkészíteni egy jó ételt, főzzünk akár magunknak, akár egy egész baráti társaságnak vagy a családnak. Háziasszonyunk lépésről lépésre bemutatja az ételek elkészítését.
Figyelem: A beküldött észrevételeket a szerkesztőink értékelik, csak azok a javasolt változtatások valósulhatnak meg, amik jóváhagyást kapnak. Kérjük, forrásmegjelöléssel támaszd alá a leírtakat!
Bár a mûsorban el is mondta, ha jól emlékszem, hogy ez az õ elképzelése...
Ez is bizonyítja, hogy még "hozzáértõk" elõtt sem nagyon ismert a magyar konyha, kevéssé "tényezõ", mint amennyire mi szeretnénk...
Visszatérve a korábbiakban emlegetett chorizo-hoz és chili-hez.
Kolbászt többfélét kóstoltam Spanyolország különbözõ vidékein - voltak olyanok, amik gyakorlatilag megfeleltek a magyar "paprikás" kolbászoknak, míg mások nem annyira (eltérõ alapanyagok, recept). Itt könnyebb a helyettesítés.
A chili paprikákat nemigen szeretem, mert általában van egy jellegzetes mellékízük a "normál" paprikához képest. Viszont a hazai paprikák erõssége messze elmarad ezektõl(lásd Scoville-skála), nem igazán tudják helyettesíteni...
Amúgy nekünk sem kellene "utánzatokkal" próbálkozni, ha nem megy, pl. Bakony camembert, Márványsajt és társai...
igazad van, most már elég sok ételrõl kiderült, hogy néha a reklámja jobb, mint az íze. Nem tudom például miért istenítik a chili paprikát? Nem jó a hazai erõs paprika? Ugyanez lehet a helyzet azzal a mágikus csorizóval... Amivel még ki lehet kergetni a világból, az a csicseri borsó. Egyedül a hajdinával kapcsolatos legendákat veszem be, mert az tényleg hasznos, finom, egészséges.
a csorizó tulajdonképpen egy paprikás kolbász. a gyulai, csabai szerintem mérföldekkel jobb. kóstolam mindet. ja és nigelláról annyit, hogy messze a legjobb szerintem, azt a könnyedséget amivel fõz, lenyûgözõnek tartom
Mmm... végre megint!!!
Évekkel ezelõtt láttam elõször Nigella falatozóját, akkoriban még nem igazán tudtam fõzni. De ez a mûsor annyira elindította a fantáziámat, hogy a mai napig azt gondolom, õ ébresztette fel bennem a konyhatündért. Olyan különleges hangulatot kelt minden egyes epizód, tök jó jazz-zene megy alatta és minden részben hozzátesz valami olyan érzést, amitõl a fõzés a házimunkából átalakul kikapcsolódássá. Nigella szerintem a konyha-életérzés alapja :)
errõl a drága csorizóról egy régi történet jut eszembe a 90-es évekbõl. Akkoriban a Hüvösvölgyben béreltem egy darabig lakást. (Budán általában magasabbak az élelmiszer árak. Nem tudom miért :)) Egy pasas vesztfáliai sonkát kért (drága volt, 10 deka nagyon sok forint) és az eladó elkezdte nyesni azzal a géppel, közben nézte a vevõt, mikor mondja, hogy "elég". De pasas hallgatott, ezért az eladó leállt és megkérdezte, hogy "még?" A fickó bólintott. Az eladó folytatta a nyesést, aztán csak lassított és nézett nagy szemekkel, hogy "elég?" A fickó meg rávágta, hogy nyugodtan nyesse csak tovább, majd megeszi a kutya.
Általában a magyar nõk : http://www.borsonline.hu/news.php?hid=41217
Mielõtt genetikai és egyéb sztereotípiákba bele mennénk.
Az is igaz , hogy bõven az angol felsõ-közép osztály tagja és így nem igazán magyar.:)alapanyagokból fõz.
Szóval, bõven elfér "szemügyileg" a többi 163456859 fõzõmûsor mellett.
Általában a zsidó nõkre jellemzõ ez az alakforma. Én nem nevezném teltkarcsúnak, mert lapos a feneke és széles a csípõje.
A csorizó egy spanyol füstöltkolbász. Mivel az angoloknak nincs saját konyhamûvészetük, ezért az olaszoktól, franciáktól és spanyoloktól veszik át a recepteket. A csicseriborsó fõleg az olaszoknál kelendõ, de nálunk is lehet kapni.
az ilyen nõkre azt mondják, hogy "széparcú". Tipikus elhízott angol. Derékig rendben van, utána elefánt. Sok gyorsétterem/büfé van minden ponton kirakva az országban és tkp mindig eszedbe jut, hogy bekaphatsz akár egy falatot.
Két dolog van, ami állandóan jelen van a mûsoraiban: a csorizo kolbász és a csicseriborsó. Szerencsére összefutottam valakivel, aki minden évben mexikóban tölt néhány hónapot és végre kiderült (számomra), hogy az a titokzatos csorizó, amit az Éjszakai Rohanásban (Robert de Niro, Charles Crodin) annyira megkívánt a könyvelõ egy egyszerû füstölt parasztkolbász. Megnyugodtam. A csicseriborsó továbbra is rejtély. Segítség. Hol lehet kapni?
Nem ismerem ezeket a mûsorokat, bár a Zalatnay Cinit már láttam 1x valamelyik vacsorahalcsata mûsorban, az az 5 perc, amíg bírtam, úgy elég volt. De a Benkõ? A színész, vagy a híres szakács? Végül is mindegy, felõlem maga Gundel is lehet, ha rendetlen és piszkos, nem kell. Viszont nemrég láttam Jamie-t, sokat javult, már nem fõz annyira nekifutásból és tisztább, rendesebb is lett. Bezzeg a szabadnapos szakács alumínium edényeibe belerágódott a leégett pörcanyag, pedig nem lenne rossz...
Nekem is tetszett Ramsay és az Olasz meló is...de ha horrorra vágysz nézd meg Benkõ konyháját, ott megkapod.:-)
Minden csupa mocsok sõt Zalatnay konyhája is az. Én onnan rögtön kifordulnék, de hogy tehetik ezt egy vezetõ ker. csatorna "mûsorába"?
Gasztrohorrort akarsz nézetni velem?
A Gordon jó. Meg a Bede és a Zsolt. És ott van a Christophe is, õ is oké. Legjobban az Olasz meló tetszett.
Csak az nem tetszik, ha valaki csapkod-kapkod, nem tartja tisztán a munkaasztalát és nem mossa meg a zöldséget.
Na?
Ha olyan szeretnék lenni, utánoznom kellene. Abba belepusztulnék, én a gondos, precíz munkát szeretem :-)
Nem rosszindulat, csak neked úgy jön le. Én úgy érzem, nemtetszés.
Az értesítések jelenleg le vannak tiltva! Amennyiben szeretnél cikkajánlókat kapni, kérlek, hogy a böngésző Beállítások / Értesítések menüpontja alatt állítsd be az értesítések engedélyezését!
Hozzászólások