vino-et-veritas 2014 máj. 02. - 15:13:32
(78/78)
Nigella talán legnagyobb melléfogása ez:
http://www.foodnetwork.com/recipes/nigella-lawson/nigellas-hungarian-sandwich-recipe.html

Bár a mûsorban el is mondta, ha jól emlékszem, hogy ez az õ elképzelése...

Ez is bizonyítja, hogy még "hozzáértõk" elõtt sem nagyon ismert a magyar konyha, kevéssé "tényezõ", mint amennyire mi szeretnénk...

Visszatérve a korábbiakban emlegetett chorizo-hoz és chili-hez.

Kolbászt többfélét kóstoltam Spanyolország különbözõ vidékein - voltak olyanok, amik gyakorlatilag megfeleltek a magyar "paprikás" kolbászoknak, míg mások nem annyira (eltérõ alapanyagok, recept). Itt könnyebb a helyettesítés.

A chili paprikákat nemigen szeretem, mert általában van egy jellegzetes mellékízük a "normál" paprikához képest. Viszont a hazai paprikák erõssége messze elmarad ezektõl(lásd Scoville-skála), nem igazán tudják helyettesíteni...

Amúgy nekünk sem kellene "utánzatokkal" próbálkozni, ha nem megy, pl. Bakony camembert, Márványsajt és társai...
Cordelia 2014 máj. 02. - 10:08:51
(77/78)
igazad van, most már elég sok ételrõl kiderült, hogy néha a reklámja jobb, mint az íze. Nem tudom például miért istenítik a chili paprikát? Nem jó a hazai erõs paprika? Ugyanez lehet a helyzet azzal a mágikus csorizóval... Amivel még ki lehet kergetni a világból, az a csicseri borsó. Egyedül a hajdinával kapcsolatos legendákat veszem be, mert az tényleg hasznos, finom, egészséges.
10/10
terranova56 2014 máj. 02. - 10:04:11 10/10 Előzmény Cordelia
(76/78)
a csorizó tulajdonképpen egy paprikás kolbász. a gyulai, csabai szerintem mérföldekkel jobb. kóstolam mindet. ja és nigelláról annyit, hogy messze a legjobb szerintem, azt a könnyedséget amivel fõz, lenyûgözõnek tartom
cszilvi84 2011 aug. 19. - 15:52:07
(75/78)
Mmm... végre megint!!!
Évekkel ezelõtt láttam elõször Nigella falatozóját, akkoriban még nem igazán tudtam fõzni. De ez a mûsor annyira elindította a fantáziámat, hogy a mai napig azt gondolom, õ ébresztette fel bennem a konyhatündért. Olyan különleges hangulatot kelt minden egyes epizód, tök jó jazz-zene megy alatta és minden részben hozzátesz valami olyan érzést, amitõl a fõzés a házimunkából átalakul kikapcsolódássá. Nigella szerintem a konyha-életérzés alapja :)
Cordelia 2011 máj. 18. - 23:07:51
(74/78)
errõl a drága csorizóról egy régi történet jut eszembe a 90-es évekbõl. Akkoriban a Hüvösvölgyben béreltem egy darabig lakást. (Budán általában magasabbak az élelmiszer árak. Nem tudom miért :)) Egy pasas vesztfáliai sonkát kért (drága volt, 10 deka nagyon sok forint) és az eladó elkezdte nyesni azzal a géppel, közben nézte a vevõt, mikor mondja, hogy "elég". De pasas hallgatott, ezért az eladó leállt és megkérdezte, hogy "még?" A fickó bólintott. Az eladó folytatta a nyesést, aztán csak lassított és nézett nagy szemekkel, hogy "elég?" A fickó meg rávágta, hogy nyugodtan nyesse csak tovább, majd megeszi a kutya.
zuzan 2011 máj. 18. - 16:55:04 Előzmény Cordelia
(73/78)
csorizót láttam minap a Lehel téri csarnokban egész hátul igaz az ára nem túl vonzó 480 Ft /10dkg, csicseriborsót pedig szerintem bioboltokban kapsz.
perry 2011 máj. 17. - 09:34:14
(72/78)
perry 2011 máj. 17. - 09:32:28
(71/78)
Általában a magyar nõk : http://www.borsonline.hu/news.php?hid=41217
Mielõtt genetikai és egyéb sztereotípiákba bele mennénk.
Az is igaz , hogy bõven az angol felsõ-közép osztály tagja és így nem igazán magyar.:)alapanyagokból fõz.
Szóval, bõven elfér "szemügyileg" a többi 163456859 fõzõmûsor mellett.
Tilda36 2011 máj. 17. - 08:33:14
(70/78)
Általában a zsidó nõkre jellemzõ ez az alakforma. Én nem nevezném teltkarcsúnak, mert lapos a feneke és széles a csípõje.

A csorizó egy spanyol füstöltkolbász. Mivel az angoloknak nincs saját konyhamûvészetük, ezért az olaszoktól, franciáktól és spanyoloktól veszik át a recepteket. A csicseriborsó fõleg az olaszoknál kelendõ, de nálunk is lehet kapni.
Cordelia 2011 máj. 17. - 07:39:08 Előzmény AvatáR Gil Maerth
(69/78)
az ilyen nõkre azt mondják, hogy "széparcú". Tipikus elhízott angol. Derékig rendben van, utána elefánt. Sok gyorsétterem/büfé van minden ponton kirakva az országban és tkp mindig eszedbe jut, hogy bekaphatsz akár egy falatot.
Két dolog van, ami állandóan jelen van a mûsoraiban: a csorizo kolbász és a csicseriborsó. Szerencsére összefutottam valakivel, aki minden évben mexikóban tölt néhány hónapot és végre kiderült (számomra), hogy az a titokzatos csorizó, amit az Éjszakai Rohanásban (Robert de Niro, Charles Crodin) annyira megkívánt a könyvelõ egy egyszerû füstölt parasztkolbász. Megnyugodtam. A csicseriborsó továbbra is rejtély. Segítség. Hol lehet kapni?
norah 2011 máj. 16. - 20:20:55
(68/78)
nna végre, hogy elkezdték újra! imádom!
1/10
francika 2010 febr. 15. - 15:05:20 1/10 Előzmény Tilda36
(67/78)
Nem ismerem ezeket a mûsorokat, bár a Zalatnay Cinit már láttam 1x valamelyik vacsorahalcsata mûsorban, az az 5 perc, amíg bírtam, úgy elég volt. De a Benkõ? A színész, vagy a híres szakács? Végül is mindegy, felõlem maga Gundel is lehet, ha rendetlen és piszkos, nem kell. Viszont nemrég láttam Jamie-t, sokat javult, már nem fõz annyira nekifutásból és tisztább, rendesebb is lett. Bezzeg a szabadnapos szakács alumínium edényeibe belerágódott a leégett pörcanyag, pedig nem lenne rossz...
Tilda36 2010 febr. 12. - 21:55:02
(66/78)
Nekem is tetszett Ramsay és az Olasz meló is...de ha horrorra vágysz nézd meg Benkõ konyháját, ott megkapod.:-)
Minden csupa mocsok sõt Zalatnay konyhája is az. Én onnan rögtön kifordulnék, de hogy tehetik ezt egy vezetõ ker. csatorna "mûsorába"?
1/10
francika 2010 febr. 12. - 18:09:27 1/10 Előzmény Tilda36
(65/78)
Gasztrohorrort akarsz nézetni velem?
A Gordon jó. Meg a Bede és a Zsolt. És ott van a Christophe is, õ is oké. Legjobban az Olasz meló tetszett.
Csak az nem tetszik, ha valaki csapkod-kapkod, nem tartja tisztán a munkaasztalát és nem mossa meg a zöldséget.
Na?
Tilda36 2010 febr. 09. - 19:01:24 Előzmény francika
(64/78)
Nehéz lehet a te izlésedet kielégíteni, de javaslom nézd a vacsoracsatát, vagy a hal a tortán-t, az biztosan tetszeni fog.:-)
1/10
francika 2010 febr. 09. - 18:29:56 1/10 Előzmény Theine
(63/78)
Ha olyan szeretnék lenni, utánoznom kellene. Abba belepusztulnék, én a gondos, precíz munkát szeretem :-)
Nem rosszindulat, csak neked úgy jön le. Én úgy érzem, nemtetszés.
Theine 2010 febr. 06. - 19:15:35
(62/78)
Szeretnél te olyan lenni mint Nigella. Hogy lehet egy emberben ennyi rosszindulat?
1/10
francika 2010 febr. 06. - 18:49:58 1/10
(61/78)
Ez a Nigella a slamposság és a szörnyû látványok specialistája. Rettenetes, ami kikerül a keze alól. És ahogyan eszik...
10/10
buenas noches 2009 jan. 18. - 15:35:30 10/10 Előzmény AvatáR Gil Maerth
(60/78)
3-nál többször vagy 3-szor többet
AvatáR Gil Maerth 2009 jan. 17. - 08:58:21
(59/78)
Most sem tudom eldönteni: Nigella csinos vagy teltkarcsú? :)
És szerintem 3-szor többször eszik egy nap :D
Van pár probléma a show-jával.

1, az összetevõk drágák (de még a helyettesítõk IS)
2, az összetevõk ritkák ÉS / VAGY nehezen találhatók
- csak Amerikában vagy Angliában kapható

3, néha csak összetevõt említ de abból pontos mennyiséget nem.
4, néha az idõlimitet se említi, ami azért egy sütésnél, fõzésnél FONTOS.