Nigella karácsonya

Bakancslistához adom
Nigella's Christmas Kitchen
angol ismeretterjesztő filmsorozat, 2006

Értékelés:

22 szavazatból
Szerinted?

A karácsony a tradicionális főzés utolsó bástyája. Ilyenkor még a legkreatívabb szakácsnők asztalára is a megszokott ételek kerülnek, és már napokkal az ünnep előtt mindenki vásárol, előkészít, süt, főz. Nem csoda, ha sokan elcsigázva ülnek le végül az asztalhoz. Nigella szerint azonban a főzés öröm. Ha valaki nem így érzi, valamit rosszul csinál.
Ez az ötrészes karácsonyi sorozat Nigella karácsonyi trükkjeit és ötleteit mutatja be. Olyan egyszerű, de mégis látványos recepteket, amiket jó előre előkészíthetünk, így az ünnep valóban ünnep lehet.

Évadok:

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
3/10
szõnyegtáska 2011 dec. 22. - 01:29:23 3/10
Én Nigella ujjait vágnám rusztikus darabokra (mint Õ a parmezánt), és egyesével dugnám fel az orrába... mert ez olyan egyszerû :) mindehhez vigyorognék, mint Nigella, 253 foggal, és szajkóznám, hogy milyen egyszerû ez az egész, és nem is tud mit kezdeni magával a rákfasírtok készítése közben, és amúgy milyen szép dolog, ha szólunk a vendégünknek, ha rátapad a fogára a friss koriander, ami hipp-hopp, bármikor könnyen elõkapható a fiókból :) Komolyan csak egy néger cseléd hiányzik, és tiszta '60-as évek amerikai háziasszonyát látnám, aki euforikus hangulatba kerül, a konyha szó hallatán :)
perry 2011 dec. 14. - 10:14:11 Előzmény nankkka
1 dl olíva olaj, 2-3 gerezd foghagyma törve, 1 csapott mokkás kanál bors, 1 cs. mokk. k. oregano, 1 cs. evõkanál curry por.

fokhagymát lereszeljük, majd a páchoz valókat alaposan összekeverjük. A kicsontozott csirkecombot, a csíkokra vágott csirke vagy pulykamellet, esetleg csirkeszárnyat beleforgatjuk a pácba és egy éjszakán át hagyjuk állni.Másnap gondosan lekapargatjuk a pácot. A maradék pácba 1-2 evõkanál vizet keverünk. A húsokat grillrácson vagy roston megsütjük, vagy sütõben, közben a páclével kenegetjük.
sonka:


1 fej vöröshagyma
5 db babérlevél
2 evõkanál fenyõmag
1 dkg salétromsó
50 dkg konyhasó
1 evõkanál feketebors
1 evõkanál szegfûbors
1 evõkanál koriander
1 evõkanál majoránna

Ez viszont nem gyors pác szóval érlelni kell és füstölni, egyszerûbb szimpla gyors pácot alkalmazni.
10/10
nankkka 2009 dec. 17. - 09:11:45 10/10 Előzmény kocamama
Szia Mindenki!
Valaki meg tudna adni a pac osszetevoit, amiket Nigella hasznalt a sonkara, az oldalasra es a csirkere?
Szivesen megcsinalnam barmelyiket, de lemaradtam rola.
Koszi
kocamama 2007 dec. 24. - 16:03:43
Nemcsak az ételei, hanem Nigella kisasszony is nagyon OK.