Ninocska

Bakancslistához adom
Ninotchka
amerikai romantikus vígjáték , 106 perc, 1939

Értékelés:

33 szavazatból
Szerinted?

A kőkemény, elvhű és megközelíthetetlen szovjet komisszárnőt Párizsba küldi a Párt, hogy a körmére nézzen a legelegánsabb szálloda legelegánsabb lakosztályában dőzsölő háromfős delegációnak. A komisszárnő egészen jól teljesíti a feladatát, amíg nem találkozik Leon gróf és a rothadó kapitalizmus csábításaival.
Forgalmazó: Örökmozgó

Stáblista:

Szereplők

Ninocska
Leon d'Algout herceg
Swana nagyhercegnő
Razinin felügyelő

Hozzászólások

Szerinted?
user11 2012 dec. 27. - 16:09:01
Vegyes érzéseim vannak a filmmel kapcsolatban. A sztori egyáltalán nem volt izgi, alig kötött le, viszont volt jó pár jelenet, ami szenzációsra sikerült. Az orosz ügynökök töketlenkedése, párbeszédei, (az egyik ráadásul mintha Groucho álarcban tolná végig a filmet)vagy Nyinocska gúnyos megjegyzései és a szókarate a franciákkal, ezek nagyon szórakoztatóak voltak, ezekért érdemes végignézni. És Garbo élmény, visszafogott,nagy változást mutat be, hiteles. Kellemes kikapcsolódás egy kis szatírával megbolondítva, nem több, de annak nagyszerû.
ad mala 2012 aug. 01. - 19:06:45
Parádés, pergõ, szellemes vígjáték és éljük bele magunkat milyen lehetett egy ilyen típusú és szemtelenségû vígjátékot egy olyan politikai légkörben látni! Óriási dobás lehetett. Csodálom hogy a szovjetek nem követtek el merényletet az írók ellen, nagyon keményen nyomták a viccelõdést a lehetetlen rendszerükrõl. (Lengyel Menyhért mûvébõl többek közt Billy Wilder írta, ami abszolút érezhetõ is volt.)
Greta Garbot talán egy filmben láttam eddig, nem lopta be magát a szívembe, talán túl jól játszotta a jéghideg szépség szerepét, de itt le voltam nyûgözve. Mérhetetlenül komikus volt õrmesterként, gyönyörû és megkapó hõszerelmesként, mindezt egy film során.
A mellékszereplõk egytõl-egyig remek komikák, a szovjet fõnök szerepében pedig Lugosi Béla. Hát az is neki való volt, bár sajnos csak nyúlfarknyit láthattuk.
3/10
beszelo86 2012 máj. 16. - 08:50:40 3/10
Tegnap néztem meg felvételrõl. Eléggé butuska film. Greta Garbo "nevetési" jelenete nekem szánni valóan erõltetettnek tûnt. Melvyn Douglas pedig itt inkább egy szex-szédelgõ csóka, mint sármõr. 3 pont, és az is csak azért, mert Billy Wilder neve szerepel a stáblistán. :))
10/10
IloveGG 2012 jan. 06. - 20:54:53 10/10 Előzmény nagylabu
Remélem, most sikerült megnézned a Filmmúzeumon az elejétõl.
Amit megjegyeztél, mint mûvészetet, azt egyik rendezõje így kommentálta: “Garbo has something behind the eyes that you couldn’t see until you photographed it in close-up. You could see thought. If she had to look at one person with jealousy, and another with love, she didn’t have to change her expression. You could see it in her eyes as she looked from one to the other. And nobody else has been able to do that on screen.” - Clarence Brown. (Kb: Garbo szeme mögött van valami, amit nem láthatsz, amíg közeliben nem fényképezted. A gondolat válik láthatóvá. Ha valakire féltékenyen kellett néznie, egy másik emberre pedig szeretettel, akkor nem kellett megváltoztatnia az arckifejezését. Láthattad mindezt a szemébõl, ahogy egyikrõl a másikra nézett. És erre senki más nem volt képes a képernyõn.)
Ehhez csak annyit - ezt nem a szépség teszi. Azt Õ "csak" ráadásként kapta a jó Istentõl.
nagylabu 2011 márc. 12. - 20:49:38
Sajna nem az elejétõl láttam.
Háát... maga a film szvsz nagyon gyengus : talán szatíra akar lenni a korabeli SZU-ról - elég hihetetlen fordulatokkal - mint a hogy a happyend is elég hihetetlen...

Hanem : GARBO ! Csodálatos szépség !!!
Mai szemmel is GYÖNYÖRÛ volt - különösen az ékszerrel ékesített estélyi ruhában.
Megfigyeltem : egyik pillanatban varázslatosan mosolygott, majd egy szempillantás alatt végighullámzott az arcán egy érzelem, és máris szinte démonian félelmetes lett a tekintete - valósággal égetett... Ez ám a mûvészet !!!
Nemhiába nevezték "Isteni Garbo-nak...."

Csakis miatta : a film mondjuk 8-as - különben talán csak 2-es vagy 3-as...