Odüsszeia

Bakancslistához adom
Odyssey 5
korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető amerikai kalandfilmsorozat, 2002

Értékelés:

20 szavazatból
Szerinted?

Egy földkörüli pályán keringő űrsikló személyzete (Chuck Taggart, Neil Taggart, Angela Perry, Sarah Forbes, Kurt Mendel) munka közben hirtelen szemtanúja lesz a Földön lejátszódó katasztrofális eseményeknek. Borzalmas tűzvihar söpör végig hirtelen a Föld teljes felszínén, majd a bolygó felrobban és megsemmisül. A Föld egyetlen túlélői az Odüsszeia űrrepülőgép 5 tagú csapata. Nekik sincs azonban sok idejük hátra, mert az oxigénkészlet rohamosan fogy, és reménytelenül az űrben rekedtek.

Az utolsó pillanatban azonban egy titokzatos földönkívüli lény, a Kutató megmenti őket. A Kutató elmeséli a legénységnek, hogy a galaxis számtalan fejlett civilizációjának sorsa hasonlóképpen végződött, mint a Földé. Az Odyssey űrhajósai az egyetlenek túlélők, akikkel a Kutató valaha is találkozott. A lény felfedi a csoport előtt, hogy létezik még egy lehetőség otthonuk megmentésére.
A Kutató visszaküldi az űrhajósokat a múltba. Az Odüsszeia legénységének most újra át kell élnie az elmúlt öt évet, amely végül a bolygó elpusztításához vezetett. A jövőbeli eseményekről felhalmozott tudásuk lehetővé teszi számukra, hogy megváltoztassák az életük menetét, megakadályozzák szeretteik elvesztését, helyre hozzanak kisiklott kapcsolatokat, vagy akár meggazdagodjanak. Azonban bármit is hoznak helyre a saját életükben, ha nem tudják meg, hogy ki vagy mi pusztította el a Földet, akkor a jövő örökre elveszett.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Chuck Taggart
Sarah Forbes
Kurt Mendel
Paige Taggart
Paul Nieves
Dr. Egrari

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
fantu_magiso 2013 szept. 02. - 17:23:27
mint sci-fi és sorozat rajongó magas elvárásokkal kezdtem darálni e mûvet, de õszintén szólva ennél kevésbé még egyetlen darabot sem élveztem a mûfajban. pedig nem vagyok finnyás, ha sci-fi sorozatokról van szó, a gyerekmese mélység fantomja, vagy az amatõr v is lekötött, élvezetet nyújtott, de ezt abszolút csak "becsületbõl" néztem tovább és tovább. jó alapötlet, rossz karakterek, egy helyben toporgó sztori, nulla izgalom. spoiler-szerûség: mivel a fõellenség újra és újra más formában ölt testet (nem szó szerint), gyakorlatilag egy adott koncepcióra épített sorozatba sikerült úgy 1 epizód-1 probléma sémát belevinni, hogy az ég világon semerre sem mozdul elõre a történet. másrészt, mintha leharapnák az események végét; félinformációkat csepegtetnek, hogy késõbb ne térjenek ki rá. adott szituációban elvárnám, hogy a szereplõk vállát láthatóan nyomja a tõlük függõ fennmaradás súlya, a reménytelenség nyomassza a hangulatot, egy egész világ elpusztítására képes entitás(?) megnyilvánulásai valóban csapjanak oda, jelentsenek komoly problémát, és ne chuck 2 szivar között, vagy kurt 2 ribanc között félkézzel intézze el õket, olyan átéléssel kísérve, mintha egy égõt kéne kicserélni.
10/10
NewZoo 2011 nov. 19. - 14:43:02 10/10 Előzmény toshiba321
Gyenge?? ..inkább ilyen agyalós sorozatok legyenek, mint latinok, meg a sok szar. Gondolkodtató, mint pl. a Hõsök, a BSG., a Rejtély és egyebek... Néhányan játszhatnának jobban, vagy nem kellenének, pl. a lárvaképû Nobel-díjas kifejezetten iritáló arc, de a sorozat szerintem jó.
kolombi2 2010 dec. 28. - 23:34:13 Előzmény Petterson
bithumen-en megtalalod
1/10
toshiba321 2010 nov. 25. - 20:07:54 1/10
Gyenge sorozat.
ma.il 2010 okt. 14. - 20:44:12
miért nem lehet kiírni, hányadik rész? ez most a keddi ismétlése lesz vagy új rész?
Petterson 2010 okt. 13. - 07:39:59
Egyszer régen a 70-es évek közepe táján volt a magyar tévében egy Odüsszeia sorozat. Emlékszik rá valaki? Na azt szeretném valahonnan megszerezni.
quinnell 2010 okt. 13. - 07:00:47 Előzmény daliamesa
In the United States, the initial run of the series ran for 14 of the 20 episodes, leaving the six remaining episodes unaired for a period of roughly two years. (They aired in 2004 on Showtime as "missing" episodes, which ostensibly included the open-ended series finale.)

Ugye ez van odairva a linkeden... vagyis elsõ körben az amik leadtak 14-et majd 2 évre rá a maradék 6-ot

"és borzasztóan frusztrál a 20. rész vége....."

na most akkor nem értem hogy milyen 6 hiányzó epizódról van szó...
mind a 20 rajta van a dvd kiadáson és dvdripben is...
daliamesa 2010 aug. 29. - 01:31:31
látom ez a forum már elég halott, de én azért próbálkozok
most találtam az angol wikin ( http://en.wikipedia.org/wiki/Odyssey_5 )
hogy végül két évvel késõbb leadták a 6 hiányzó epizódot
nem tudja vki, hogy ezeket honnan lehet megszerezni? nem igazán találtam meg õket torrenten!
(és borzasztóan frusztrál a 20. rész vége.....)
TLaci 2007 ápr. 26. - 23:02:18
Tudja valaki hogy hány részes ez a sorozat? Esetleg a részek alcímeit? Sajnos semmi infó sehol (Port, IMDb) Az RTL Klub a március elsején leadott 6. részt propagálja. A 7. részt már nem adták le, legalább is az adás elmaradt. 1 hónap szünet után megint sugározzák, de nem azonosítják semmilyen formában.
Ha valaki tud valami megoldást az azonosításhoz, minden segítséget szívesen fogadok!
zserrbo 2006 nov. 11. - 10:03:50 Előzmény nyce
Én ugyan nem olvatam el az a linket, mert nem annyira jó az angol tudásom. Nehézkesen menne és inkább hiszek neked.
Én ia nagyon sajnálom a sorozatot. Nagy kár érte. Mindig néztem és izgalmaz volt. Jó szereplõk és minden. Szóval jó volt.
Teljesen igazad van. Addig OK hogy szólásszabadság meg minden, de azért ennyiért már egy sorozatot megölni. Na hát.
Szégyelje magát, aki ezt tette. Azt felejtik el sokan, hogy ez egy sorozat, ami elvileg :) egy fiktív történetet mutat be. Akit ez zavar, az ne nézze, de hagyja azt, akit érdekel és nem zavar.
Másodszor meg, ha nincs vége a sorozatnak az RTL klub minek adta le? Vagy legalább jelezte volna ezt és másképp áll mindenki hozzá.
Golyo30 2006 nov. 04. - 13:38:21
Nem semmi, mennyire nyitottan hagyták végre ezt a sorozatot, egy sor nyitott kérdés maradt.
Kár, hogy nem folytatták Amerikában, pedig szerintem nagyon jó volt a történet.
nyce 2006 szept. 24. - 08:10:56
Sziasztok,

Most olvastam a fenti IMDb linken, hogy a sorozatot törölték az elsõ évad végén, ráadásul úgy, hogy semmi nem derült ki vagy zárult le, és a törlés okairól sincs konkrét infó. Ez 2003-ban volt, és azóta semmi. Talán az Rtlk ezért nem kapkod, hogy leadja. Egy hozzászóló azt vetette fel, hogy túl demokrata/liberális volt a hangütés, pl maga Chuck Taggart (Peter Weller) egy ateistává vált keresztény... Hát nem tudom... hol élünk?
Az is lehet, hogy a szintetikusok állítatták le? :)
Mindenestere kár érte, igazán okos, szofisztikált sorozat, remek karakterekkel.
Peter Wellerrõl meg csak annyit, hogy a Robotzsarut a pénzért csinálta. A többi, kevésbé ismert filmje sokkal-sokkal jobb. Nekem legalábbis garancia a neve.
Brambilla 2006 aug. 26. - 22:09:42
Bocs, abban igazad van, Peter Weller sok filmben játszott. De bárkit megkérdezel, a Robotzsaru fog eszébe jutni róla. És a legtöbb filmje is scifi. De nem csak õ ilyen. Patrick Stewart sokkal több filmben játszott, mint Weller, mégis mindenki csak Picard kapitányként is. Vagy ilyen Ed O'Neil is, akit mindenki csak Al Bundinak ismer. Meg ha egy színész pályafutása végén kezdd bele egy sorozatba, az nem biztos, hogy jót tesz a filmjeinek. PL Csák Norrisz
x-tro 2006 máj. 07. - 13:27:20
a vészhelyzetet viszonylag normálisan adják, évadonkénti bontásban, valszeg azért, mert ha azzal baszakodnának, népharag lenne.

az odüsszeia már megoint elmaradt amiatt a fasz forma egy miatt.
Brambilla 2006 máj. 06. - 20:32:36 Előzmény x-tro
Abban igazad van, hogy a mûsort ritka szarul állítják össze és idegesítõ, hogy nem képesek normálisan leadni valamit. Erre jó példa a Vészhelyzet, amit 56-szor elkezdtek és hetente egyszer adják, amikorra már senki sem tudja mi történt az elõzõ részben. De visszatérve a Forma-1-hez, én nem akarok a világ birkábbik feléhez tartozni és nem az f1 tehet róla, hogy az rtl abba az idõpontba rakta a sorozatot. Egyébként meg nem csak körözésekbõl áll, ennyi erõvel azt is mondhatnánk, hogy minek nézed ezt a sorozatot, hiszen a végén úgyis a jó lelõ mindenkit és megkapja a legjobb nõt. De nem ezért nézed a TV-t, hanem azért, mert érdekel mi, hogyan történik. A Forma-1-ben is ez a lényeg.
x-tro 2006 ápr. 30. - 12:15:00
Na most baromira nem érdekel hogy a világ birkábbik fele mit néz ezen a víííj víííj víjjj balról jobbra-izén órákon keresztül, de az az õ bajuk. Ellenben kurvára felmérgel, ha egy tehetségtelen amatõr faszkalap banda, mint az rtl klub, még egy következtes mûsortervet sem képes megalkotni. Az a minimum, ha elkezdenek egy sorozatot, akkor azt végigadják, ugyanabban az idõpontokban, ezt már sokadjára nem teljesíti a retekklub.

Ha nem tudok megnézni valamit, akkor felveszem videóra, és kurva ideges leszek, ha helyette valami más számomra tökéletesen érdektelen szar van és leszarom hogy mennyit kaszál belõle a retekklub.

Amugy meg, peter weller nem csak a robotzsarut játszota, csak úgy mondom.
Brambilla 2006 ápr. 29. - 22:45:06 Előzmény x-tro
Tájékoztatlak, hogy a Forma-1 a világ legnézettebb sportja, és az rtl is nagyot kaszál belõle, ezért logikus, hogy kihagyhatatlan. Nem rossz a sorozat, de nem fogják anyyian nézni mint az idõmérõt. Egyébként nem szeretem, ha egy olyan színész játsza a fõszerepet, akit beskatujáztak már egy szerepbe és másikat nem is igazán tud eljátszani. Peter Weller igazi robotzsaru volt, de másnak nem jó, ezért nincs is sok filmje.
x-tro 2006 ápr. 14. - 13:59:21
minden rész elején elmondják mi a pálya..

amugy ez a csapat fennvolt egy ûrsiklóban az ûrben, amikor felrobbant a föld, ekkor megjelent a fehérségben az öreg csóka, és adott öt évet a csapatnak (nem értem, miért?) hogy visszamehetnek öt évet az idõben, és megakadályozhatják a föld felrobbanását
kb ennyi. meg bemutatkoztak a szereplõk, a határozott parancsnok, a renitens fia, a baszógép tudós stb stb
x-tro 2006 márc. 28. - 10:56:49
hahaha, a második részt rögtön ki is hagyták, a rettentõen fontos és kihagyhatatlan formaegyes idõmérõ edzés miatt.... pfúj rtl klub!
Összes hozzászólás