Öld meg a sógunt - A sógun szamurájai

Bakancslistához adom
Yagyu ichizoku no inbô
japán akciófilm, 1978

Értékelés:

15 szavazatból
Szerinted?

A második Tokugawa-sógun halála után kiderül, valójában fia, Iemitsu bérelte fel a gyilkosokat, hogy mérgezzék meg őt, abban a reményben, hogy a fiú örökli a sógunátust - dadogása és arcán lévő anyajegye ellenére. Iemitsu és testvére, Tadanaga halálos ellenségekké válnak, a nép pedig két szembenálló oldalra bomlik, s véres háború veszi kezdetét. Iemitsu kardvívástanára, Yaguyu mindenre elszánt, csak hogy Iemitsu legyen a sógun, ennek érdekében mindenkit elárul, még saját családját is.

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
WayneGace 2012 okt. 27. - 17:23:00 Előzmény feketevipera
Tokugawa korszakot mindenki ismeri Japánban. Történelmük egyik legjelentõsebb korszaka. A rengeteg háború miatt nagyon sok mûben van ez a kor (könyvek, regények, manga, anime, filmek). Akik nem ismerik ennek a kornak a nevesebb szereplõit azoknak valóban kusza lehet, illetve nem látják a kapcsolatokat, összefüggéseket. De ez nem igazán a film hibája, mert ugye japánoknak készült, akik tisztában vannak vele. Európai szemmel, ha nem ismered a kort, akkor persze nehezebb követni.
The Man Who Laughs 2011 júl. 11. - 12:12:18
Nem volt rossz, sõt még csak nem is mondhatom, hogy csalódtam. De kicsit másra számítottam. Hasonló filmre készültem mint a Sógun árnyéka (ha már egy gyûjteményben jelentek meg). Az egy könnyed szórakoztató akciófilm, ez viszont sokkal eposzibb méreteket öltött. Kevesebb az akcíó (azért nincs benne hiány), sokkal nagyobb hangsúlyt fektettek a karakterekre, motivácíókra és a fordulatokra. Ami alapvetõen nem baj egy filmnél, de itt (lehet hogy csak azért mert nem japánban születtem) kissé nehezen követhetõvé (nagyon sok szereplõ van, az elején meg nem olyan egyszerû megkülönböztetni õket) vált a történet (nem zavaros csak tényleg kell figyelni a filmre). Persze ez nem igazi negatívum, csak nem erre készültem. Szerencsére nem is vált unalmassá a film. A színészek is jók. Az egyedüli dolog ami tényleg zavart, hogy Sonny Chibának nem volt több szerepe, pedig ezzel a szemkötõvel igazán állatul festett. Amúgy egyáltalán nem rossz.


7/10
feketevipera 2011 febr. 18. - 19:28:44
Szerintem hosszú és eléggé bonyolult (vagy inkább zavaros) cselekményszövésû volt a film, meglehetõsen sok figyelmet kíván a nézõtõl. Rengeteg benne a szereplõ, nem könnyû követni, hogy ki kivel van, és mit akar. Egyébként nem azt mondom, hogy nem érdemes megnézni, csak éppen valószínûleg nem fogja mindenkinek elnyerni a tetszését.