Ördögi csapda

Bakancslistához adom
Greta
16 éven aluliak számára nem ajánlott ír misztikus thriller, 98 perc, 2018

Értékelés:

44 szavazatból
Szerinted?

A fiatal Frances (Chloë Grace Moretz) és Erica (Maika Monroe) lakótársként élnek New Yorkban. Frances egy nap talál egy női táskát a metrón, és visszaviszi a tulajdonosának, egy idős hölgynek, Greta Hidegnek (Isabelle Huppert). Összebarátkoznak, majd Frances később megpróbál eltávolodni Gretától, de már későn. Ördögi csapdába kerül, amikor Greta elkábítja, fogságban tartja és kínozza a fiatal lányt.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
luci87 2023 jan. 22. - 20:28:21 6/10
Izgalmas film,de nem neznem meg tobbszor.
k11zoltan 2022 jún. 02. - 21:19:50
Láttam már pár éve, de csak a nézése közben jöttem rá, és nem emlékeztem a végére.
Nem rossz film, és a magyar vonal is tetszett benn, de a kiejtésen csiszolhattak volna.
6/10
offtopic
sexykex 2021 nov. 29. - 19:06:24 6/10 Előzmény InteriorLulu
Sajnos anyukám nem látta ezt a kis gyöngyszemet tőlem, amit a Greta okán rittyentettem ide alant – az aljától kissé feljebb – úgy egy éve. Neki, biztosan tetszett volna! Szerencsére a feleségem sem látta, mert mi egészen mást nézünk – még amikor egymást nézzük akkor is – a TV-ben, a moziban és a neten is. Sőt, ha ugyanazt nézzük, akkor is egészen mást látunk, de én mindig meggyőzöm, hogy az én véleményem a helyes. Addig zaklatom az én drágámat – akit Isten nem pont az én hasonlatosságomra teremtett – amíg rá nem jön, hogy dehogynem.
Sajnos egyedül Te láttad Lulukám – no és más szerencsések, akiknek erre volt dolguk – de Téged nem tekinthetlek mérvadó kritikusomnak. (Drágán méred a mérvet, ami ráadásul közel sem esszenciális, ezért se nem iránymutató, se nem konvergál agyhullámaim artisztikájához.) Nos, valóban nem kimondottan vártam a magyarázatot. Sokkal inkább kimondatlanul szerettem volna megkapni: ahogyan pontyapó cuppant pontyanyónak – érzékletesen, de hangtalan.
És most megbocsáss! Van, kit a torna fáraszt, van kit a matek. Téged kedvesem valószínűleg mindkettő, hiszen ad absurdumig fokozod mondandód élét. Lekaszabolsz, holott tudnod illene: minek alja van, van annak teteje is. Szemmel fel nem mérhető aggyal el nem érhető fényesen tündöklő sexy álomtető.
8/10
InteriorLulu 2021 nov. 28. - 20:30:37 8/10 Előzmény sexykex
SPOILER!
Kimondottan várod a magyarázatokat (gondolom az amúgy kérdőjel nélküli kérdéseidre), hát tessék. Az első, csapdába esett lányról szinte semmit sem tudunk, de vélhetően ugyanaz történt vele, mint a főhőssel, aki sokkal inkább tartott az ekkor egyébként 65 éves, ám ennél itt fiatalabbnak kinéző színésznő játszotta "vénasszonytól", mint "megijedt tőle", és konkrétan azért esett a csapdájába (fogságába), mert a lakásába besurrant Greta nagy adag randidrogot kevert a teájába. És kettőjük közül a "gyengébb" pedig minden releváns tekintetben pont nem Greta volt.
Egész biztos vagyok abban, hogy mindezekez te magad is tudod/tudtad, csak - ahogy ez nekem itt a porton lejön - mintha valahogy kényszeres írhatnékod lenne minden egyes olyan filmmel kapcsolatban, amit az utóbbi két-három évben láttál. És ez azért baj, mert a sokszor amúgy találó, néha viccesnek is mondható hsz-eid már megbocsáss, de csomó fárasztósággal, sőt hülyeséggel, ökörséggel keverednek, vagy gyakran csak ilyen utóbbiakból állnak, mint ez itt. Sok beszédnek sok az alja, és ez az általános igazság a te esetedben is áll.

És ezt már nem rád reagálva írom, hanem általánosságban: semmi misztikus nincs a filmben, sima thriller Isabelle Huppert igen jó alakításával.
9/10
Sweet-But-Psycho 2021 máj. 31. - 18:03:32 9/10
Tapasztalatból is tudom, mi mindenre képes egy szeretethiányos, bomlott elméjű nő, ha az ember kedvesen, udvariasan és türelemmel fordul felé, nem sejtve a sötét folytatást. A többek között a "Nem vagyunk mi angyalok" és a "Síró játék" c. remekműveket is jegyző Neil Jordan filmje túlzások, felesleges akciójelenetek és irreális emberi reakciók erőltetése nélkül villantja fel a zaklatás egy súlyos esetét. Isabelle Huppert mellett Chloë Grace Moretz és Maika Monroe alakítása is meggyőző, s csak hab a tortán a zseniális Stephen Rea epizódszerepe.
9/10
Lspt78udkdbshoskwb 2021 máj. 31. - 11:56:16 9/10
Izgalmas, érdekes film. Nekem nagyon bejön. Jó hangulatot kölcsönöz benne a klasszikus zene. Szép a zárás, a leírásból nem sok minden derül ki. Nem is gondoltam volna, hogy ennyire fog tetszeni.
8/10
InteriorLulu 2020 dec. 14. - 23:58:04 8/10
Semmi misztikus nincs a filmben, sima thriller Isabelle Huppert igen jó alakításával.

SPOILER!
@sexykex: Kimondottan várod a magyarázatokat (gondolom az amúgy kérdőjel nélküli kérdéseidre), hát tessék. Az első, csapdába esett lányról szinte semmit sem tudunk, de vélhetően ugyanaz történt vele, mint a főhőssel, aki sokkal inkább tartott az ekkor egyébként 65 éves, ám ennél itt fiatalabbnak kinéző színésznő játszotta "vénasszonytól", mint "megijedt tőle", és konkrétan azért esett a csapdájába (fogságába), mert a lakásába besurrant Greta nagy adag randidrogot kevert a teájába. És kettőjük közül a "gyengébb" pedig minden releváns tekintetben pont nem Greta volt.
Egész biztos vagyok abban, hogy mindezekez te magad is tudod/tudtad, csak - ahogy ez nekem itt a porton lejön! - mintha valahogy kényszeres írhatnékod lenne minden egyes olyan filmmel kapcsolatban, amit az utóbbi két-három évben láttál. És ez azért baj, mert a sokszor amúgy találó, néha viccesnek is mondható hsz-eid már megbocsáss, de csomó fárasztósággal, sőt hülyeséggel, ökörséggel keverednek, vagy gyakran csak ilyen utóbbiakból állnak, mint ez itt. Sok beszédnek sok az alja, és ez az általános igazság a te esetedben is áll.
9/10
olahmiki1959 2020 aug. 24. - 06:08:24 9/10
Nagyon jó film! Emberi, ugyanakkor tele van feszültséggel, még akkor is, ha esetleg hasonló sztorikat láttunk már.
Amikor a bevezetésnél megláttam, hogy Neil Jordan a rendező, akkor egyből megnyugodtam, hogy jó filmet fogok látni.
Ő készítette többek között a Síró játék című, zseniális remekművet annak idején.
6/10
dandelion83 2020 júl. 19. - 18:42:30 6/10
Nem rossz film, de ennek ellenére annyira mégsem tudott lekötni.
7/10
pihes 2020 júl. 10. - 14:39:15 7/10
Lételeme az embereknek a kellemetlenkedés, ha nem így, akkor úgy. Például amikor hétvégén, pihenőnapon fúrják vagy szögelik a falat. Ha panelban laksz ez csodálatos!
Érdekelt a film, szívesen megnéztem!

7/10

6/10
sexykex 2019 nov. 22. - 06:29:32 6/10
Szűzanyám! Az írek törik a magyart. Sőt, a Yorki magyarok is törik a magyart: mezeskalacs – röhej! Nagy vonalakban ennyi mulatság szorult a filmbe. A többit már láttuk máskor és máshol.
Nem azt mondom, hogy rossz ez a film, inkább azt, hogy ismerős: zaklatós, pszichopatás, ostoba némberes, okos ötletes, jobb későn, mint soha típusú. Sehogyan se fér buksi burámba, hogy két fiatal, miért ijed meg egy vénasszonytól és miért esik csapdába. Miért szeretik a rendezők azt a ritka madarat mutogatni, amelyik elengedett kormánnyal visít, ha szembe jön egy másik autó. Azt az embert, aki képtelen megvédeni magát egy gyengébbel szemben is. Várom a magyarázatokat.
furfang 2019 szept. 02. - 20:20:46
Amikor egy fiatal lány, aki nemrég költözött Manhattanbe, elveszett pénztárcáját visszajuttatja egy idős özvegy asszonynak, valószínűtleg barátság szövődik kettejük között. Hamarosan azonban a fiatal nő felfedezi, hogy hatalmas hazugságok csapdájába csalták és az idős asszony talán nem is az, akinek látszik.