Ostap Bender: A kezdetek

Bakancslistához adom
Bender: Nachalo
18 éven aluliak számára nem ajánlott orosz akció-vígjáték, 96 perc, 2021

Értékelés:

13 szavazatból
Szerinted?

1919-et írunk. A sors a fiatal idealista Oszját a török szélhámossal, Ibrahim Benderrel hozza össze. A becsületes Osya soha nem került volna kapcsolatba egy ilyen szemérmetlen és ravasz szélhámossal, ha nem köti össze őket egy hihetetlenül veszélyes kaland - egy királyi ereklye, egy értékes jogar utáni vadászat, amelyet mások is szeretnének megszerezni. Szédítő kalandok során Oszja kénytelen megtanulni Ibrahimtól a behízelgést, a finom megtévesztést, a zsarolást és a nyers erőszakot egyaránt. Mindezt úgy, hogy közben szerelmes a város legcsinosabb lányába. Illetve, úgy tűnik, még egybe - egy végzetes idegen szépségbe.

Stáblista:

Szereplők

Ibrahim Suleiman Berta-Maria Bender-bay
Ostap Zadunayskiy
Mishka Yaponchik
Eva Mahulskaya
Mark Sokolovich
Madam Sokolovich
Bender anyja
Grigoriy Kotovskiy
Nestor Mahno

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
olahmiki1959 2023 máj. 26. - 03:32:48 8/10
Egész jó volt, tele poénos szövegekkel, látványos fordulatokkal, pörgött, szórakoztatott.
Néhány anakronizmus azért rendesen befigyelt - 1919-ben játszódott a történet, ezt ne felejtsük el -, a vége felé az a fejmagasságú pörgő karaterúgás, meg amikor az éjszakai mulatóban a hölgyek kán-kán tánca alatt Beyoncé valamelyik R&B zenéje szólt, akkor elmosolyodtam, de a rendező biztosan azt gondolhatta, hogy ezekkel a mozzanatokkal manapság eladhatóbb egy film a mai nézőknek.
A szinkron nagyon jól sikerült, a szövegek kifejezetten szellemesek voltak, a film címében pedig -"Osztap Bender: A kezdetek" - benne van egy esetleges folytatás lehetősége.
Reménykedjünk, soha rosszabbat...:)
8/10.
8/10
Mohácsi Zoltán 2023 ápr. 05. - 18:22:52 8/10
Tegnap néztük meg Szerelemtesfeleségtársammal, és egyetértetünk abban, hogy teljesen nézhető, néha mulatságos, igen jó technikával elkészített, pörgős, szórakoztató akciófilmet láttunk. S ha nem tudtam volna, hogy orosz, nem tudtam volna, hogy orosz. Nem tudom, hogy ez dicséret vagy sem. Minket simán elszórakoztatott.