Pezsgős gyilkosságok

Bakancslistához adom
Le Scandale
16 éven aluliak számára nem ajánlott francia filmdráma, 105 perc, 1967

Értékelés:

13 szavazatból
Szerinted?

Adott egy remek pezsgőmárka, amelynek a tulajdonosa egy gazdag nő és annak kitartott férje. Ám a név, amit ehhez meg akarnak szerezni, még nem az övék. Így viszont nem üthetik nyélbe az amerikai üzletet, ami a nagy pénzt hozná számukra. Ahhoz ugyanis az kell, hogy Paul átruházza a nevét. Eközben viszont furcsa dolgok történnek... Először Hamburgban, majd pedig a saját városában sorra gyilkolják meg azokat a nőket, akivel Paulnak dolga akad. Ráadásul a férfi azt hiszi, hogy ő a tettes, hiszen mindhárom alkalommal az öntudatlanságig leitta magát.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
feketevipera 2010 jún. 09. - 09:25:58
Szerintem Chabrolnak vannak sokkal jobb filmjei is, mint ez. Számomra legalábbis nagy csalódást jelentett a Pezsgõs gyilkosságok. Sajnos már kb. az elsõ fél óra után elvesztettem az érdeklõdésemet, és utána sem jött vissza. Talán az a baj a történettel, hogy túl hosszú az elõkészítés, és ha az ember krimire számít, akkor vár valami izgalmat is. Nos, ez nem jött, a befejezés pedig szánalmasan sablonos lett, már ami a gyilkosság indítékait illeti. Úgyhogy szerintem tényleg csak elvakult filmõrülteknek ajánlott.
tonyXPRS 2010 máj. 31. - 19:01:07
Kíváncsian várjuk a francia filmvígjáték krimit, ami, mégha nem is a legmagasabb szintû kultúrát közvetíti, de végre nem a szokásos undorító amerikai erõszakfilmek egyike, amibõl 12 egy tucat. Köszönet a francia, német, olasz (netán szlovák) filmekért. Ha több szlovák vagy cseh filmklasszikust néznénk mi magyarok, netalán tán nem lehetne olyan könnyen összeuszítani sem bennünket.