Pingvinek és emberek

Bakancslistához adom
Des manchots et des hommes
francia dokumentumfilm, 52 perc, 2004

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

A film két alkotója, az Antarktisz rajongója, kilenc hónapot töltött a Pointe Géologie-sziget világon, hogy a királypingvinek túlélésért folytatott élet-halál harcát bemutassák. Háromheti várakozás után, április elején megérkeznek vándorútjukról a pingvinek, hogy elfoglalják birodalmukat. A császárpingvinek évezredek óta tél kezdetén elhagyják a nyílt vizet, és több mint 100 kilométert gyalogolnak az óceántól, hogy a párzás idejére elérjék ezt a pontot. A jégtáblán csodálatos, lélegzetelállító látvány várja a film alkotópárosát és a film nézőit...
A csodálatos természetfilm a 13. Jules Verne Kaland Filmfesztiválon elnyerte a legjobb film díját, a zsűri, valamint az ifjúsági zsűri különdíját.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
Black Adam 2009 szept. 12. - 17:57:13 9/10
Hogy lehet ehhez a filmhez hozzájutni?
9/10
Black Adam 2008 júl. 18. - 15:38:12 9/10
De hülye voltam, hogy 9-et adtam neki, 10-et kellett volna, de már nem tudom megváltoztatni. Nagyon Jó film, szegény Selmecy Roland a narrátor, már ez is egy plusz pont a filmnek. Vágigkiséri ahogyan a La Marche de l'Empereur-t, a Pingvinek Vándorlását forgatták, mit csináltak közben a 2tagú stáb és mit a Császárpingvinek, nagyon szép és szívmelengetõ film, minden elismerésem Luc-nak és Jérôme-nek.