Rejtélyek nyomában Josh Bernsteinnel

Bakancslistához adom
Into the Unknown with Josh Bernstein
amerikai dokumentumfilm sorozat, 2008

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

A Rejtélyek nyomában Josh Bernsteinnel kalandos és izgalmas műsor, amelyben a néző nem csak az ókori világ talányaira kaphat választ, de megismerheti a modern világ legújabb kérdéseit is. Kövesse nyomon a világjáró és felfedezőt, Josh Bernsteint rejtélyekkel teli útjain és legyen részese a kalandnak, amely csak most kezdődik. A világjáró, felfedező és tanár Josh Bernstein kimeríthetetlen kíváncsisággal és tudásszomjjal vág neki az ismeretlennek és akár a végsőkig is elmegy, hogy megtalálja az eldugott kincseket, megoldja a rejtélyeket vagy felfedezze a természet csodáit. A vadonatúj, nyolc részes sorozat számos terület, többek között a földtan, a régészet, az ökológia vagy például az űrkutatás nagy rejtélyeit tárja elénk.

Josh óceánokat, kontinenseket, időzónákat szel át azért, hogy megtalálja a választ azokra az érdekes kérdésekre, amelyek a világot foglalkoztatják. Beleveti magát Pápua Új-Guinea dzsungelébe, hogy megismerje a bennszülöttek titkos mumifikálási rítusát, majd az ősi Timbuktuban az "Arany városa" után kutat. Útjai során megpróbálja megfejteni többek között, hogy Kelet-Afrika békés elefántjai miért támadnak az emberre, vagy hogy milyen volt a római gladiátorok valódi élete. Josh Bernstein számára nem létezik olyan távoli zug és olyan egzotikus táj, ahová ne utazna el. Számára a lehetetlen nem létezik!

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
planeta 2008 dec. 20. - 00:00:15 Előzmény Silvana
Igen, tudom :) :) Ehnatonnak - legalábbis mai szemmel nézve - esélye se volt egészségesnek lenni, mivel összes felmenõje (igaz, õ maga is) feleségül vette az anyját, lánytestvéreit, saját lányait... De hogy hogyan pattant ki az agyából az egyistenhit, az tényleg érdekes dolog. Nem tartozik a divatos elméletek közé, de: talán a fõfelesége, (mármint Nofertiti) hozta az ötletet otthonról...
10/10
Silvana 2008 dec. 14. - 22:03:47 10/10 Előzmény planeta
:-) A hangsúly nem ezen van.
Miért hagyta magára fiát (azaz Tutot, természetesen a halálával) egy OLYAN BIRODALOM élén, amely az összeomlás szélén állt. Magyarul az összeomlás szélén álló birodalmat miként "sikerült" megvalósítania, mi indíttatta a vallásreformjára...
Érdekes a felvetés. Logikus is. Bár az eddig sem volt titok, hogy Ehnaton fáraó eléggé kárvallottja az õsei családon belüli nagyon közeli házasságainak, tehát genetikailag beteg lehetett. Ja, a hatalom mindenek felett, mindig is.
planeta 2008 dec. 14. - 07:30:21
"Miért hagyta magára a fiát" - hát ez jópofa megfogalmazás :D Ehnatonnak nem sok választása volt, mivel meghalt...
offtopic
neugassaman 2008 dec. 07. - 19:11:10
Nagyon élvezetes sorozat. Sok érdekes, lenyûgözõ információt ad át.