Rejtélyes DNS: Ádám nyomában

Bakancslistához adom
DNA Mistery
ismeretterjesztő film

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Vajon honnan származunk mi, emberek? Valóban valamennyien Ádám leszármazottai lennénk? És ha tényleg létezett Ádám, ki volt ő, hol élt, és hogyan nézett ki? Az emberiség újra és újra felteszi ezeket a kérdéseket, de megnyugtató választ - egészen mostanáig - még nem kapott rájuk.
A filmben Spencer Wells, a National Geographic genetikus kutatója a legújabb DNS-technológia segítségével egy lenyűgöző földkörüli utazásra invitálja a nézőket, mely során nem kisebb feladatra vállakozik, mint hogy felvázolja az emberiség családfáját, és megtalálja - ha ugyan létezett - "Ádámot", az emberiség ősatyját.

Hozzászólások

Szerinted?
Zitike 2007 dec. 14. - 13:47:08 Előzmény Jose Luis Torrente
Kulturális antropológus véleménye megfelel?

Imádom benne Vass Gábor narrátorhangját!!!

Ami meg a tényeket illeti, láthattad, hogy az elõd kinézetére vonatkozó ismeretek csak közelítések voltak a szakemberek részérõl. Kétlem, hogy a vizsgált korból valaha is rendelkezésünkre áll majd annyi használható lelet, amibõl a filmben látott találgatásnál biztosabb következtetéseket szûrhetnének le.
Jose Luis Torrente 2007 jún. 03. - 22:14:34
Nem vagyok a téma szakértõje, de engem nagyon elgondolkodtatott ez a film. Édekelne hozzáértõk véleménye. Így laikusként lehetségesnek tûnik, és akkor ez szenzációs!