Revolution

Bakancslistához adom
amerikai akciófilm-sorozat, 50 perc, 2012

Értékelés:

138 szavazatból
Szerinted?

Óriási riadalmat keltve világméretű áramszünet veszi kezdetét a Földön. Semmi nem működik, és kitör az anarchia. Az emberek egy falat élelemért bármire képesek. A szerencsésebbek kijutnak a nagyvárosokból, és megpróbálnak a megváltozott körülményekhez alkalmazkodni. A hatalmat a Milícia veszi át, és fegyvereikkel rettegésben tartanak mindenkit. Senki se tudja, mi az áramszünet oka, de az emberek még 15 év múltán is félelemben élnek. Vannak azonban, akik lázadnak a Milícia ellen, és meg akarják dönteni Monroe tábornok hatalmát.

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Markhenry 2021 máj. 22. - 18:22:37 10/10
Egész jó, mindig izgalmas, mert mindig történik valami váratlan, rosszabbra számítottam, sokan úgy lehúzzák erre egy tök jó sorozat.
5/10
Ptid 2019 aug. 04. - 14:41:22 5/10
Hát eddig csak a 4. részig jutottam, de lehet feladom. Sokan írtátok a lány folyamatos vinnyogását, de ez még a legkisebb dolog. Olyan hatalmas technológiai baromságok vannak benne, hogy lehet a 4. résznél abbahagyom:
Az érthető, hogy valami EMP fegyver robbanhatott fel, mert az autópályás jelenetnél minden kocsi leállt, lámpáik lekapcsolódtak, ez elképzelhető. De...:
1. Áramszünet utáni első héten már nem maradt sem benzin, sem gázolaj ?. Nincsenek raktárak?, mingyárt az első héten megölik egymást a kajáért?
2. KB 1990 után lettek felszerelve az autók komolyabb elektronikával amit esetleg ki tudna sütni egy EMP támadás, de könyörgöm, tele van a film 1980 körüli kocsikkal. Nem hiszem el, hogy nincs sehol egy müködő régi maszat! Még a milícia is lóháton megy, aki begyűjtotte a fegyvereket, de nincs egy darab működő kicsijuk.
3. Kedvencem, a google-nél dolgozót informatikus, aki 15 év után már mindent elfelejtett?? Medált sem vizsgálja meg részletesen, hogy mit rejt??? (amikor elkezdett áramot generálni, akkor sem!)
4. A medál. Na ezt Tesla is megirigyelhetné :) Pontosan 5V DC-t generál az iphoneban, és 220 V-ot a számítógépnek. Úr isten :D
5. Az iphone . Jó nagyot hibáztak a készítők, mert ugyanis a medál egy iPhone x-et illetve olyan telót ami tud vezeték nélküli töltést, még valamennyire el tudna látni árammal (de az is valószínűtlen). 2012-es a film, iPhone 4s, nem volt újabb akkor még. Az iphone 4s nem tud vezetéknélküli töltést, nincs benne induktív tekercs. És ha még tudna is, egy 15 éve mélykisülésben levő Li-Polymer akku, ha kap kb 30 másodpercre áramot, nem hogy az alma jel ( oprendszer boot) nem jelenik meg, de a legjobb esetben is ! az akku lemerült szimbólum sem! És a vége a legjobb:D :D Betölt a rendszer, megjelenek a gyerkőcök a záró képernyőn, és amikor a medál nem táplálja árammal a telót, hogy megy el a képernyő? hangeffekt kíséretében, és egy kis torzítás effekt mellé :D :D
6. Számítógép az emeleten. Néger nő halála után, informatikusunk megállapítja, hogy 8 bites processzort használt ! 8 bites!! Istenem :D 2012-ben mik voltak? Core i3,i5,i7. Intel 8008 as széria 1972 ben volt 8 bites. Semmi sem indokolja, hogy elővegye a múzeumból ezt az 50 éves technológiát. Egy laptopot egy irodából, egy házból egy pct előbb tudott volna szerezni a valóságban, mint azokat a kacatokat. Monitorként egy katódsugárcsöves TV-t mahinált össze, ahelyett, hogy az egyik házból kikapott volna egy LCD monitort. ÉS ami végleg kiverte a biztosítékot: monitoron a programnyelv zölden, és a chat másik számítógéppel. Nincs áram sehol, nincs internet, nincs kommunikáció, mert ugye mindenhez áram kell. Még a vezetékes internethez is, mert ugye bizonyos pontokon, távolságonként erősíteni kell a jelet amihez megint áram kell... Nem néztem még tovább, de ha kiderül hogy a két számítógép között műholdas volt a kommunikáció, akkor felkötöm magam :D :D
Ha az a medál ellát két műholdas telefont árammal és azon kommunikálnak, akkor hihetőbb a történet.
7. És végül Csifó Dorina. Nincs gondom a magyar szinkronnal, de ez a hisztis pics@ hang, minden percben sír... és már nem tudom lejebb venni a magasat a hangszínszabályzón :D
bhuglot 2016 jan. 21. - 09:59:17
Híg, gyermeteg fos.
bhuglot 2016 jan. 20. - 13:30:26
A téma tök jó. De olyan mértékben gyermeteg a történetvezetés, hogy a 10. résznél abbahagytam. Kizárólag úgy tudják továbbvinni a történetet, hogy valamelyik szereplõ a tûzharcban a másik szemébe néz könnyesen, percekig gondolkodik és ezzel el is halasztják a lehetõséget, hogy végezzenek a fõgonosszal, úgyhogy megint indul elölrõl a hajsza.

Valaki, az egyik kb. fõszereplõ úgy hal meg, hogy miután lelõtt egy helikoptert vállról indítható rakétával, a harc közepén felegyenesedik, visszanéz a többiekre és örül.

Nagyon gyenge, nem csodálom, hogy nem folytatták a 2. évad után.
Sz Peter 2016 jan. 05. - 19:41:21
Szerintem pedig mind a hangulat, mind a képi világ is meseszerûbb mint a TWD-ben. Nem véletlenül.
offtopic
lal wel 2016 jan. 05. - 15:23:18
Az alapötlet jó, a hangulat jó, Billy Burke szerintem elég jó. Viszont rengeteg máson elsiklik a sorozat. A történetszál egy kalap... Tele van teljesen logikátlan, valószínûtlen fordulatokkal. Hiányoznak az indulatok, a felnõttes kaszabolás ellenére inkább infantilisnek hat az egész. Mondok egy példát (spoiler): a második évad elején a csaj(A) ki akar nyírni valakit(B), de nagyon elszánt ám, hiszen vérbosszúról van szó. Nem jön össze neki, mert egy fejvadász(C) elrabolja a célpontot(B). "A" elmegy "C" táborába, hogy beteljesítse bosszúját, de elkapják. Majd elengedik, amikor a "C" tovább áll "B"-vel. "A" utánuk megy, "B" kiszabadul, majd "A" és "C"(akit már réges régen ki kellett volna végeznie, mint egy legyet a falon, meglõtte és fogvatartotta, de neeeem..) együtt keresik "B"-t, aki rájuk talál, ám itt egy jelentéktelen fordulat következtében "A" átáll "B" mellé(akit szintén el kellett volna már taposnia, hiszen eleve ez volt a kiszabott küldetése). (Spoiler vége.) Egyszerûen dühítõen fos a történet, mintha óvódások játszanának az udvaron... A gülüszemü fõszereplõ csajt, meg legszívesebben falhoz csapnám. Hiányoznak az indulatok, a borzongás, az állatiasság, a vadság, ami egy ilyen világban elszabadul(hiába a kaszabolós jelenetek(ami szerintem egyébként teljesen jó), maguk a szereplõk pl. a döntéshozataloknál egyszerûen puha pöcsûek), továbbá nagyon hiányzik a szereplõk motivációja. Egyszerûen nem tudom, hogy mit miért csinálnak, mivel mi a szándékuk, sokkal inkább úgy hat, mintha sodródnának az árral, csak úgy belefolynak a történésbe, meg itt-ott kifolynak belõle. Nagyon hiányzik a karakterekbõl a fantázia, a mélység, ami szerintem a forgatókönyvíró és a rendezõ hibája. Ez az, ami a The Walking Deadben megtalálható, és ez az, amitõl az jobb sorozat lett. Pedig a hangulat és a képi világ szerintem a Revolution esetében, még jobb is.
Sz Peter 2015 szept. 12. - 08:06:08
Nem szabad szinkronnal nézni.
Karmoly 2015 szept. 11. - 22:50:47
Nagyon gagyi sorozat, tele bakikkal. A lány állandó nyávogása idegesítõ.
Az alap ötlet jó.
subotal 2015 aug. 12. - 16:11:00
A sorozat maga még tetszik is, az alapelv jó, de kissé vontatott, és a sok kardozós, kaszabolós, kapkodós jelenet...

Emellett túl sok a tipikus ámerikai filmes fordulat, közhely. Na és az hogy elpusztíthatatlan kislány jobbára késsel gyilkolgat felfegyverkezett, kiképzett katonákat, nos vicces! A kiscsávó - a csaj húga - pedig még jó hogy meghalt, mert az ilyen picsogó gyerekeket, még mifelénk is megpofozzák az alsósok, nem egy ilyen utópiában! Ami a legjobban felcsesz, az a fõszereplõ kiscsaj állandó kisírt vagy épp síró szeme! Mi ez visine reklám, vagy díler a csaj?
1/10
Rocco83 2015 júl. 17. - 16:41:26 1/10
Az apokaliptikus mûfaj igazi mindenevõje vagyok,láttam már jó és kevésbé jó filmeket a témában,de ez valami borzasztó.Olyan szinten idegesítõ,hogy az már fáj.A második rész végéig legalább 5x akartam kikapcsolni és letörölni.Végül is nagy nehezen 3 részen rágtam át magam.A homlokráncolós vinnyogós kis csaj,a legyõzhetetlen nindzsa,aki kb 10 percenként akarja otthagyni a bandát,a felszínes mûdrámák,az antipatikus karakterek....Ez egyszerûen sz*r.Elnézést a rajongóktól,tudom,ízlések és pofonok,de nekem a témában az elsõ film/sorozat,amit nem néztem végig,sõt,már az elején kiakadt a gagyi-mutatóm.
10/10
Kutya Jennifer 2015 jún. 14. - 08:53:04 10/10
Ez a világ egyik leginkább magávalragadó sorozata ami egy kisebb fajta Forradalmat indidott el a megszüntetése miatt.
Még jelenleg is folyik a harc érte és a rajongók nem adják fel már 91000 feletti aláírást gyûlt össze. Ha tetszik a sorozat a karakterek a szereplõk a story segíts te is.
http://www.thepetitionsite.com/553/454/200/revolution-season-3/
Sz Peter 2015 febr. 23. - 17:43:15
Nem.
Sz Peter 2015 febr. 23. - 16:27:11
Igen, két évad van csak.
cellasto 2015 febr. 22. - 20:32:12
ezt szomorúan hallom,pedig elkezdtem volna,ha befejezik valamikor rendesen
akkor ezek szerint csak úgy vége lett minden végkifejlet nélkül...
Sz Peter 2015 febr. 22. - 20:15:26
A csaj hangja csak a magyar szinkron miatt rossz.
A áramkimaradást nem lehet megjavítani.
Egyébként az egész sorozatot kaszálták, úgyhogy nem is érdemes tovább nézned. ;)
interstate76.hu 2014 nov. 09. - 19:52:41 Előzmény interstate76.hu
Nos, még mindig nem daráltam le... :D Valami hihetetlen, hogy mennyi tipikus hollywoodi közhelyet és sablont tudnak belezsúfolni a készítõk ebbe a sorozatba, pedig pont amiatt lettem sorozatfan, mert ebben a mûfajban akadnak olyan darabok, ahol ha bejelentik, hogy "vigyázzatok, mert az ellenség rosszul lát, de nagyon jól hall", akkor nem feltétlenül csörren meg valakinek a telefonja 2-3 percen belül. Nos, a Revolutionben megcsörrenne, ha lenne nekik. Megemlíthetném azt is, hogy mindig elõre tudom, hogy mikor ki lesz a készítõk által meglepetésnek szánt megmentõ, ami borzasztó, és még számtalan idegesítõ dolog van benne, de most már végignézem, ha belehalok is! Még 8 rész van hátra, csak kivégzem egyszer... :D
Lengabor 2014 júl. 28. - 17:36:41
Azért, mert a csatornák az adott sorozat adott évadát soha nem csak egyszeri vetítésre veszik meg. A szerzõdés értelmében ismétlés(ek)re is lehetõségük van, amit általában maximálisan ki is használnak. Kábelcsatornára egy ismétlés is ideális helykitöltõ. Egyébként sem volt túl nagy siker az RTL Klubon, de nem véletlenül vették elõ ilyen "gyorsan" a Cool-ra is.
Magyarán terveznek vele és lesz második évad is magyarul, de még nem most.
10/10
Bruce2000 2014 júl. 28. - 12:10:06 10/10
Valaki meg tudná mondani (esetleg, ha az RTL Klubtól olvassa vki), hogy a 2. évadot miért nem veszik meg? Miért nem adják le?
Miért adják újra a Coolon az 1. évadot, amit tavaly már egyszer leadtak az RTL-en???

Nincs rá pénz, vagy mi a csoda????? :o
3/10
metan 2014 máj. 13. - 00:11:38 3/10 Előzmény iconoclast
Vége az elsõ résznek. Sorolhatnám még, de iconoclast már elmondta a lényeget.
Kajl: nincs dízel már 14.7 éve. A készletek maximum addig tartanak ki. Sehol nincs évekre elegendõ tartalék. Sehol.
Azt meg megnézem, hogy a Ford Escort motorját naponta átépíted esztergapadnak, fúrónak, köszörûnek.
A falvakban átállni kézi erõre? Nincsenek már olyan eszközök vagy ötven éve. Ázsiában, Afrikában, esetleg a szentendrei Skanzenben, ott vannak.
Nanorobotok...ennek jobban utána kéne olvasnia egyeseknek.
3/10
metan 2014 máj. 12. - 23:26:53 3/10
Most indult újra a FILM+ -on. Öt perce sem megy, de kiverte a biztosítékot.
15 éve nincs elektromosság, minden termelés leállt, minden összeomlott.
A 30-50 éves orosz járgányok a királyok, mert mert mûködnek és vodkával is elmennek. A biodízel nem nyerõ, azokban a verdákban túl sok a kütyû.
Az asztmás gyerek már 14 éve halott...
Sokan úgy néznek ki, mint aki most jött ki a New Yorkerbõl, és még mindig kitart a hajbalzsam...
Égetik este a gyertyát százszámra, mibõl? Ez régen sem így ment. Nem volt este heverészés, gyertyafénynél is dolgoztak, ha meg nem elfújták és aludtak.
Nyilván jó sorozat, de hogy nem reális, az már most biztos. De hát el kell adni, szakadt kinézettel ez nem megy, csak ha a Taft még mindig kitart.
Összes hozzászólás