Rivális

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Rádiós sport talk-show, melyben reflektorfénybe állítják az olimpiára készülő, ott kiválóan vagy kevésbé jól szereplő magyar sportolókat. Főként azokat, akiknek sikere sok esetben hazai konkurenseik teljesítményétől is függ, hiszen jók közül a legjobbnak lenni, szinte garancia a nemzetközi sikerekre is. Így a riválisok erényeinek és gyengéinek bemutatása, a talk-show keretein belül való kitárgyalása talán még ösztönzőbben hathat saját egyéni teljesítményükre is.
A legfőbb cél, hogy a manapság sokszor indulatokba torkoló, kiélezett versenyhelyzeteket bölcs gondolatokkal és akár vitákkal is élőszóban rendezzék le, ezzel is megelőzve a közelmúltban oly gyakori agresszivitást - akár a medence partján, jég- vagy a sportpályákon.
Ezen elképzelés formátumát erősíti, hogy a két műsorvezető egy-egy riportalanyt fogadatlan prókátorként képvisel, érveit erősíti, indokait helyesli. Ha a beszélgetés tárgya megkívánja, akár ezek a párosok kiegészülhetnek saját, a napi munkájuk során őket segítő edzőkkel, nevelőkkel. A cél valóban az, hogy beleérezve a másik oldal problémáiba, kulturált keretek között vitassák meg egy-egy sportág legfőbb "riválisainak" napi nehézségeit, közeli és távlati céljait.
A vendégek között nemcsak egyéni sportágak kiválóságait faggatják a műsorvezetők, hanem például egy vízilabda bajnoki döntőbe bekerült két csapat azonos posztját betöltő játékosait, kapusokat, védőket stb., de mindez bármilyen csapatjáték résztvevőire igaz lehet.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?