Robin Hood

Bakancslistához adom
amerikai animációs film, 83 perc, 1973

Értékelés:

33 szavazatból
Szerinted?

A Walt Disney klasszikusok sorában kiemelkedő a jószívű rablóvezér, Robin Hood legendájának feldolgozása, jellegzetes állatszereplőkkel. A sherwood-i erdők mélyéből villámgyorsan felbukkanó egykori keresztes lovag, Robin Hood (ezúttal szimpatikus róka képében) lecsap a népet elnyomó gazdagokra, elveszi pénzüket és odaadja a szegényeknek. Bajtársai közül óriási termetével kiemelkedik Little John, az örökké éhes és bivalyerős csuhás. A nottinghami sheriff Robin legádázabb ellensége, évek óta minden eszközzel próbálkozik, hogy elkapja a jótékony útonállókat. Robin szerelme gyermekkori játszótársa, a törékeny Marian, aki Robin miatt örökös veszélynek van kitéve...

Stáblista:

Szereplők

Robin Hood, róka hangja
Marian kisasszony, nőstény róka hangja
John herceg, oroszlán /Richárd király hangja
Little John, medve hangja
Szisz lovag, kígyó hangja

Hozzászólások

Szerinted?
Torolt Felhasználo 2016 ápr. 18. - 14:25:22
Hát, érdekes asszociációkra ad lehetõséget hogy "Lady Mariann" a stáblistán "egy vixen".

És bár hajlandó vagyok rugalmasan kezelni Robin miatt az erkölcsi kérdéseket, de azt a nyúlcsaládot halálra ítélte azzal az ajándék-íjjal. Fegyvert csak katonák és nemesek tarthattak, halálbüntetés terhe mellett.

Btw, észrevettétek hogy a Disney-sek nem tudnak rajzolni? Kezet. Mindenkinek 4 ujja van.

Aztán, Tak-barát miért is kérdõjelezi meg hogy a Sherrif bemegy a templomba, pont amikor misére harangozott? Igazából azért kellene aggódnia hogy más nem jött. Mert misére menni akkoriban halálbüntetés mellett kötelezõ volt ám!

Meg aztán a végén én megértem hogy a túlzott adóztatás ellen küzd. Tisztára megértem. DE. A teljes államkincstárat kiüríteni az országcsõdöt jelent. Át kellett volna ezt még egyszer gondolni, nem?

No meg vastag ám Robinon a Plot Armour. De azért okés.
10/10
baldamiki 2015 nov. 08. - 20:31:43 10/10
a legjobb mese a világon
imádom
gerhajdu 2010 júl. 08. - 13:57:17
Ez talán az egyetlen Disney rajzfilm, ami nem tetszett. Én is szeretem Robin Hood történetét, de itt nagyon bárgyú feldolgozás született.
6Réka1 2010 jan. 24. - 12:07:46
Hát, én ezt a mesét csak németül láttam még, de úgy vagy 1000-szer. Egyszerûen imádtam amikor kicsi voltam, igaz nem sokat értettem belõle, de sose untam meg!! Én egyébként is imádom Robin Hood történetét. Ezen nõttem fel!!
9/10
mimihopps 2009 jan. 14. - 20:06:14 9/10
Aranyos mese, aranyos hõsökkel...tetszett a rajzolása (igaz egyezett számos figura már látott disneys figurával...pl dzsungelkönyve.)
A története igazi mesés történet, de nem csak tanulságos, hanem mulatságos is... Szerintem 4-5 éves korosztály már képes teljes mértékben élvezni:)
10bõl 9re értékelem:)