Robin Pilcher: Újrakezdés

Bakancslistához adom
Starting Over
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német-angol romantikus film, 89 perc, 2007

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

Gregor Dewhurst és sógora kilovagolása, és egymás közti versengése tragikus balesettel végződik. Simon lebukik a lóról, és még a baleset helyszínén a sérüléseibe belehal. Lady Elizabeth, „Liz” Dewhurst vigasztalhatatlan a bátyja halála miatt, nem tudja férjének megbocsátani, hogy ő kezdeményezte ezt a halállal végződő versengést.

Megkéri Gregort, hagyja el a kastélyt, költözzön ki a kertészházba. A házassági válsághoz társulnak még egyéb, gazdasági problémák is. Kiderül Simon súlyos adósságokat halmozott fel. A család ügyvédje nyomást gyakorol Lizre, hogy a hatalmas földbirtoka egy részét mindenképp értékesítse. Liz számára szóba sem jöhet, a már 600 éve családi tulajdonban lévő földbirtok eladása. Arról persze fogalma sincs Liznek, hogy a leendő vásárló már régóta intrikát szövögetett a házaspár ellen.

A szintén pénzügyi nehézségekkel küszködő Mary Phillips számára is nagyon kapóra jönne a Dewhursték válása. Ugyan ő Liz legjobb barátnője, mégis már évek óta titokban szerelmes annak férjébe, és most valós esélyt lát arra, hogy meghódítsa a férfit.

Liz megismerkedik Peter Rossennel, fia Alex egyetemén előadó vendégprofesszorral. Alex meghívja a történészprofesszort a házukba, tekintse meg a Dewhurst család értékes könyvtárát. Rossent elbűvöli a könyvtár páratlan értéke, különlegessége és bejelenti, hajlandó felbecsülni, katalogizálni ezt a páratlan kincset. A vonzó külsejű tudós és világcsavargó állandó jelenléte a családban hatással van Lizre, úgy érzi a férfi új életre kelti. A nő nemcsak tervet eszel ki, az adóssága szanálására, hanem hagyja, hogy Rossen elcsábítsa egy közös kirándulásra Edinburgh-ba.

Ezzel véget is érne Gregorék házassága, vagy emlékezni fognak-e mindketten arra, hogy kettejük között kezdetben ott volt a szerelem? Gregor megfogadja a fiúknak, küzdeni fog Lizért, a szerelmükért…

Ekkor érkezik a kastélyba Liznek egy telefonhívás, egy szörnyű balesetről…

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Lady Elizabeth 'Liz' Dewhurst
Gregor Dewhurst
Peter Rossen
Alexander 'Alex' Dewhurst
Mary Phillips

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?