Rosamunde Pilcher: Kisded Játékok

Bakancslistához adom
Rosamunde Pilcher: Wilder Thymian
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német romantikus dráma, 89 perc, 1994

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

Az Alcher család legkisebb tagját, Thomast elrabolják. Az elrablója nem más, mint Oliver Dobbs, a kisfiú édesapja, aki eddig nem foglalkozott vele és most is csak a saját érdekei vezérlik. Oliver elmegy régi szerelméhez és megkéri, hogy együtt neveljék fel Thomast, mint egy igazi család. A nő eleinte mit sem tud arról, hogy a kisfiút erőszakkal hozták el otthonából, de amikor tudomást szerez róla, nem hagyja annyiban a dolgot. Oliver, miután learatta babérjait, ismét továbbáll és mindent maga után hagy, beleértve Thomast is. Végül azonban mindenki megtalálja a maga helyét az életben.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
MorningGlory 2021 máj. 31. - 20:09:13
Nagyon összecsapott és elnagyolt. A regény sokkal inkább érzékelteti az események kibontakozását, a szereplők "eszmélését".
10/10
grosz_i 2020 jan. 09. - 16:58:32 10/10

Rosamunde Pilcher – Kisded játékok (1994) - Az azonos című regény nyomán

Victoria Bradshaw éppen 18 éves, amikor beleszeret Oliver Dobbs-ba, egy színházi drámaíróba. A férfi viszont elhagyja őt egy másik nő miatt. Több év elmúltával váratlanul újból felbukkan Victoriánál Oliver a saját, kétéves fiával. Néhány napot eltöltenek együtt hármasban, Skóciában, ahol Victoria megismerkedik John Dunbeath-tel, a börzeügynökkel, akivel már előtte is találkozott.

A kis Tommyt hazahozza a baby-sittere az Archer család otthonába, de már ott várja Oliver, hogy ravasz trükkel elrabolja a kisgyereket a nagymamájától. Ők nevelik a kisgyereket, ugyanis Tommy édesanyja, Jeannette féléve meghalt egy repülőgép szerencsétlenségben. Victoria készül egy divatbemutatóra, ahol az asszisztense nagyobb lelkesedésre bíztatja, mert sosem lehet tudni, mikor találkozik majd az ember az álmai hercegével, bár Victoria beérné egy földi halandóval is.

Valójában nem sikerült Victoriának megszabadulnia Oliver emlékétől, aki csak csalódást, fájdalmat okozott neki az éltében, kihasználta, és három éve el is hagyta, mert teherbe ejtett egy másik nőt. Most pedig meglepetésszerűen újra felbukkan mellette a volt szerelme Oliver, de a lány nem akar rájönni, hogy milyen ember is Oliver és visszafogadja.
A divatbemutatón véletlenül összeismerkedik John Dunbeath-szel, aki Amerikában dolgozik egy bankban, de a család apai ágon nagybirtokos Skóciában. Talán ő lenne a mesebeli herceg, de hát az évszázad nem stimmel. John egyből szerelmet érez a vonzó külsejű lány iránt, de Victoria hazamegy, és otthon bemutatja neki Oliver, a már-már „befutott” drámaíró a másik nőtől született fiát, Tomot. Azt füllenti, hogy most ő gondoskodik a kisfiáról, mivel az anyja meghalt.

Azt szeretné Oliver, ha ők hárman Tom, Victoria és ő igazi család lehetne. Johnt pedig a nagyapja levélben meghívta látogasson végre haza, Benchoile-ba hiszen most már nem is Amerikában él, hanem Londonban dolgozik egy banknál. A nagyapja, Jock és annak öccse, Roddy Dunbeath, az író bizony már mindketten idősek, betegek és magányosak. Talán ha John tíz év után hazalátogatna, akkor a kastélyba is újra beköltözne az élet… Jock felhívja az unokáját Londonban, hogy jöjjön haza Benchoile-ba, de John elfoglalt… Másnap pedig váratlanul meghal Jock, súlyos szívbeteg volt -, és Londonban másnap ismertetik Johnnal, hogy a végrendelet szerint ő a földbirtok kizárólagos örököse.

Oliver és Victoria szerelmi élete szinte ott folytatódik, ahol abbamaradt, bár Victoria érzi, hogy ezzel súlyos hibát követ el. Másnap Oliver váratlanul bejelenti, hogy elutaznak Skóciába, Roddy Dunbeath íróhoz. Természetesen ott kiderül az idilli családról, hogy nem is házasok. Victoriát a lelkiismerete nem hagyja nyugodni, ahogy az újságból értesül az Archer család mennyire keresi a kis Tomot, levében értesíti őket, hogy a kisfiú, Tommy itt van Benchoile-ban.Közben Jock unokája, John is hazalátogat Benchoile-ba, ahol ismét találkozik Victoriával - meglepi a hír, hogy Oliver felesége a lány… és egy közös kirándulás során Tommyt elsodorja a patak a zuhatag irányában, ahol a kisfiút John menti meg a szinte biztos haláltól.

Olivert értesítik, hogy az egyik drámája érdekelné a kiadót és elutazik Londonba. Hazaérkezésére Victoria felutazik Invernessbe, a reptérbe, de Oliver helyett csak egy levél várja. A férfi egyszerűen a sorsára hagyta a „családját” és elutazik New Yorkba, mert az a szerelem, amit Victoria iránt érzett, nem elég egy egész életre...

Ekkor derül ki Oliver igazi jelleme: a kisfiát felelőtlenül otthagyja Victoriánál. Victoria csalódottan egyre inkább vonzódik Johnhoz. Amikor egy tűzvész során a férfi saját életét is kockáztatva kimenti a kisfiút a biztos tűzhalálból, akkor már tudja Victoria, hogy kiért is dobog a szíve. És John is rájön, hogy az ő gyökere Benchoile-ban van, ahol vár rá a boldogság Victoria oldalán.

10/10
grosz_i 2019 aug. 28. - 14:26:26 10/10
Rosamunde Pilcher – Kisded játékok (1994)
Az azonos című regény nyomán (1990)

Victoria Bradshaw éppen 18 éves, amikor beleszeret Oliver Dobbs-ba, egy színházi szerzőbe. A férfi viszont elhagyja őt egy másik nő miatt. Több év elmúltával váratlanul újból felbukkan Victoriánál a volt barátja, Oliver a saját, kétéves fiával. Néhány napot eltöltenek együtt hármasban, Skóciában, ahol Victoria megismerkedik John Dunbeath-tel, a börzeügynökkel.
Amikor Oliver meglepetésszerűen újból elutazik, akkor derül ki az igazi jelleme: a kisfiát felelőtlenül otthagyja Victoriánál. Csalódottan egyre inkább vonzódik Victoria Johnhoz. Amikor egy tűzvész során a férfi saját életét is kockáztatva kimenti a kisfiút a biztos tűzhalálból, akkor már tudja Victoria, hogy kiért is dobog a szíve.
10/10
grosz_i 2019 aug. 28. - 14:25:50 10/10
Rosamunde Pilcher 1924 – 2019

Valami különösnek kell lennie abban, hogy egy ilyen nevű szerzőnek, mint Rosamunde Pilcher, akinek a regényei, filmjei világszerte ismertek. Valószínű a sikerének titkára egyszerű rájönni: boldogság, pénz és happy end.
Regényei, elbeszélései és filmjei egy olyan világban játszódnak, ahol még mindig látszólag valamilyen rend uralkodik. Olvasók, nézők milliói szenvedélyesen várják, olvassák, vagy éppen nézik valamelyik könyvét, vagy filmjét. Jól megírt, mély érzelmekről szóló novellák, nagyon érdekes, szép családi szágák és romantikus szerelmi történetek beágyazva titokzatos intrikákba és melankolikus szerelmi drámákba.
Mély betekintést nyerhetünk szövevényes családi történetekbe. Szeretettel, meleg szívvel és meghatóan teszi elénk az életről szóló, szinte valósnak hihető újabb és újabb élettörténeteket. Lenyűgöző kalandos utazásokkal visz el bennünket családtörténetekbe. Elbűvölően mesél Cornwall és Skócia meseszép tájairól, kastélyokról, cottage-okról és a bámulatos angol tengerpartról. Felejthetetlen kikapcsolódást biztosít a szépre, harmóniára vágyóknak egy-egy estére.
Az élet közeli történetei továbbgondolásra ösztönöznek, tudunk rajta nevetni, szórakozni, talán olykor-olykor sírni is…

Elhunyt Rosamunde Pilcher bestseller író

Szerelmes idillikus családtörténetek, románcok hozták meg a 63 éves Rosamunde Pilchernek a világsikert, amelyet követően egymás után írta a bestseller regényeit, novelláit. Nos, a sikeres írónő Skóciában, elhunyt.

Rövid betegség után Rosamunde Pilcher, a bestseller író 2019. febr. hatodikáról hetedikére virradó éjszaka elhunyt. Ezt a hírt közölte a BBC Radio Cornwall és a „Guardian". A tulajdonképp világszerte népszerű írónő 94 éves volt.
Az egész világon több mint 60 millió eladott példány jelzi a sikerét, amellyel tulajdonképp a jelenkor legsikeresebb szerzője. Történetei családi idillek, szerelmi bánatok, csalódásokat követően kialakult párkapcsolatok és baráti kapcsolatok körül forognak.

Rosamunde Scott 1924-ben egy tradicionális tiszti családban született Cornwallban és az anyjánál nőtt fel, miközben az apja Burmában teljesített szolgálatot.

Az iskolai évei után a II. Világháború során titkárnőként szolgált önkéntesként az Egyesült Királyság Külügyminisztériumhoz tartozó Women's Royal Naval Service-nél Sri Lankán és Indiában. A világháborút követően feleségül ment Graham Pilcher textilipari vállalkozóhoz és 1947-ben Skóciába költöztek, és ott is élt haláláig. A házasságból négy gyermekük született, közöttük Robin Pilcher, aki szintén sikeres író lett.

Pilcher ifjúkorától írt, először csak rövid történeteket, kisregényeket "Jane Fraser" álnéven. Ezek az írásai alig voltak ismertek. 1987 hozta meg számára az áttörést a Kagylókeresők családregényével - abban az időben Pilcher már 63 éves volt. Penelope szívbemarkoló története, aki visszatér egy szívinfarktus után Cornwallba, ahol megélte ifjúkori és élete nagy szerelmét. A történet többmilliós sikerkönyv lett.

Ezt követően minden Pilcher könyv felkerült a bestseller listára. Az elbűvölő, szenvedélyes angol tájleírások szinte egyedi márkajelévé tették. Az utolsó regényét a Téli napfordulót 2000-ben írta.
A német ZDF több mint száz regényét vagy elbeszélését megfilmesítette és a Herzkino sorozatban a ZDF legközkedveltebb adásai közé kerültek, minden egyes filmjét átlagosan többmilliós nézőszám jellemezte.

temi3 2018 jún. 21. - 09:00:44
A magányos Victoria életében váratlanul újra felbukkan régi szerelme. A csalfa Oliver elrabolja elhunyt volt szerelme szüleitől a gyermekét, és meggyőzi Victoriát, hogy együtt utazzanak el hármasban a skót Felföldre, ahol aztán tovább bonyolódnak az események.
10/10
grosz_i 2018 jún. 21. - 08:25:38 10/10
A film címe: Kisded játékok